Άλλαξε τις πεποιθήσεις σου αν επιθυμείς να δημιουργήσεις μια νέα πραγματικότητα.

Γιατί είναι σημαντικό το life Coaching;

Το life Coaching είναι πολύ σημαντικό γιατί εστιάζει στο σήμερα και σε προπονεί να είσαι υπεύθυνος με εσένα και τα θέλω σου.

 Είναι αλήθεια ότι  οι πεποιθήσεις σου βρίσκονται στο πυρήνα σου και αφορούν το πώς αντιλαμβάνεσαι τον εαυτό σου και τον κόσμο. 
 
Οι πεποιθήσεις μας έχουν δημιουργηθεί σε πολύ τρυφερές ηλικίες και για αυτό έχουμε μάθει να ζούμε με αυτές και να πορευόμαστε. Συνήθως δεν καταλαβαίνεις οτι σου ορίζουν την ζωή γιατί πιστεύεις οτι είναι απόλυτα δικές σου.
 
Όσο μεγαλώνεις το σύστημα των πεποιθήσεων σου μπορεί να σου προκαλέσει πολύ πόνο και απογοήτευση.
 
Χωρίς ποτέ να έχεις κοιτάξει μέσα σου για να παρατηρήσεις τι σκέφτεσαι για εσένα και αν πραγματικά είναι αληθινό , μετατρέπεις κάτι που έχεις ακούσει για εσένα σε αλήθεια.
 
Σε αυτό το κομβικό σημείο το life Coaching και ο life Coach σου δείχνει έναν άλλο δρόμο, της επιλόγης.
 
Η ερώτηση που χρειάζεται να απαντήσεις στον εαυτό σου είναι μια “θα κάνω ότι μου έμαθαν και θα αισθάνομαι μίζερα, μέτρια ή θα γίνω πιο υπεύθυνος και θα αλλάξω”;
 

Γιατί είναι σημαντικό το life Coaching;

Για παράδειγμα αν έχεις μια βασική πεποίθηση οτι δεν είσαι αρκετά ικανός/ή και οτι οι γνώσεις σου είναι περιορισμένες, θα ελκύεις καταστάσεις που θα επαληθεύουν αυτή τη πεποίθηση.
 
Αυτό θα σταθεί εμπόδιο στο να ζεις διαφορετικές εμπειρίες, να πάρεις ρίσκο και να διεκδικείς νέες εμπειρίες.
 
Αποτέλεσμα θα αισθάνεσαι ανίκανος και όχι αρκετά καλός γιατί δεν μπορείς και δεν γνωρίζεις πώς να σπάσεις τον φαύλο κύκλο που σε κρατάει φυλακισμένο.
 
Αντί λοιπόν να εστιάζεις στην επιτυχία, την αφθονία, τη χαρά του μοιράσματος και την δημιουργία θα εστιάζεις σε αυτά που υποτίθεται δεν έχεις και θα ζείς μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία.
 
Δυστυχώς ή μεγαλύτερη άγνοια μας είναι οτι οι πεποιθήσεις μας λειτουργούν στον αυτόματο πολλά πολλά χρόνια.
 
Ευτυχώς όμως αυτό αλλάζει. Πώς; Με παρατήρηση, ανάληψη ευθύνης προς τον ίδιο σου τον εαυτό και δράση. Σήμερα είσαι ενήλικας και αν ακόμα δε μπορείς να αναγνωρίσεις το συστημα των περιοριστικών πεποιθήσεων που σε κρατάει στο ίδιο σημείο , μπορείς να αναγνωρίσεις οτί προσελκύεις τις ίδιες καταστάσεις και αναρωτιέσαι το “γιατί σε εμένα”;
 
-Αν λοιπόν αναρωτιέσαι διαρκώς αυτό το γιατί;
-Αν θυμώνεις με τον εαυτό σου και τον κρίνεις διαρκώς
-Αν αισθάνεσαι απογοητευμένος και αδικημένος
-Αν ή ζωή σου δεν σε ικανοποιεί, είναι ή ώρα να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου.
 
Πιστεψέ με μπορείς, δεν είναι τόσο δύσκολο όσο μπορεί να σκέφτεσαι. Σίγουρα οι αλλαγές μπορεί να μας δυσκολεύουν αλλά εστίασε σε αυτά που θα πετύχεις και το κυριότερο θα ελευθερωθείς και θα αναπνέεις για εσένα. 
Φαντάσου ένα δωμάτιο με πολύ υγρασία και μούχλα για να αντικρύσεις την ομορφιά του πρέπει να το φροντίσεις , να το καθαρίσεις και να πάρει αέρα. Το ίδιο θα κάνεις με εσένα, ότι πιο πολύτιμο και ανεξερεύνητο έχεις.
 
Το life coaching σου ανοίγει ένα νέο δρόμο, διαφορετικό που αν πραγματικά το θέλεις μπορεί να σου αλλάξει τον τρόπο που αντιμέτωπίζεις τον εαυτό σου, τις σχέσεις σου  την ζωή!!