Life coaching: πως με αλλαγή νοοτροπίας θα νοιώθεις ευτυχισμένος/ή;

Life coaching: πως με αλλαγή νοοτροπίας θα νοιώθεις ευτυχισμένος/ή;

Ευτυχία σημαίνει να μοιράζεσαι.

Η ευτυχία μπορεί συχνά να φαίνεται σαν να εξαρτάται από εξωτερικούς παράγοντες και την τύχη. Ζούμε σε ένα κόσμο που απαιτεί η προσοχή μας να είναι στραμμένη στην επιτυχία, τα χρήματα, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την αποδοχή των άλλων και την επιτυχία.
Η αλήθεια είναι οτί η ευτυχία δεν είναι ένας προόρισμος στον οποίο μπορείς να φτάσεις μέσα από ένα συγκεκριμένο και μοναδικό μονοπάτι. Το life Coaching μέσω των κατάλληλων ερωτήσεων σε βοηθάει να στραφείς μέσα σου και να σκεφτείς τι πραγματικά σε κάνει ευτυχισμένο.
 Μια ευτυχισμένη ζωή είναι το άθροισμα πράξεων, προσωπικών επιλογών, αναγκών αλλά και ενός γενικότερου τρόπου σκέψης και νοότροπίας.
Το life coaching είναι μια εκπαίδευση σκέψης, αυτογνωσίας και ανακάλυψης των δικών σου αναγκών. Βασικός στόχος του coaching μέσα από έναν συνδυασμό πρακτικών αλλά κυρίως μέσω ενεργητικής ακρόασης και την δημιουργία εμπιστευτικής σχέσης είναι να ενισχύσει στον άνθρωπο την αυτοεκτιμησή του, να τον μάθει να αναγνωρίζει τις δικές του μοναδικές ανάγκες και να εστιάζει στο παρόν ωστέ να υλοποιεί τα όνειρα του και τους στόχους του. Είναι πολύ σημαντικό να αναγνωρίσεις τις δικές σου αξίες και το πως εσύ ορίζεις την ζωή σου.
Να θυμάσαι οτί το life coaching είναι επικεντρωμένο σε εσένα και ο life Coach είναι ο άνθρωπος που θα σε ακούσει  θα σε αποδεχθεί ωστέ να αισθανθείς ελεύθερος/ή να εκφραστείς!!
 

Γιατί αξίζει να ξεκινήσεις Coaching;

-Είναι ώρα  να απολαμβάνεις τον εαυτό σου. Η σχέση με τον εαυτό σου χρειάζεται χρόνο, ηρεμία, χαλάρωση και φροντίδα.
Σίγουρα οι ισχυροί κοινωνικοί δεσμοί είναι ένα από τα σημαντικά κλειδιά ευτυχίας αλλά τελικά ένας πραγματικά ευτυχισμένος άνθρωπος μπορεί να αισθάνεται καλά και μόνος του.
 
– Θα αλλάξεις νοοτροπία και θα εστιάζεις σε όσα είσαι και θα είσαι ευγνώμων για αυτά.
Η Καθημερινή εστίαση σε ανθρώπους, πράγματα, τα οποία έχουμε στην ζωή μας, για πολλούς φαίνεται μια ανόητη ιδέα. Δεν είναι όμως,αν επικεντρώνεσαι στην υγεία σου, το σπίτι σου, την ειρήνη που βιώνεις, στις σχέσεις σου θα καταλάβεις πόσο πλούσιος είσαι.
-Θα επιλέγεις θετικές σχέσεις. Σχέσεις που σε υποστηρίζουν για αυτά που είσαι και θέλεις. Έρευνες συνεχώς δείχνουν οτί οι ισχυρές προσωπικές σχέσεις είναι η απάντηση για την ευτυχία πολθ περισσότερο από τα χρήματα, τα υλικά αγαθά, το φύλο και την ηλικία. Οι αληθινά ευτυχισμένοι άνθρωποι έχουν ζεστές, κοντινές σχέσεις συντροφικότητας, υποστήριξης και κοινών δραστηριοτήτων.
 
-Θα βρεις λόγους  ώστε να απολαμβάνεις την εργασία σου. Η εργασία είναι ένας από τους δυο σημαντικούς πυλώνες αυτοπραγμάτωσης στην ζωή σου. Μέσα από την εργασία βιώνεις τον δυναμισμό σου, την δημιουργικότητα σου, τις ξεχωριστές σου ικανότητες. Η απόλαυση που βιώνεις μέσα από την εργασία σου μπορεί να σε οδηγήσει σε μια πιο ευτυχισμένη ζωή.
 
-Το life coaching έχει πρωσοποκεντρικό χαρακτήρα , πιστεύει στον άνθρωπο και στην μοναδικότητα του. Με υποστηρικτή τον life coach θα μάθεις να χαλάρωνεις και να φροντίζεις τον εαυτό σουΟ οργανισμός σου, το σώμα σου και το μυαλό σου χρειάζονται καθημερινή επαρκή ξεκούραση.Η έλλειψη σωστού ύπνου δημιουργεί νευρικότητα  κόπωση, έλλειψη σεξουαλικής διάθεσης, διαταραχές στην μνήμη και γενικότερα εκπτώσεις σημαντικές στην καθημερινότητα σου. Δημιούργησε μια όμορφη ατμόσφαιρα με χαλαρή μουσική, ένα κεράκι, χωρίς κινητά και απόλαυσε τον ύπνο σου.
 
 
 Θα ξανά επιτρέψεις στον εαυτό σου να διασκέδαζει και να χαίρεται. Μέσα σου υπάρχει ένα παιδί που σε περιμένει. Επιθυμεί να γελάσει, να ξεχαστεί απο τις καθημερινές δουλειές και να διασκεδάσει ωστέ να έχει ενέργεια και διάθεση να συνεχίσει.Το εσωτερικό παιδί είναι αυτό που σου δίνει κίνητρο, δύναμη και ενέργεια. Φροντισέ το.
 
– θα απαλλαχτείς από την ανάγκη να τα κάνεις όλα μόνος σου. Όλοι σε κάποια στιγμή της ζωής μας έχουμε ανάγκη έναν σύμμαχο, κάποιον που θα μας ακούσει αντικειμενικά, θα μας υποστηρίξει χωρίς να μας κρίνει. Είναι ζήτημα δύναμης να ζητάς βοήθεια γιατί κανένας μας δεν μπορεί να τα κάνει όλα, δε τα ξέρει όλα και δεν είναι υποχρεωμένος να τα κάνει όλα μόνος.
 
Όταν έμαθα να ζητάω βοήθεια κατάλαβα ότι δεν είμαι ούτε μόνη ούτε ή μόνη και αυτό είναι λυτρωτικό. Βοηθώντας ο ένας τον άλλον μπορούμε να εξελιχθούμε πιο γρήγορα, να εξελιχθούμε, να ανοίξουμε τους ορίζοντες μας, να βελτιώσουμε τις ζωές μας και να αποκτήσουμε αυτογνωσία.
Η ευτυχία λοίπον είναι μια ψυχοσωματική κατάσταση την οποία όλοι αξίζουμε σε όποια ηλικία και φάση ζωής και αν Είμαστε. Πιστεύω ότι είναι το πιο σημαντικό ο άνθρωπος να γνωρίσει και να βιώσει τον εαυτό του όπως ο ίδιος επιθυμεί και θέλει. 
 
Συνειδητοποίησε πως αυτό που ζείς δεν θα επιστρέψει, είναι η ζωή σου και σίγουρα δεν είναι πρόβα!! Κάνε κάτι τώρα, σήμερα!