Ο Θεμέλιος λίθος των σχέσεων είναι η εμπιστοσύνη!!

Ο Θεμέλιος λίθος των σχέσεων είναι η εμπιστοσύνη!!-Sofia Banagi
Βασικό θεμέλιο σε όλες τις ανθρώπινες σχέσεις είναι η εμπιστοσύνη. Η εμπιστοσύνη είναι ένας περίπλοκος χορός ανάμεσα σε  δύο ανθρώπους.
 

Ο όρος εμπιστοσύνη ορίζεται γενικώς ως η πίστη, η διαφάνεια, η βεβαιότητα. Είναι αλήθεια ότι η εμπιστοσύνη αποτελεί το πιο γερό θεμέλιο στην σχέση. Καμία ανθρώπινη σχέση δεν κράτησε στο πέρασμα του χρόνου χωρίς την παρουσία ανθρώπινων αξιών και ιδανικών.Γιατί οι ανθρώπινες σχέσεις για να διατηρηθούν στο χρόνο και να δυναμωθούν πρέπει πριν από οτιδήποτε άλλο να έχουν ποιότητα. Για να συμβεί όλο αυτό που όλοι ποθούν δεν αρκεί η καλή σου πρόθεση, χρειάζεται χρόνος, αγάπη, υποστήριξη, πράξεις, στιγμές χαράς και πίστη.
Άρα αγαπημένοι μου, στις σχέσεις που επιθυμείτε αλλά δεν έχετε ή δεν βρίσκετε και μονίμως γκρινιάζετε μήπως φταίτε και εσείς που δεν είστε αρκετά ανοιχτοί και διαθέσιμοι στην ευτυχία , στην χαρά, την αποδοχή και την αγάπη.
Η εμπιστοσύνη είναι εκείνο το στοιχείο που κρατάει την σχέση ζωντανή και η ύπαρξη της ανάμεσα σε ένα ζευγάρι σημαίνει και υγεία.
  
Πως να αναπτύξεις εμπιστοσύνη στη σχέση σου;

—Να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου και τις προθέσεις σου.
Για να είμαστε ειλικρινείς με τον\την σύντροφό μας  χρειάζεται να γνωρίζουμε τον εαυτό μας.Πολλές φορές επηρεαζόμαστε από πεποιθήσεις και απόψεις άλλων αλλά εμείς χρειάζεται να ξέρουμε εμείς τι επιθυμούμε και ποιες είναι οι ανάγκες μας. Όταν είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας μπορούμε να χτίσουμε υγιείς σχέσεις.

–Φρόντισε τα λόγια σου να ταιριάζουν με τις πράξεις σου.
Δεν αρκεί να λες ότι είσαι ερωτευμένος , πρέπει να το δείχνεις κιόλας. Αλλιώς θα χρειαστεί να συμβιβαστείς με μέτρια σχέση, μέτρια συναισθήματα και μια ρουτίνα που δεν τιμάει την ίδια σου την Ύπαρξη. ΕΣΥ αποφασίζεις και είσαι ο μόνος υπευθυνός για την ζωή σου.

–Πρέπει να μπορείς να μπαίνεις στα παπουτσια του άλλου ανθρώπου και να βλέπεις και την δική του οπτική. Αυτό ονομάζεται εν συναίσθηση Είναι μια ικανότητα και δεξιότητα που δείχνει ότι σέβεσαι και ακούς τον άλλον.

—.Πίστη.Ένας πραγματικός δεσμός εμπιστοσύνης εμπεριέχει την γνώση  ότι ο \η σύντροφός μας  θα είναι πιστός .Όχι μόνο σε θέματα σχέσεων, άλλα με κάθε τρόπο.

–Ελευθερία. Η εμπιστοσύνη και η ειλικρίνεια στην σχέση μας φέρνει ελευθερία.Είναι υπέροχο και χαλαρωτικό να μπορείς να λειτουργείς ελεύθερα.

—Σεξουαλική εκπλήρωση. Καλλιεργώντας το αίσθημα της εμπιστοσύνης, μπορούμε να είμαστε ελεύθεροι να εκφράσουμε τις σεξουαλικές μας ανάγκες  και επιθυμίες χωρίς φόβο. Αυτό μπορεί να είναι εξαιρετικά ερωτικό και συναρπαστικό.

–Υπομονή. Όταν δημιουργούμε μια σχέση, σίγουρα θα υπάρχουν προκλήσεις γιατί η σχέση είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Όλοι κάνουμε λάθη και έχουμε αστοχίες, είμαστε άνθρωποι με  προτερήματα και ελαττώματα, αρά χρειάζεται να είμαστε  υπομονετικοί κάποιες φορές.
Καθώς αγωνιζόμαστε να εξελιχτούμε μέσα από προσωπικές προκλήσεις για την ανάπτυξη και την πρόοδο μας είναι ανεκτίμητο να έχουμε έναν άνθρωπο που μας αντέχει.
Ο Θεμέλιος λίθος των σχέσεων είναι η εμπιστοσύνη!!-Sofia Banagi

Ο καλύτερος τρόπος για να μάθεις αν μπορείς να εμπιστευτείς κάποιον, είναι να τον εμπιστευτείς. Ξεκόλλα από το παρελθόν και προχώρα μπροστά, μην αφήνεις να σε δηλητηριάζει και να ελέγχει την ποιότητα της ζωής σου και των σχέσεών σου, μια προδοσία ή μια άσχημη εμπειρία. Αν ο άλλος, άλλη αποδειχθεί λίγος είναι δικό του το πρόβλημα. Δείξε εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και στη σχέση που πιστεύεις ότι αξίζει!! 
​Ζήσε!!

Εάν Ενδιαφέρεστε Συμπληρώστε την Φόρμα Επικοινωνίας

Εάν θέλετε να μάθετε τα πάντα γύρω απο το Life Coaching

Eγγραφείτε στο NEWSLETTER