Τι σημαίνει αποδόχη του εαυτού μας;

SB23 BLOG AA0002 12MAY23

Τι σημαίνει αποδόχη του εαυτού μας;

Είσαι ένα άτομο που ξέρει τι θέλει να κάνει ανεξάρτητα από τα θέλω και τα πρέπει των γύρων σου η μήπως Είσαι απασχολημένος με ρόλους που σε καταπιέζουν και δεν σου ταιριάζουν;

Μήπως Είσαι ο χειρότερος κριτής του εαυτού σου; Μήπως σκέφτεσαι ότι πρέπει να παντρευτείς, να κάνεις παιδιά, να μη χωρίσεις, να μείνεις σε μια δουλειά που δεν σου αρέσει από φόβο και ενοχές;

Ίσως αισθάνεσαι απογοητευόμενοι, αδικημένος από εργοδότες, φίλους. Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα, κανείς δεν θα αλλάξει. Ούτε εσύ είσαι υπεύθυνος για τις συμπεριφορές των γύρων σου. Ήρθε η ώρα να αποδεχτείς όλα όσα είναι πέρα από τον έλεγχο σου.

Η συμφιλίωση με τον εαυτό σου είναι Μαραθώνιος, δεν είναι εύκολη υπόθεση και θέλει προσωπική δουλειά και αυτογνωσία. Συνήθως κάτω από τα συναισθήματα ενοχής, θλίψης, ντροπής, αμφιβολιών κρύβεται η χαμηλή αυτοαξία μας.

Είναι σημαντικό να κατανοήσεις ότι αυτές οι αρνητικές πεποιθήσεις σας κάνουν να αισθάνεστε ανεπαρκείς και το κλειδί για την έξοδο από όλο αυτό είναι η αποδόχη του εαυτού. Η Καλλιέργειά της αυτοεκτίμηση είναι ένα κομμάτι Βασικό για την αποδόχη του εαυτού μας. Δυστυχώς πολλές φορές μεταβάλλεται από επιφανειακά πράγματα και πρότυπα.

Πως μπορείς να αποδεχτείς τον εαυτό σου;

Χρειάζεται να θυμάσαι ότι από μικρός έχεις ακούσει κάποιες γνώμες για εσένα που δεν είναι απαραίτητα αληθινές. Όταν είμαστε παιδιά τα παίρνουμε όλα ως σωστά γιατί τα ακούμε από τους σημαντικούς άλλους που είναι οι γονείς μας.. Διαμορφώνουμε μια εικόνα για τον εαυτό μας που δεν είναι αντικειμενική και ενώ το μέσα μας νιώθει ότι Κάτι συμβαίνει δεν μπορούμε να το εξηγήσουμε.

Ο εαυτός σου είναι ένας και είναι μοναδικός. Αρρωσταίνει γιατί δεν θέλει να προσαρμόζεται σε ένα Κοινωνικό σύστημα και να μην έχει την δική του αυθεντική ταυτότητά. Η φύση σου είναι να Είσαι αυθεντικός και να μπορείς να εκφραστείς. Έχεις πεποιθήσεις που και εσύ ο ίδιος δεν αντιλαμβάνεσαι. Αυτό συμβαίνει γιατί οι πεποιθήσεις δρουν σε υποσυνείδητο επίπεδο, έξω από τα όρια της λογικής. Αν επικρατούν οι αρνητικές σκέψεις είναι δύσκολο να ελέγξετε τα συναισθήματα σας.

Η δυσκολία κάποιου να αποδεχτείς τον εαυτό του εκδηλώνεται με μια η δυο βασικές πεποιθήσεις, ότι δεν είσαι αρκετά καλός η ότι είσαι υπερβολικός. Η έλλειψη αποδοχής σε κάνει να νιώθεις ντροπή και σε κρατά παγιδευμένο και νομίζεις ότι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη. Όμως είναι.

Ξεκίνησε να αποδέχεσαι τον εαυτό σου σαν οντότητα. Αγκάλιασε κάθε σου πλευρά, δεν χρειάζεται να είστε τέλειοι

-Αναγνώρισε όλα όσα σε σαμποτάρουν, σκέψου τις αρνητικές πεποιθήσεις που σε συντροφεύουν όλα αυτά τα χρόνια. Αγκάλιασε της όχι γιατί της αποδέχεσαι αλλά γιατί είναι ένα κομμάτι που μόνο με αναγνώρισή, αποδόχη και φροντίδα θα μπορέσεις να τις αντιμετωπίσεις.

– Υπενθύμιζε στο παιδί που έχεις μέσα σου, ότι το αγαπάς όπως είναι και είναι υπέροχο. Μάθε του να σε εμπιστεύεται και άκουσέ το.

-Φρόντισε το σώμα σου με υγιεινές τροφές, βιταμινούχα ροφήματα. Πήγαινε τον βόλτα στη φύση, παίξε σαν παιδί και το πιο σημαντικό κάνε λάθη.

-Σταμάτησε την σύγκριση, Κανένας δεν είναι καλύτερος από Εσένα. Διαφορετικός μπορεί, όπως Είσαι και εσύ.

κφράσουν ελεύθερα, κάνε ότι σε ευχαριστεί. Εξέλεξε Εσύ πως θα ζήσεις και πως θα αισθάνεσαι.

Η αποδόχη του εαυτού σου είναι ένα ταξίδι που θα κρατήσει καιρό. Χρειάζεται να έχεις υπομονή, επιμονή, να πάρεις βοήθεια γιατί σε αυτή την διαδρομή θες έναν κατάλληλο σύμμαχο. Κάποτε θα Είσαι ευγνώμων για όσα Είσαι και δεν θα αλλάζεις για τίποτα και κανέναν. Η ζωή σου ανήκει και Οφείλεις να την ζήσεις όπως εσύ επιθυμείς.

Εάν Ενδιαφέρεστε Συμπληρώστε την Φόρμα Επικοινωνίας

Εάν θέλετε να μάθετε τα πάντα γύρω απο το Life Coaching

Eγγραφείτε στο NEWSLETTER