Γιατί είναι σημαντικό να είμαστε χαρούμενοι? Πως μπορούμε να είμαστε Χαρούμενοι?- Sofia Banagi

Στο σημερινό video η Σοφία Μπαναγή προσωπική life Coach θα μας παρουσιάσει πόση χαρά παίρνουμε και βιώνουμε μέσα από την σχέση μας.
Εν ετη 2022 υποστηρίζεται πως οι ανθρώπινες σχέσεις είτε φιλικές είτε ερωτικές είτε συγγενικές αλλά και επαγγελματικές είναι λαχείο. Και είναι λαχείο γιατί
Δεν μπορούμε να ανήκουμε σ μια ομάδα ανθρώπων άρα χρειάζεται να δούμε από τι ανθρώπους περιτρυγιζόμαστε από ανθρώπους που αισθανόμαστε όμορφα μας δημιουργούν θετικά συναισθήματα ή πετάνε όλοι την τοξικότητα πάνω μας.


Όποτε εάν και εσείς σε κάποιες σχέσεις δεν βιώνεται χαρά και σας κάνουν να νιώθετε ότι δεν αξίζετε την χαρά και ότι είστε ανίκανοι να εισπράττετε θετικά συναισθήματα. Καλό είναι να πάρετε μια απόφαση.

Και εάν δεν μπορείτε να βγάλετε αυτές τι σχέσεις σας εντελώς από την ζωή σας καλό είναι να κράτησετε μια απόσταση. Το ότι κάποιοι άνθρωποι δεν μας έδωσαν χαρά δεν σημαίνει ότι εμείς είμαστε ανεπαρκής ή και ανίκανοι. Θα πρέπει να μην απογοητευόμαστε να μην κρυβόμαστε στο καβούκι μας αλλά να σηκώνουμε τα ”μανίκια” και να βρίσκουμε το σθένος και τη δύναμη και να δημιουργούμε την ελπίδα

γιατί η ελπίδα δεν είναι κάτι που είναι το μόνο που νιώθουμε το δημιουργούμε κιόλας. Με το να βγαίνουμε πάλι εκεί
έξω και να διεκδικούμε τις σχέσεις που μας αξίζουν. Η χαρά είναι η τροφή της ψυχής εάν δεν είμαστε χαρούμενοι νιώθουμε ότι δεν έχουμε ενέργεια και άρα δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε ζοριζόμαστε-πιεζόμαστε-γκρινιάζουμε.

Θα σας συμβούλευα καθημερινά να κάνετε ένα τεστ που είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο και ονομάζετε το τεστ της χαράς.

Πάμε λοιπόν στην χθεσινή ημέρα και ρωτάμε τον εαυτό μας γέλασες εχθές δεν έχει σημασία με το τι , σημασία έχει εάν γέλασες
Η 2η ερώτηση είναι να ρωτήσουμε το εαυτό μας πόσες φορές χαμογέλασε με μια εικόνα που είδε με τα παιδιά στο πάρκο μ ένα αστείο που άκουσε πόσες ήταν αυτές οι στιγμές.
Και το 3ο και το πιο ουσιαστικό είναι να καταγράψετε 3 πράγματα και ανθρώπους που σας έκαναν να αισθανθείτε όμορφα. Όποτε όταν κάνουμε αυτό το τεστ επιστρέφουμε στο κέντρο μας και δεν ψάχνουμε τη χαρά μόνο στα αντικείμενα, στα social και αυτά που μας προβάλλουν αλλά κοιτάμε την ουσία και η ουσία της ζωής είναι να είμαστε χαρούμενοι. Να είστε όλοι καλά και μην ξεχνάτε να χαμογελάτε.