Πως το life Coaching άλλαξε με τον Covid-19;

Πως το life Coaching άλλαξε με τον Covid-19;-Sofia Banagi

Πως το life Coaching άλλαξε με τον Covid-19;

Η πανδημία της νόσου Covid-19 άλλαξε πολύ την ζωή μας, τον τροπό αντιμετώπισης της ζωής και κυρίως της καθημερινότητάς μας.

Οι άνθρωποι ήρθαν αντιμέτωπου με αρχέγονους φόβους, όπως ο φόβος του θανάτου, ή αγωνία για τους ανθρώπους μας, ή απομόνωση, ο εγκλεισμός, ή ανεργία.
 
Είναι λογικό όλοι να γίνουμε πιο ευαίσθητοι αλλά και πιο επιθετικοί εξ’ αιτίας του φόβου.
 
Ξαφνικά όσα θεωρούσαμε δεδομένα χάθηκαν σε μια νύχτα, οι δημοσιογράφοι καθημερινά μιλάγανε για το θάνατο και ή ενημέρωση για τους ανθρώπους που πέθαιναν κάθε μέρα τρομαχτική.
 
Το life Coaching είχε ήδη μπει δυναμικά στην ζωή μας, στις επιχειρήσεις αρκετά χρόνια αλλά την εποχή του εγκλεισμού έγινε απαραίτητο.
 
Αυτό είναι το θετικό, το αισιόδοξο, οι άνθρωποι άρχισαν να συνειδητοποιούν ότι χρειάζονται βοήθεια, είχαν ανάγκη έναν ειδικό να μιλήσουν, να μοιραστούν τις αγωνίες τους για τις αλλαγές.
 
Το life Coaching και οι Coaches άρχισαν σύμφωνα με έρευνες και μελέτες από ξένους φορείς να εκτοξεύεται.
 
 
Η παγκόσμια Βιομηχανία προπονητών μεγάλωσε ραγδαία. Η έρευνα  2022 ICF Global Consumer awarenes studdy διαπίστωσε ότι όχι μόνο επιβίωσε αλλά εξελίχθηκε, δυνάμωσε, ωρίμασε, γιατί οι άνθρωποι έστιασαν στο σήμερα και επιθυμούσαν να πάρουν αποφάσεις για το πώς θα οδηγηθούν στο σημείο που θέλουν.
 
Το life Coaching και ένας εξιδικευμένος life Coach με μόρφωση, προσωπική αυτογνωσία, προπονητική ο ίδιος πρωτίστως, είναι σε θέση να σε υποστηρίξει, να σε ακούσει και μέσω της μαιευτικής, της προσωποκεντρικής συμβουλευτικής, να σε βοηθήσει να βρεις το δρόμο σου και να επιλέξεις εσύ ότι χρειάζεσαι για να αισθάνεσαι όμορφα.
Τελικά η μέτα Covid -19 εποχή μας βρίσκει διαφορετικούς σε όλα τα επίπεδα με νέες προκλήσεις, νέες επαγγελματικές φιλοδοξίες, πολλοί ζευγάρια χώρισαν, άλλοι χρειάστηκε να αλλάξουν επάγγελμα. Ο life Coach και το coaching υποστηρίζει άμεσα ανθρώπους να βρουν τις λύσεις, να δημιουργήσουν ένα στρατηγικό πλάνο αλλαγής με βήματα και να αλλάξουν νοοτροπία. Η δημιουργία νέας ρουτίνας θέλει χρόνο, εμπιστοσύνη, πίστη και επανάληψη.
 
Σίγουρα όλοι μας χρειαζόμαστε βοήθεια και θέλει δύναμη και θάρρος να λέμε “ναί θέλω βοήθεια και το ζητάω”.
 
 
Είναι όμορφο να αισθάνεσαι ελεύθερος να ζητάς βοήθεια, να έχεις την θέληση να αλλάξεις, να μετακινηθείς.
 • Να αποκτήσεις επικοινωνιακές δεξιότητες
 • Να διαπραγματεύεσαι καλύτερα
 • Να στράφεις προς τον εαυτό σου
 • Να αυξήσεις την αυτοπεποίθηση σου
 • Να επαναπροσδιορίσεις τα θέλω σου
 • Να μάθεις να ακούς τις ανάγκες σου
 • Να εστιάσεις στο παρόν
 • Να χτίσεις το μοναδικό σου personal Branding
 • Να πάρεις χρόνο για εσένα
 • Να δημιουργήσεις υγιείς σχέσεις
 • Να είσαι δημιουργικός με την ζωή σου
Το Coaching λοιπόν είναι εδώ για εσένα, για όλους εκείνους που πιστεύουν στην ζωή και το θαύμα της. Γιατί ή ζωή μπορεί να σταμάτησε για λιγό, με τον τρόπο που γνωρίζαμε αλλά είναι εδώ και το μήνυμα που τελικά μας άφησε και αυτή η δύσκολή δοκιμασία είναι:
 
Οτί η ζωή είναι ωραία και συνεχίζεται. Είμαστε εδώ και είμαστε τυχεροί για αυτό, ας κάνουμε κάτι για εμάς καλύτερο και ας γίνουμε ή εμπνευση για αλλούς ανθρώπους!!

Εάν Ενδιαφέρεστε Συμπληρώστε την Φόρμα Επικοινωνίας

Εάν θέλετε να μάθετε τα πάντα γύρω απο το Life Coaching

Eγγραφείτε στο NEWSLETTER