Πως να πετύχεις τους στόχους σου;

Πως να πετύχεις τους στόχους σου;-Sofia Banagi

Πως να πετύχεις τους στόχους σου;

Οι στόχοι που θέτουμε είναι η πυξίδα στη ζωή μας, μας δείχνουν που βρισκόμαστε και που επιθυμούμε να πάμε. Η στοχοθεσία μας βοηθάει στο να κατανοήσουμε τα θέλω μας, τις ανάγκες μας και ποια κατεύθυνση χρειάζεται να ακολουθήσουμε ώστε να αισθανόμαστε πιο γεμάτοι, χαρούμενοι, ισορροπημένοι και πετυχημένοι.

Ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια στην υλοποίηση των στόχων μας είναι η έλλειψη δέσμευσης και προσήλωσης. Είναι ωραίο να κάνουμε σχέδια αλλά χρειάζονται ένα πλάνο, μια στρατηγική και επιμονή ώστε να επιτευχθούν.
Οι στόχοι μας όμως για να είναι υλοποιήσιμοι πρέπει να συμπεριλαμβάνονται σε κάτι μεγαλύτερο από ένα απλό όνειρο. Χρειάζονται όραμα δηλαδή έναν σκοπό αλλιώς θα τους εγκαταλείψουμε εύκολα.
 
 
Η δέσμευση στην στοχοθέτηση, ή εμπιστοσύνη στις ικανότητές μας αλλά και ή αντοχή να συνεχίζουμε παρά τις αντιξοότητες είναι μερικά από τα πιο σημαντικά εφόδια να ξεκινήσουμε την υλοποιήση τους.
 
Υπάρχει ένα σημαντικό εργαλείο που θα σας βοηθήσει να θέσετε στόχους και να τους ακολουθήσετε με επιτυχία. Είναι το σύστημα S.M.A.R.T.
Tο s προέρχεται απο τη λέξη ” specific” που σημαίνει συγκεκριμένος
 
  • Το Μ αφορά το “mesirable” που σημαίνει μετρήσιμος
  •  Το Α προέρχεται απο την λέξη “accetable” που σημαίνει επιτεύξιμος
  • Το R προέρχεται απο το  “Relevant” που σημαίνει ρεαλιστικός
  • Το Τ αφορά το ” time-bound”
  • που θέτει το χρονικό όριο/διάγραμμα

Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι με το σύστημα SMART ,έχουμε ένα ρεαλιστικό, μετρήσιμο , συγκεκριμένο πλάνο ωστε να ξεκινήσουμε με πρόγραμμα και ένα σχέδιο δράσης που μπορεί να μας οδηγήσει σε όσα επιθυμούμε. Καλό είναι να θέσουμε στον εαυτό μας κάποιες ερωτήσεις:

Τι θέλω να πετύχω;

 
  • Γιατί είναι σημαντικός αυτός ο στόχος
  • Τι μου προσφέρει ψυχικά, συναισθηματικά, υλικά;
  • Έχω εστώ έναν σύμμαχο στο ταξίδι αυτό;
  • Από που θα ξεκινήσω;
  • Ποιοι πόροι χρειάζονται και ποια εφόδια ωστέ να τα καταφέρω;
Οι ερωτήσεις αυτές θα σε βοηθήσουν να ανακαλύψεις νέους δρόμους, να δεις τι επιλογές έχεις, πόσο πολύ το θέλεις. Οι στόχοι σου θα σε βοηθήσουν να εξελιχθείς, θα είσαι χαρούμενος όταν τους υλοποιήσεις;
 
Οι στόχοι σου είναι η Βάση των ονείρων σου και αν πραγματικά το επιθυμείς θα βρεις τρόπους και ανθρώπους να σε βοηθήσουν ωστέ να τους υλοποιήσεις.
 
Ο καθένας αξίζει το όνειρο, αρκεί να είναι δικό του και να περιλαμβάνει τις αξίες που έχει. Καλή επιτυχία σε ότι έχετε ονειρευτεί!!

Εάν Ενδιαφέρεστε Συμπληρώστε την Φόρμα Επικοινωνίας

Εάν θέλετε να μάθετε τα πάντα γύρω απο το Life Coaching

Eγγραφείτε στο NEWSLETTER