Πώς να αυξήσεις την αξία σου και την αυτοπεποίθηση σου;

Πώς να αυξήσεις την αξία σου και την αυτοπεποίθηση σου;-Sofia Banagi

Ένας από τους μεγαλύτερους μύθους που πιστεύουμε είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν υψηλή αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση. Καθημερινά οι συνομιλίες μου με φίλους και πελάτες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι αυτό δεν ισχύει. Ακόμη και όσοι, αρχικά, σου δίνουν την εντύπωση υψηλής αυτοπεποίθησης και προσωπικής αξίας κρύβουν μέσα τους συναισθήματα ντροπής και άγχους.

Κάνενας από εμάς δεν γεννιέται με ακλόνητη αυτοπεποίθηση γιατί είναι μια κατάσταση που δε βρισκόμαστε μόνιμα.
Καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με διάφορες συνθηκες που μπορούν να κλονίσουν την αυτοπεποιθησή μας. Όλοι, όμως, μπορούμε να μάθουθε πως να καλλιεργούμε την αυτοεκτιμησή μας , υιοθετώντας νέες οπτικές και συμπεριφορές.

Η πίστη στην προσωπική σου αξία και η εσωτερική σου ικανοποίηση καθορίζουν την εικόνα που προβάλεις στους ανθρώπους γύρω σου. Αυτή η εικόνα σε καθορίζει γιατί δημιουργεί συμπεριφορες και επικοινωνεί το τι πιστεύεις για τον εαυτό σου.
Πώς αλήθεια, βλέπεις, εσύ ό ίδιος τον εαυτό σου; Ποια είναι η εικόνα σου;
Πώς μιλάς εσύ στον εαυτό σου;
Αισθάνεσαι αρκετός/ή;
Μήπως θα ήθελες κάτι να αλλαξεις;

Πώς να αυξήσεις την αξία σου και την αυτοπεποίθηση σου;-Sofia Banagi
Κάνε σύμμαχο το μυαλό σου.
Παρατήρησε τις σκέψεις σου και θα καταλάβεις, τον τρόπο που σε βλέπεις. Μείνε όσο μπορείς μακρύα από τοξικές σχέσεις και συμπεριφορές. Αλλά, πρωτίστως, σταμάτα τις αρνητικές σκέψεις και τον επικριτικό μονόλογο που έχεις αυτοματοποιήσει. Καταλαβαίνω ότι αρχικά θα πιεστείς, θα αντιδράσεις και είναι φυσιολογικό. Σε κανέναν δεν αρέσει να ξεβολευέται αλλά αν θέλεις να αυξησείς την αυτοπεποιθησή σου, την αξία σου και τον αυτοσεβασμό σου, είναι ώρα να κάνεις κάτι που δεν έκανες μέχρι σήμερα. Η δράση είναι ο καλύτερος τρόπος να ξεπεράσεις την συνήθεια, τον φόβο αποτυχίας και την βαρεμάρα. Για αυτό εστίασε στη λύση και όχι στο πρόβλημα.
 
“Ιδού η υπέρτατη αξία: Να μην προδίδεις τον εαυτό σου” 
William Shakespeare
  • Άλλαξε την εικόνα και τη γλώσσα του σωματός σου. Ερευνές που έχουν γίνει, έχουν αποδείξει πως η επικοινωνία με τους ανθρώπους ξεκινάει από τα μη λεκτικά μηνύματα που η εικόνα μας προβάλλει. Χαμογέλασε, νιώσε υπερηφάνεια για τον εαυτό σου και βγες έξω.
 
  • Υπενθύμισε στον εαυτό σου, πόσες φορές τα έχεις καταφέρει. Αν δεν μπορείς την παρούσα στιγμή, ζήτα από έναν φίλο σου να το κάνει. Αναλογίσου σε ποιούς τομείς της ζωής σου τα έχεις καταφέρει και ποιες δεξιότητες και ικανότητες σου χρησιμοποίησες. Πίστεψε στις εσωτερικές σου δυνάμεις και αν χρειαστεί ζήτα βοήθεια!!
 
  • Ζήσε έξω από την ζώνη άνεσης σου. Θυμίσου, όταν ήσουν παιδί, ανέβαινες στο ποδήλατο και δεν σκεφτόσουνα εάν θα πέσεις. Με αυτό τον τρόπο αντιμετώπισε και την ζωή. Όπλίσου με θάρρος και τόλμη και κάνε αυτό που επιθυμείς.
 
  • Σταμάτα να σε σαμποτάρεις, συγκρίνοντας τον εαυτό σου με άλλους ανθρώπους. Θυμήσου ότι ο καθένας είναι μοναδικός και διαφορετικός. Σκέψου πως η ζωή όταν αισθανόμαστε όμορφα για εμάς γίνεται πιο φωτεινή και ενδιαφέρουσα. Μιμήσου τα παιδιά και γίνε πιο δημιουργικός και αισιόδοξος.
-Επένδυσε σε σχέσεις με ανθρώπους που σε εμψυχώνουν και είναι αυθεντικοί. Ο καθένας από εμάς έχει ανάγκη, να συνδέεται, να μοιράζεται, να αγαπά και να αγαπιέται.
 
 
Η αξία της αυτοπεποίθησης μαθαίνεται και καλλιεργείται. 
Όλα είναι μια απόφαση. Τι θέλεις να κάνεις σήμερα για να νιώθεις όμορφα με τον εαυτό σου;

Εάν Ενδιαφέρεστε Συμπληρώστε την Φόρμα Επικοινωνίας

One thought on “Πώς να αυξήσεις την αξία σου και την αυτοπεποίθηση σου;

  1. Pingback: Τα social media στη ζωή μας | Writelix.gr

Comments are closed.

Εάν θέλετε να μάθετε τα πάντα γύρω απο το Life Coaching

Eγγραφείτε στο NEWSLETTER