Γιατί είναι σημαντικό να λέμε ΜΠΡΑΒΟ στον εαυτό μας;

Γιατί είναι σημαντικό να λέμε ΜΠΡΑΒΟ στον εαυτό μας;-Sofia Banagi

Γιατί είναι σημαντικό να λέμε ΜΠΡΑΒΟ στον εαυτό μας;

Μπράβο : μια λεκτική ενίσχυση για οτιδήποτε κάνουμε, μικρό ή μεγάλο κάνουμε καλά.

Η αξία του μπράβο πολύ μεγάλη αλλά καθόλου αυτονόητο ειδικά προς τον μοναδικό εαυτό μας.
 
Είναι πολύ σημαντικό να εκπαιδευτούμε, να μάθουμε να λέμρ μπράβο στον εαυτό μας για όλα αυτά που καθημερινά καταφέρνει. Συνήθως περιμένουμε και αναζητούμε να μας επιβραβεύσουν οι άλλοι όπως όταν ήμασταν παιδιά.
 
Ξεχνάμε κάτι πολύ σημαντικό ότι αυτοί οι “άλλοι” είναι άνθρωποι σαν έμας που ίσως δεν έχουν μάθει να λένε μπράβο ή δεν θέλουν για τους δικούς του λόγους να μας το εκφράσουν.
 
Άρα μήπως χρειάζεται να γίνουμε εμείς εμψυχωτές του πολύτιμου εαυτού μας;
Να θυμάσαι ότι ανεξάρτητα με το πως μεγάλωσες, μπορείς να αλλάξεις νοοτροπία με συστηματική προπόνηση, υποστήριξη και έναν έμπιστο σύμμαχο που θα είναι δίπλα σου να σου ψωνάζει μπράβο όταν εσύ το χρειάζεσαι.
 
 
Ο εαυτός μας κουράζεται όταν συνεχώς, καθημερινά κάνει τόσα πράγματα, δίνει μάχες, αντιμετωπίζει φόβους, προκλήσεις και εμείς το θεωρούμε δεδομένο.
 
Τίποτα δεν είναι δεδομένο, ο εαυτός μας όπως τα παιδιά χρειάζεται επιβράβευση, αγκαλιές, πολλά μπράβο, αγάπη, κατανόηση για να μπορεί να συνεχίζει.
Αν λοιπόν, πρωτίστως εμείς δεν αναγνωρίζουμε τις μάχες μας  τα κατορθώματα μας, τις λύσεις που δίνουμε ή προσπαθούμε σε ένα τόσο τοξικό περιβάλλον να δώσουμε, ποιος αλήθεια θα το κάνει; 
 
 
Σκέψου ότι ο εαυτός σου είναι ένα λουλούδι, το λουλούδι καθημερινά για να ανθίσει θέλει πότισμα, λίπασμα, φροντίδα, φως και αγάπη.
 
 
Αυτή είναι μια τέλεια παρομοίωση για να κατανοήσεις τι χρειάζεσαι κάθε μέρα. Αναλογίσου τα προσφέρεις αυτά σε εσένα; Έχεις αναρωτηθεί η ψυχή σου τι χρειάζεται ή παρασύρεσαι από τις επιταγές της εποχής, της κατανάλωσης και τελικά της ματαίωσης;
 
Ο εαυτός μας για να συνεχίσει να εργάζεται για εμάς, να μας ακούει θέλει να αισθάνεται ότι τον φροντίζουμε, ότι τον επιβραβεύουμε αλλιώς θα παραιτηθεί.
 
Το μπράβο που λέμε μας ενισχύει, μας ψηλώνει, ανεβαίνει η αυτοεκτίμησή μας γιατί νοιώθουμε ότι αξίζουμε για όσα προσπαθούμε αλλά κυριότερο για αυτό που Είμαστε!!
 
Αυτός είναι ο μόνος δρόμος να συνεχίσεις να κάνεις όνειρα, να αισθάνεσαι σαν ένα ευτυχισμένο παιδί που τα μάτια του λάμπουν από χαρά γιατί αισθάνεται μοναδικό μόνο που υπάρχει.
 
Όταν ενισχύεις την αυτοπεποίθηση σου, οι σκέψεις σου είναι όμορφες, αισιόδοξες  και αυτό καθορίζει τα συναισθήματα σου και την συμπεριφορά σου.
 
Μη φοβάσαι να είσαι γενναιόδωρος με τον εαυτό σου, είσαι αρκετός, αρκετή όπως Είσαι. Υπενθύμιζε το καθημερινά στον εαυτό σου.
 
Το μεγαλύτερο μυστικό είναι να σταματήσεις να συγκρίνεσαι με τους άλλους, όποια δουλειά και να κάνεις ή αν έχουν τίτλους που εσύ δεν έχεις αλλά είσαι και έχεις τόσα άλλα.

Να σου θυμίσω μερικά από αυτά:

  • Είσαι μαχητής καθημερινά
  • Παίρνεις καθημερινά ευθύνες
  • είσαι σύντροφος ή παλεύεις με την μοναξιά σου
  • Μπορεί να είσαι γονιός και προσπαθείς καθημερινά
  • Μπορεί να παλεύεις μόνος/η
  • Μπορεί να είσαι άνεργος και να αγωνιάς πότε θα βρεις εργαδία
  • Δέκα χρόνια παλεύεις σε οικονομικές αντίξοοες συνθήκες στη χώρα μας
  • Έρχεσαι αντιμέτωπος με ανασφάλεις, κοινωνικές επιταγές κ.λ.π
Καταλαβαίνεις πως υπάρχουν πολλοί λογοί για να σου λες μπράβο;
 
 
Καθημερινά ξεχνάς πόσα κάνεις, ακόμη ότι κάνεις υπομονή για πολλά πράγματα είναι σημαντικό να τα αναγνωρίζεις.
Μάθε να εστιάζεις σε αυτά που καταφέρνεις, στις μάχες που δίνεις και επιβράβευσε τον εαυτό σου.
 
 
Αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες που έχεις κάνει, ανοίγεις τον δρόμο σε περισσότερα θαύματα, σε όνειρα που είναι εφικτό να γίνουν πραγματικότητα. Άλλαξε εσωτερική νοοτροπία, να θυμάσαι ότι όλα ξεκινάνε από Εμάς.
 
Οι αλλάγες στον τρόπο που σκέφτεσαι είναι μια μεγάλη εσωτερική αλλαγή (μην την υποτιμάς), είσαι δημιουργός της ζωής σου. Δεν έχει σημαδία πόσο χρονών είσαι, τι δουλειά κάνεις, πόσα χρήματα έχεις.
Έχεις τον εαυτό σου, απευθύνσου σε κάποιον που πιστεύει στις αλλαγές και στα όνειρα. Θα σε βοηθήσει να αλλάξεις νοότροπία και κατεύθυνση.
Ξεκίνα σήμερα, όχι άλλος χρόνος χαμένος!!
Μόνο που διαβάζεις το άρθρο αυτό Μπράβο σου!!
 
 

Εάν Ενδιαφέρεστε Συμπληρώστε την Φόρμα Επικοινωνίας

Εάν θέλετε να μάθετε τα πάντα γύρω απο το Life Coaching

Eγγραφείτε στο NEWSLETTER