Πως να είμαι πιο κοινωνική;

Πως να είμαι πιο κοινωνική;-Sofia Banagi

Πως να είμαι πιο κοινωνική;

Όλοι και όλες επιθυμούμε να είμαστε ενδιαφέροντες, ακόμα και αν δεν νιώθουμε άνετα να γινόμαστε το κέντρο της προσοχής. Το να είμαστε ενδιαφέροντες μας ενισχύει την αυτοπεποίθηση μας και γινόμαστε πιο ανοιχτοί σε νέες γνωριμίες και ιδέες. Το μυστικό κρύβεται στον τρόπο που επικοινωνείς με τον συνομιλητή σου και το πως το κάνεις να αισθάνεται. 

 
Πως θα γίνεις πιο κοινωνική/ός;
 
-Εμφανίσου, βγες έξω από το σπίτι. Εξασκήσου να λες “ναί” σε κοινωνικές προκλήσεις και εκδηλώσεις. Μπορεί να μη σου αρέσουν πάντα τα καλέσματα αλλά θυμήσου το στόχο σου. Ο στόχος σου είναι να κοινωνικοποιήθεις.
 
-Αποσυνδέσου από τα social media. Είναι χρήσιμα αλλά δεν σε βοηθούν να κοινωνικοποιηθείς, να μιλήσεις πρόσωπο με πρόσωπο να εκφραστείς.
 
-Δείξε ενδιαφέρον. Οι άνθρωποι ανοίγονται όταν τους κάνεις ερωτήσεις και τους μιλάς. Άρχισε να μιλάς πρώτα για τον εαυτό σου.
 
-Χόμπι, δραστηριότητες. Δοκίμασε νέα χόμπι, βρες τι σου ταιριάζει, τι σου αρέσει να κάνεις. Αν το κάνετε αυτό θα συναντήσετε πολλούς νέους ανθρώπους με παρόμοια ενδιαφέροντα.
●Χαμογελάστε
 
Το χαμογελό σας είναι ότι πολυτιμότερο έχετε. Αν επιθυμείτε να βγείτε απο το περιθώριο, αρχίστε να χαμογελάτε στους ανθρώπους. Με ένα χαμόγελο σπάτε τον πάγο και γίνεστε ελκυστικόι και προσβάσιμοι.
 
-Αυξήστε την αυτοπεποίθηση σας.
Η χαμηλή αυτοπεποίθηση είναι ένα βασικό εμπόδιο στη ζωή πολλων ανθρώπων και τους κάνει να χάνουν ευκαιρίες. Για να ενισχύσετε την αυτοπεποιθησή σας, επικεντρωθείτε στα θετικά σημεία, στις μοναδικές ικανότητες σας και σταματήστε την σύγκριση. Κάθε μορφή σύγκρισης του εαυτού μας με τους άλλους μας ρίχνει ψυχολογικά και μας κρατάει κλεισμένους στο καβούκι μας.
 
Ήρθε η ώρα να απελευθερωθείς από τα εσωτερικά σου εμπόδια και να είσαι ο εαυτός σου, χωρίς να ενδιαφέρεσαι τι θα πει ο κόσμος. Είσαι ξεχωριστός και χρειάζεται να το αποδεχτείς και να το επικοινωνήσεις!!
Το μόνο που θα κερδίσεις είναι η αυτοπεποίθηση σου και νέες ευκαιρίες!!

Εάν Ενδιαφέρεστε Συμπληρώστε την Φόρμα Επικοινωνίας

Εάν θέλετε να μάθετε τα πάντα γύρω απο το Life Coaching

Eγγραφείτε στο NEWSLETTER