Πως να γίνεις ο καλύτερος σύμμαχος σου;

Πως να γίνεις ο καλύτερος σύμμαχος σου;-Sofia Banagi
Η σχέση με τον μοναδικό εαυτό μας χρειάζεται να είναι μια σχέση υποστήριξης, αγάπης, αυτοεκτίμησης και αποδοχής!  Δυστυχώς δεν έχουμε εκπαιδευτεί σε αυτή την συνθήκη και πολλές φορές σαμποτάρουμε τον εαυτό μας.
 
  Όλοι μας έχουμε μία και μοναδική σχέση που δεν πρόκειται να σταματήσει ποτέ όσο ζούμε, αυτή είναι η σχέση με τον εαυτό μας. Αυτό που πρέπει να  ξεκαθαρίσουμε  στο μυαλό μας είναι πως δεν μπορούμε να αγαπήσουμε κανέναν άλλον αν πρώτα δεν αγαπήσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό. Δυστυχώς οι περισσότεροι από μας έχουμε την αντίληψη  ότι θα φανούμε εγωιστές αν αγαπάμε τον εαυτό μας, αυτό όμως είναι μια λανθασμένη πεποίθηση. Δε χρειάζεσαι την άδεια κανενός για να σε αγαπήσεις. Άλλωστε όσο περισσότερη αυτοαγάπη έχεις τόσο περισσότερη αγάπη έχεις να δώσεις. Αλλάζοντας την σχέση με τον εαυτό σου θα έλκεις τους κατάλληλους ανθρώπους για να  μοιράζεσαι ευτυχισμένες στιγμές.
Δεν υπάρχει καλύτερη μέρα από την σημερινή για να  γίνεις ο καλύτερος φίλος και σύμμαχος του εαυτού σου.
Πως να γίνεις ο καλύτερος σύμμαχος σου;-Sofia Banagi
Αγάπη για τον εαυτό μας δεν σημαίνει να αγαπάμε μόνο τα καλά του εαυτού μας, αγάπη εαυτού σημαίνει δέχομαι τον εαυτό μου όπως είναι , χωρίς όρους και χωρίς να συγκρίνομαι μόνιμα με τους άλλους. Αποδέξου και αγάπησε τον εαυτό σου , κάθε λεπτό όπως είσαι, έτσι θα σε βοηθήσεις να εξελιχθείς και να ανθίσεις.
Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή, να ξαναανακαλύψεις τον εαυτό σου και να τον κάνεις προτεραιότητα σου.Και όπως έλεγε ο Μοντεχρήστος στον Ισοβίτη του Αρκά ”καιρός να αφήσουμε τους εγωισμούς και να κοιτάξουμε λίγο τον εαυτό μας”!
Η εν συναίσθηση που πολλές φορές δείχνεις στους άλλους, αξίζει και οφείλεις τώρα να την καλλιεργήσεις και να την δώσεις στον εαυτό σου, ώστε να δεις την αλλαγή μέσα σου.Εξάλλου, όλα τα μεγάλα και σπουδαία πράγματα στην ζωή, ξεκινούν από εμάς τους ίδιους.


Να θυμάσαι ότι:  
–Η αξία σου είναι μοναδική και εσωτερική, γεννήθηκες επαρκής!
Δεν ήρθες σε αυτή τη ζωή για να αποδείξεις τίποτα σε κανέναν. Ήρθες για να εκφράσεις όλα όσα είσαι.Ήρθες για να δημιουργήσεις τα όνειρα σου.
–Σταμάτα να συγκρίνεσαι με τους άλλους. Η σύγκριση σε οδηγεί στο θυμό , στην ζήλεια, στην έλλειψη αυτοπεποίθησης.Είσαι μοναδικός όπως είσαι!
–Το παρελθόν δε σε καθορίζει. Κάθε στιγμή είσαι νέος, εστίασε σε αυτό. Αποδέξου όσα έκανες ή δεν έκανες στο παρελθόν, είσαι ελεύθερος να ζήσεις όπως εσύ επιθυμείς.
— Η Αυτοφροντίδα  δεν είναι εγωισμός, είναι αγάπη προς τον εαυτό σου. Μάθε να μένεις λίγο με τον εαυτό σου και να ακούς τις ανάγκες σου. Μόνο τότε θα αισθάνεσαι δημιουργικός, χαρούμενος και δοτικός.
–Δημιούργησε ένα όμορφο και υψηλό όραμα για την ζωή σου, επειδή γίνεσαι αυτό που πιστεύεις!
–Σταμάτα να ζητάς την επιβεβαίωση από τους άλλους. Δεν είσαι αυτό που λένε ή νομίζουν οι άλλοι για εσένα. Ξεκίνα να επιβραβεύεις και να επιβεβαιώνεις εσύ τον εαυτό σου.
–Πίστεψε στον εαυτό σου! Η πίστη στον εαυτό σου μαθαίνεται και θέλει επανάληψη. Μόνο έτσι θα βρεις το κουράγιο και την δύναμη να πραγματοποιήσεις τα όνειρα σου.


Αξίζεις να είσαι ο καλύτερος σύμμαχός σου, γιατί αξίζεις έμφυτα αγάπη, επιτυχία και ευτυχία. Εάν επιθυμείς η πραγματικότητα σου να αλλάξει, άλλαξε αυτό που πιστεύεις για εσένα και μετά για τον κόσμο. Πίστεψε λοιπόν στην μαγεία και την αυθεντικότητα μέσα σου και θα τη βρεις μπροστά σου!!

Εάν Ενδιαφέρεστε Συμπληρώστε την Φόρμα Επικοινωνίας

Εάν θέλετε να μάθετε τα πάντα γύρω απο το Life Coaching

Eγγραφείτε στο NEWSLETTER