Γιατί αξίζει να επενδύσεις στον εαυτό σου;

Γιατί αξίζει να επενδύσεις στον εαυτό σου;-Sofia Banagi

Γιατί αξίζει να επενδύσεις στον εαυτό σου;

Υπάρχουν άνθρωποι που επενδύουν στον εαυτό τους γιατί γνωρίζουν ότι μόνο έτσι θα γίνουν πιο ώριμοι, πιο αποτελεσματικοί. Μεγαλώνοντας μάθαμε να επενδύουμε σε εξωτερικά πράγματα, κυρίως υλικά. Εκπαιδευτήκαμε με το να ακολουθούμε τις επιταγές των άλλων , της κοινωνίας, των social media, θα γίνουμε αρεστοί και “in”.

Με αυτό τον τρόπο απομακρυνθήκαμε από την πιο ουσιαστική επένδυση, την εξέλιξη του εαυτού μας. Αν θέλεις να ζεις με αυθεντικότητα και σύμφωνα με τα δικά σου θέλω και όνειρα εξέλιξε εσένα.
Πρέπει να το πάρεις όμως απόφαση και να υλοποιήσεις όσα σκέφτεσαι.
 
Γιατί όμως αρνούμαστε να επενδύσουμε σε εμας;
 
Εάν σκεφτούμε και παρατηρήσουμε τον τρόπο που ενεργούμε καθημερινά, θα δούμε ότι δεν σταματάμε να είμαστε απασχολημένοι με κάτι άλλο, εκτός της πραγματικής μας φροντίδας. Οι δικαιολογίες πολλές, η εργασία, οι απαιτήσεις του σπιτιού, ο χρόνος στα social, τα παιδιά, οι φίλοι. 
 
Πόσο απογοητευτικό να μην έχουμε μισή ώρα ουσιαστική για εμάς;
 
Έχετε αναρωτηθεί ότι σε όλο αυτό το εξωτερικό κυνήγι αφήνετε πίσω εσάς. Έπειτα γκρινιάζετε, αισθάνεστε θυμωμένοι, μόνοι, απογοητευμένοι και αρχίζετε να γκρινιάζετε. Εσείς είστε υπεύθυνοι για την αυτοφροντίδα σας, για την εξέλιξή σας, για τα όνειρα σας.
Εκπαίδευση στην αυτόεξέλιξη και στην αυτοφροντίδα:
 
Είναι λογικό να μας φαίνεται περίεργο και να μας φοβίζει ο χρόνος και ο τρόπος που θα ασχοληθούμε με εμάς γιατί είναι κάτι που δεν έχουμε μάθει.
Είναι πιο εύκολο να σκεφτούμε πως θα βγάλουμε περισσότερα χρήματα και να απευθυνθούμε σε κάποιον σύμβουλο, αλλά μας φαίνεται ξένο να ασχοληθούμε με τα δικά μας θέματα.
 
Είναι δύσκολο και θέλει χρόνο και αφοσίωση να επενδύσουμε στον μοναδικό εαυτό μας, να τον ακούμε, να μεγαλώνουμε και να σκεφτόμαστε για έμας.
Όμως είναι ο μόνος δρόμος που θα μας οδηγήσει σε έναν πιο αληθινό και αυθεντικό τρόπο ζωής. 
Πολλές φορές, φέρνουμε δικαιολογίες στην επένδυση του εαυτού μας προβάλλοντας το οικονομικό κόστος. Σκεφτείτε πόσα χρήματα σπαταλάμε καθημερινά σε ανούσια πράγματα που δεν μας δίνουν καμία χαρά για πολύ;
Η αλήθεια πίσω από την δικαιολογία των χρημάτων είναι ότι φοβόμαστε να δεσμευτούμε σε μια τέτοια αλλάγη. Καλό είναι να καταλάβουμε ότι δεν πρόκειται για κάποια τρομαχτική αλλαγή αλλά για την ευτυχία μας.
Η ζωή περνάει και είναι κρίμα να περνάει ο χρόνος μας ανεκμετάλευτος. Το κόστος της συνήθειας και της αδράνειας είναι κάτι που κάποια στιγμή θα το μετανιώσουμε.
Ο χρόνος με τον εαυτό σου είναι πολύτιμος, επένδυσε σε εσένα στην εξελιξή σου και θα είσαι ευγνώμων για αυτό το υπέροχο δώρο!!
 
 

Εάν θέλετε να μάθετε τα πάντα γύρω απο το Life Coaching

Eγγραφείτε στο NEWSLETTER