Γιατί αξίζει να επενδύσεις στον εαυτό σου;

Γιατί αξίζει να επενδύσεις στον εαυτό σου;-Sofia Banagi

Γιατί αξίζει να επενδύσεις στον εαυτό σου;

Υπάρχουν άνθρωποι που επενδύουν στον εαυτό τους γιατί γνωρίζουν ότι μόνο έτσι θα γίνουν πιο ώριμοι, πιο αποτελεσματικοί. Μεγαλώνοντας μάθαμε να επενδύουμε σε εξωτερικά πράγματα, κυρίως υλικά. Εκπαιδευτήκαμε με το να ακολουθούμε τις επιταγές των άλλων , της κοινωνίας, των social media, θα γίνουμε αρεστοί και “in”.

Με αυτό τον τρόπο απομακρυνθήκαμε από την πιο ουσιαστική επένδυση, την εξέλιξη του εαυτού μας. Αν θέλεις να ζεις με αυθεντικότητα και σύμφωνα με τα δικά σου θέλω και όνειρα εξέλιξε εσένα.
Πρέπει να το πάρεις όμως απόφαση και να υλοποιήσεις όσα σκέφτεσαι.
 
Γιατί όμως αρνούμαστε να επενδύσουμε σε εμας;
 
Εάν σκεφτούμε και παρατηρήσουμε τον τρόπο που ενεργούμε καθημερινά, θα δούμε ότι δεν σταματάμε να είμαστε απασχολημένοι με κάτι άλλο, εκτός της πραγματικής μας φροντίδας. Οι δικαιολογίες πολλές, η εργασία, οι απαιτήσεις του σπιτιού, ο χρόνος στα social, τα παιδιά, οι φίλοι. 
 
Πόσο απογοητευτικό να μην έχουμε μισή ώρα ουσιαστική για εμάς;
 
Έχετε αναρωτηθεί ότι σε όλο αυτό το εξωτερικό κυνήγι αφήνετε πίσω εσάς. Έπειτα γκρινιάζετε, αισθάνεστε θυμωμένοι, μόνοι, απογοητευμένοι και αρχίζετε να γκρινιάζετε. Εσείς είστε υπεύθυνοι για την αυτοφροντίδα σας, για την εξέλιξή σας, για τα όνειρα σας.

Τρέχουμε μόνιμα στο κυνήγι της επιτυχίας, της αυτοπροβολής, των κοινωνικών σχέσεων. Επείτα, αισθανόμαστε εξουθενωμενοι, απογοητευμενοι, μονοί και θυμωμενοι.
Εμεις κάνουμε διαρκώς αυτές τις επιλογες.

Μηπως χρειάζεται να αλλάξουμε νοοτροπία;

Το πιο πολυτιμο δώρο που καλουμαστε να κάνουμε στον εαυτό μας είναι να δεσμευτουμε οτί θα κάνουμε τα παντα για να ζήσουμε την ζωή που εμείς επιθυμουμε. Ομως για να είμαστε ρεαλιστες και να μην εθελοτυφλουμε , η προσωπικη εξέλιξη, οδρομος προς την αυθεντικότητα δεν είναι εύκολη υποθεση.

Χρειάζεται να κοιταξουμε στον καθρέπτη μας και να μας ρωτησουμε;

Είσαι ετοιμος/η να αφήσεις τα κοινωνικά προτυπα και θελγητρα και να ζησεις με τις δικές σου αξίες, ανάγκες και θέλω;

Πολλές φορές λέμε οτί θέλουμε να αλλάξουμε, φτάνουμε στα ορια μας αλλά δεν αφήνουμε το γνωριμο.
Απαιτει να δεσμευτουμε, να δώσουμε τις δικές μας απαντησεις, να ξεριζωσουμε νοοτροπθες και πεποιθησεις που μας σαμποταρουν. Η Ευτυχία κερδιζεται και μαθαινεται αλλα απαιτει επιμόνη, υπομονη, αφοσίωσή και παθος.

 
Πολλές φορές, φέρνουμε δικαιολογίες στην επένδυση του εαυτού μας προβάλλοντας το οικονομικό κόστος. Σκεφτείτε πόσα χρήματα σπαταλάμε καθημερινά σε ανούσια πράγματα που δεν μας δίνουν καμία χαρά για πολύ;
Η αλήθεια πίσω από την δικαιολογία των χρημάτων είναι ότι φοβόμαστε να δεσμευτούμε σε μια τέτοια αλλάγη. Καλό είναι να καταλάβουμε ότι δεν πρόκειται για κάποια τρομαχτική αλλαγή αλλά για την ευτυχία μας.
Η ζωή περνάει και είναι κρίμα να περνάει ο χρόνος μας ανεκμετάλευτος. Το κόστος της συνήθειας και της αδράνειας είναι κάτι που κάποια στιγμή θα το μετανιώσουμε.
Ο χρόνος με τον εαυτό μας είναι πολύτιμος, επένδυσε σε εσένα στην εξέλιξή σου και θα είσαι ευγνώμων για αυτό το υπέροχο δώρο!!
 
 

Εάν Ενδιαφέρεστε Συμπληρώστε την Φόρμα Επικοινωνίας

Εάν θέλετε να μάθετε τα πάντα γύρω απο το Life Coaching

Eγγραφείτε στο NEWSLETTER