Η Σημασία του να φέρομαι Δυναμικά στην ζωή μας.

Είμαι η Σοφία Μπαναγή και είμαι η Προσωπική σας Life Coach. Σήμερα θα μιλήσουμε για ένα θέμα που απασχολεί πολύ κόσμο και αυτό είναι το θάρρος η λέξη του παιχνιδιού είναι δύναμη φέρομαι δυναμικά.
Τι σημαίνει όμως φέρομαι δυναμικά; Σημαίνει ότι είμαι ατρόμητος; Oτι δεν φοβάμαι τίποτα; Όπως πιστεύουν πολλοί άνθρωποι για μένα φέρομαι δυναμικά σημαίνει προχωράω έστω και αν φοβάμαι. Στην ανθρώπινη φύση δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν φοβάται φόβος είναι εκεί για να μας προστατεύει. Το θέμα είναι ότι το πρόβλημα ξεκινάει όταν ο φόβος μας ακινητοποιεί πολλές φορές μας ακινητοποιείται είτε γιατί πιστεύουμε ότι αν φανεί ότι φοβόμαστε δεν είμαστε δυνατοί άρα δεν είμαστε αρκετοί άρα δεν θα τα καταφέρουμε. Ενώ στην πραγματικότητα το τι φοβάμαι σημαίνει ότι δουλεύω με τον εαυτό μου για να δω πρώτα τη φοβάμαι τι συναισθήματα κρύβονται πίσω από το φόβο μπορεί να νιώθω ντροπή μπορεί να νιώθω ένοχη μπορεί να έχω κάποια αισθήματα κατωτερότητας.

Μπορεί γι αυτό να μην ξεκινάω να κάνω μια νέα δουλειά, να χωρίσω, να διεκδικήσω πράγματα, ακόμα κι αν μπορώ να κάνω μια θετική αλλαγή για μένα άρα χρειάζεται να κατανοήσω ότι φέρομαι δυναμικά δεν σημαίνει ότι δεν έχω κανένα φόβο γιατί μπορώ να αντιμετωπίζω τα πάντα χρειάζεται πολλές φορές να ζητάμε βοήθεια. Όλοι οι πετυχημένοι άνθρωποι ζητάνε βοήθεια κανένας δεν έφτασε κάπου από μόνος του οπότε δυνατός είναι αυτός που ζητάει βοήθεια. Δυνατός είναι ο άνθρωπος που βλέπει όλα του τα συναισθήματα γιατί είναι μέρος της ύπαρξής του.

Άρα ή πεποίθηση ότι οι δυνατοί δεν φοβούνται είναι μια ψευδαίσθηση και καλό είναι να τη βγάλουμε από το μυαλό μας γιατί όσο πιο γρήγορα την αφαιρέσουμε από τη ζωή μας τόσα πιο πολλά βήματα θα κάνουμε μπροστά.
Θα βγούμε κερδισμένοι γιατί θα διεκδικούμε τη ζωή τα θέλω μας τις ανάγκες μας και τελικά δεν θα φοβόμαστε τον ίδιο μας τον εαυτό τα συναισθήματά μας.

Άρα όλοι μπορούμε να αλλάξουμε θέση και από το να είμαστε από τη θέση αδυναμίας αυτόματα μας θυματοποιεί κιόλας να πάμε σε μια θέση δύναμης χτίζοντας την αυτοπεποίθησή μας και κάνοντας δράση.

Χωρίς δράση οι φόβοι δεν μπορούνε να ξεπεραστούν χωρίς δράση δεν μπορούμε να πάμε παρακάτω και χωρίς κάποιον να μας προπονεί να μας κοτσάρει θα μείνουμε στάσιμη και θα νιώθουμε μόνοι μας άρα λοιπόν έχουμε όλοι την επιλογή να ζητήσουμε βοήθεια να πάμε παρακάτω και να αντιμετωπίσουμε τους φόβους μας να θυμάστε ότι έχετε την επιλογή να αλλάξετε τη ζωή σας.