Ποιος τελικά ορίζει την αξία σου;

Ποιος τελικά ορίζει την αξία σου;-Sofia Banagi

Ποιος τελικά ορίζει την αξία σου;

Την αξία σου την ορίζεις εσύ και κανένας άλλος. Εσύ ορίζεις το ποιος Είσαι, ποια κατεύθυνση θα ακολουθήσεις στην ζωή σου και πώς θα ζήσεις.

Θέλω να σου υπενθυμίσω τώρα που έχεις ακόμα χρόνο ότι τα περισσότερα που σου είπαν ότι είσαι αλλά και δεν είσαι, είναι ψέματα.
 
Ότι πιστεύεις μέχρι σήμερα για εσένα είναι η αντανάκλαση του τρόπου που μεγάλωσες, του προγραμματισμού σου. Σκέψου ένα μικρό παιδάκι 2-3 χρονών πιστεύει ότι του λένε οι μεγάλοι, μεγαλώνει με αυτές τις γνώμες και το ίδιο δεν έχει αναπτύξει την λογική ικανότητα να έχει άποψη.
 
Έτσι ήσουν και εσύ, μεγάλωσες με τις γνώμες τον άλλων, του οικογενειακού συστήματος, του σχολείου, της κοινωνίας, των συντρόφων αργότερα. 
Δεν είσαι ο μόνος, η μόνη, οι περισσότεροι κάπως έτσι μεγαλώσαμε.
 
Ευτυχώς αυτό μπορεί να αλλάξει, με αυτογνωσία, με εξάσκηση, με κατανόηση και αλλαγή του προγραμματισμού σου.
Είναι ώρα να μάθεις για την ουσία της υπαρξής σου, την αυθεντικότητα σου, την ομορφιά σου, την μοναδικότητα σου και την αληθινή σου ταυτότητα.
 
Μέχρι τώρα έκανες ότι θέλουν οι άλλοι, δεν έλεγες πολλά όχι μη τους στεναχωρήσεις, έμαθες να συμβιβάζεσαι για να στριμώχνεσαι στις ζωές των άλλων.
 
Όχι φίλε μου είναι ώρα να αλλάξεις, δεν γεννήθηκες απλά για να αρέσεις στους άλλους, να είσαι αποδεκτός και να αγαπιέσαι με κανόνες. Γεννήθηκες μοναδικός, άξιος αγάπης και αποδοχής όπως είσαι. Πίστεψες ότι είσαι ανεπαρκής, ότι δεν είσαι αρκετός και χαλάς όλη σου την ενέργεια να αποδείξεις ότι Είσαι αρκετός.
 
Ένας φαύλος κύκλος που ποτέ δεν θα σε οδηγήσει έκει που θέλεις. Οι πεποιθήσεις σου γίνανε οι αλυσίδες σου, γίνανε η φυλακή σου για να μη ξεφύγεις, να είσαι ίδιος με εκείνους που σε θέλουν “μικρό”.
 
Τώρα εσύ είσαι ο δημιουργός της ζωής σου. Εσύ ορίζεις την αξία σου. Χρειάζεται να εργαστείς με τον εαυτό σου, να ζητήσεις βοήθεια σε αυτή την αλλαγή. Είναι βασικό σου δικαίωμα να θέλεις να αλλάξεις.
 
Να αφήσεις στην υπαρξή σου να σου πει ποιος Είσαι και πως θέλεις να ζεις. Αυτό κερδίζεται δεν χαρίζεται, θέλει πίστη, αφοσίωση και αγάπη.
-Ποιος όμως είναι ο βασικός εχθρός που δε το παίρνεις εύκολα την απόφαση να αλλάξεις;
Η χαμηλή αυτοεκτίμηση.
 
Σε καταλαβαίνω, όταν σου είπαν ότι δεν είσαι αρκετός όπως είσαι και αυτό έγινε η εσωτερική σου φωνή, είναι δύσκολο να πιστέψεις ότι αλλάζει.
 
Όταν όμως πάρεις την απόφαση και φωνάξεις με όλο σου το Είναι, είμαι αρκετός και αξίζω για τον εαυτό μου τα καλύτερα θα κινηθείς προς αυτή την κατεύθυνση. Θα γίνεις παρατηρητής της εσωτερικής σου φωνής και θα αλλάζεις τις αυτόματες σκέψεις.
Είναι ώρα να ανθίσεις, να σου μιλάς με αγάπη και θαυμασμό.
Είναι ώρα να σε αγαπήσεις αληθινά και να σε φροντίσεις όπως ποτέ πριν.
 
Η αξία σου δεν εξαρτάται από τα βλέμματα των άλλων αλλά από Εσένα!!
Είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνεις κάτι για εσένα!!
Κάτι που θα σου αλλάξει την ζωή.
 
 

Εάν Ενδιαφέρεστε Συμπληρώστε την Φόρμα Επικοινωνίας

Εάν θέλετε να μάθετε τα πάντα γύρω απο το Life Coaching

Eγγραφείτε στο NEWSLETTER