Πως να με αγαπήσω ουσιαστικά;

SB23 BLOG AA0001 12MAY23

Πως να με αγαπήσω ουσιαστικά;

Μπορεί να έχεις  μεγαλώσει σε ένα οικογενειακό περιβάλλον με γονείς που οι ίδιοι αισθανόντουσαν ανεπαρκείς και δεν γνώριζαν πως να σου δώσουν το δώρο της αγάπης. Είναι λογικό μεγαλώνοντας σε ένα περιβάλλον χωρίς να έχεις πάρει αγάπη από τους σημαντικούς άλλους, που είναι οι γονείς, να μην ξέρεις πως να αγαπήσεις τον εαυτό σου και πολλές φορές να τον κακοποιείς.

Τι δείχνει ότι δεν ξέρεις να σε αγαπάς;

-Τελειομανία
Είναι αλήθεια ότι οι Τελειομανία άνθρωποι έχουν την τάση να αγαπάνε λιγότερο ως και καθόλου τον εαυτό τους. Δίνουν όλη τους την ενεργεία να φαίνονται τέλειοι και ζουν μέσα στην αγωνία και το άγχος. Το “τέλειο” δεν υπάρχει, είναι μόνο μια ιδέα που μας έχουν βάλει μέσα στο νου μας από μικρά παιδιά.

-Θέλεις συνεχώς να Είσαι το καλό παιδί
Ένας άλλος σημαντικός λόγος που δεν προλαβαίνεις να σε αγαπήσεις, είναι ότι κυνηγάς μονίμως να ευχαριστείς τους άλλους. Έχεις εξαντληθεί και δεν μπορείς να δώσεις αγάπη στον εαυτό σου. Με αυτό τον τρόπο δίνεις μονίμως στους άλλους και όχι σε Εσένα.

-Μόνιμα συγκρίνεσαι με τους άλλους
Αυτή είναι μια συνήθεια που μας την καλλιέργησαν από παιδιά. Τα τελευταία χρόνια με την εμφάνιση των social media και μια εικονική τελειότητα και πραγματικότητα που προβάλλεται, οι άνθρωποι ζουν συνεχώς μέσα στην σύγκρισή. Αυτό δημιουργεί μια συνεχόμενη αγωνία και άγχος. Σταδιακά η αγωνία παγιώνεται, γίνεται θλίψη και πολλές φορές κατάθλιψη.

-Έχεις παράλογες προσδοκίες
Το να Είσαι ένας άνθρωπος με όνειρα και στόχους είναι πολύ όμορφο αλλά το να έχεις παράλογες πεποιθήσεις και προσδοκίες σε βάζει σε μια περιπέτεια χωρίς τέλος. Κανείς δύσκολη την ζωή σου και την καθημερινότητα σου και ζεις μόνιμα με τον φόβο της αποτυχίας.

Πως να αρχίσεις να σ’ αγαπάς;

Πάρε χαρτί και μολύβι και γράψε τα προτερήματα σου. Αν Είσαι άνθρωπος που δεν έχεις μάθει να αγαπάς τον εαυτό σου, σίγουρα δεν θα έχεις την αίσθηση του ποια είναι τα καλά σου σημεία. Αν δεν σου είναι εύκολο ζητά την βοήθεια φίλων.

-Παρατήρησε τον εσωτερικό κριτή
Όλοι έχουμε μια εσωτερική φωνή που συνήθως μας κρίνει πολύ αυστηρά. Γίνε ο παρατηρητής αυτής της φωνής και προσπάθησε να αλλάξεις αύτη την συνήθεια. Άρχισε να σε ενθαρρύνεις και να σου λες Μπράβο!!

-Μάθε να ζητάς βοήθεια
Είναι σημάδι σοφίας και αγάπης προς τον εαυτό σου όταν μπορείς να παραδεχτείτε ότι Είσαι άνθρωπος και χρειάζεσαι αγάπη, φροντίδα από τους δικούς σου. Αν ζητάς σίγουρα θα πάρεις.

-Να Είσαι καλός με τον εαυτό σου

Για να αγαπάς τον εαυτό σου, χρειάζεται μα είσαι καλή μαζί του. Μάθε να σου μιλάς όμορφα, να σε καλομαθαίνεις, να Είσαι με θετικούς ανθρώπους. Αξιοποιείσαι όσα Είσαι.

-Να σε αποδέχεσαι για όλα όσα Είσαι

Πως να με αγαπήσω ουσιαστικά; Αποδέξου την μοναδικότητα σου γιατί κανείς δεν είναι σαν Εσένα. Είσαι μοναδικός και αγκάλιασε αυτή την μοναδικότητα. Κανείς δεν είναι σαν Εσένα!!

Ο εαυτός σου αξίζει την αγαπη σου!!

Εάν Ενδιαφέρεστε Συμπληρώστε την Φόρμα Επικοινωνίας

Εάν θέλετε να μάθετε τα πάντα γύρω απο το Life Coaching

Eγγραφείτε στο NEWSLETTER