Πως να ανακάμψεις από τις δυσκολίες και να συνεχίσεις;

Πως να ανακάμψεις από τις δυσκολίες και να συνεχίσεις;-Sofia Banagi

Πως να ανακάμψεις από τις δυσκολίες και να συνεχίσεις;

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν περάσει δύσκολες καταστάσεις και τραυματικές εμπειρίες στη ζωή τους. Η ζωή άλλωστε δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα και αυτή είναι και η ουσία της. 

 
Όμως πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι άτυχοι ή ότι μόνο σε αυτούς συμβαίνουν αναποδιές. Αυτό όμως δεν είναι αλήθεια, απλά υπάρχουν άνθρωποι πιο ανθεκτικοί και άλλοι λιγότερο. Οι ανθεκτικοί άνθρωποι παραμένουν ψύχραιμοι όταν τα δεδομένα ανατρέπονται.
 
Πως θα γίνεις ψυχικά ανθεκτικός;
 
Η ψυχική ανθεκτικότητα είναι η ικανότητα που έχει ένα άτομο να προσαρμόζεται στις αλλαγές, σε ένα τραυματικό γεγονός και τελικά να ανακάμπτει. Ο άνθρωπος αυτός βγαίνει πιο δυνατός από τις δυσκολίες.
Όπως κάθε ικανότητα που δεν είναι έμφυτη, μπορείς να την καλλιεργήσεις, να την ενδυναμώσεις με διάφορους τρόπους. Το μόνο βέβαιο σε αυτή τη ζωή είναι ότι τα πάντα ρέουν και αλλάζουν. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να ασχοληθείς με την εκμάθηση και ενίσχυση της ανθεκτικότητας σου. Είναι ένα βασικό εργαλείο που θα σε βοηθησεί να προχωράς και να εξελίσσεσαι με ευκολία.
Πως θα καλλιεργήσεις την ανθεκτικότητά σου;
 
 
●Δημιούργησε στέρεες βάσεις.
Βρες την εσωτερική σου δύναμη, τον πυρήνα σου. Γράψε σε ένα χαρτί ποιος είσαι, πόσες φορές έπεσες αλλά σηκώθηκες;
Πόσους φόβους σου ξεπέρασες;
Ποιες είναι οι ικανότητές σου;
Σε τι είσαι μοναδικός;
 
Η αυτογνωσία και η συνεχής εξέλιξη και εσωτερική ενδυνάμωση θα σε βοηθήσουν να αντέχεις.
 
●Φροντισέ το σώμα σου και το νου σου. Επέστρεψε στη φύση, πάρε βαθειές ανάσες και έλεγξε τις σκέψεις σου. Μάθε να ηρεμείς το νου σου.
 
●Γίνε ευέλικτος, μάθε να μη σπας με την πρώτη απογοήτευση, αδικία ή ματαίωση. Σκέψου ότι οι αναποδιές είναι μέρος της ζωής και αντιμετώπισε το ακριβώς ετσί. Όταν η πρόθεση σου είναι να είσαι ευέλικτος, τότε θα βρίσκεις εναλλακτικές λύσεις.
 
●Φιάξε ένα θετικό και δημιουργικό περιβάλλον.
 
Το περιβάλλον σου είναι ο εσωτερικός σου χώρος αλλά και ο εξωτερικός που δέχεσαι ερεθίσματα. Φρόντισε ο εσωτερικός σου χώρος να είναι φωτεινός, καθαρός και να έχει δημιουργικές συνήθειες. 
Όσο για τα εξωτερικά ερεθίσματα φρόντισε να επιλέγεις θετικούς ανθρώπους, όχι μίζερους και τοξικούς.
 
●Μάθε καθημερινά να εκφράζεις την ευγνωμοσύνη σου. Εχείς πολλά σημαντικά πράγματα και ανθρώπους για να είσαι ευγνώμων. Πες ευχαριστώ για όσα είσσι και έχεις  μην θεωρείς τίποτα δεδομένο. Με αυτό τον τρόπο, ακόμα κι όταν βρίσκεσαι σε μια αρνητική κατάσταση, αναγνωρίζεις το καλό και κρατάς την ανθεκτικότητά σου.
 
●Συμφιλιώσου με την αποτυχία.
 
Είναι αλήθεια ότι σε κανέναν δεν αρέσει η αποτυχία αλλά είναι μέρος της ζωής. Θυμίσου όταν ήσουν μικρός έπεφτες από το ποδήλατο και ξανάσυνέχιζες. Η αποτύχια σε κάνει πιο δυνατό και πιο ευέλικτο. Το κυριότερο συμβαίνει σε όλους.
 
Ο τρόπος που έχουμε μάθει τελικά να βλέπουμε τα πράγματα και να τα εξηγούμε δείχνει αν είμαστε ανθεκτικοί ή όχι. Επίσης δείχνει τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε την ζωή και την νοοτροπία μας.
Το ευτύχημα είναι ότι είναι στο χέρι σου να αλλάξεις και να ενδυναμωθείς.

Εάν Ενδιαφέρεστε Συμπληρώστε την Φόρμα Επικοινωνίας

Εάν θέλετε να μάθετε τα πάντα γύρω απο το Life Coaching

Eγγραφείτε στο NEWSLETTER