Πως να με αγαπήσω ουσιαστικά;

« Back to Glossary Index

Πως να με αγαπήσω ουσιαστικά;
Μπορεί να έχεις μεγαλώσει σε ένα οικογενειακό περιβάλλον με γονείς που οι ίδιοι αισθανόντουσαν ανεπαρκείς και δεν γνώριζαν πως να σου δώσουν το δώρο της αγάπης. Είναι λογικό μεγαλώνοντας σε ένα περιβάλλον χωρίς να έχεις πάρει αγάπη από τους σημαντικούς άλλους, που είναι οι γονείς, να μην ξέρεις πως να αγαπήσεις τον εαυτό σου και πολλές φορές να τον κακοποιείς.

Τι δείχνει ότι δεν ξέρεις να σε αγαπάς;

-Τελειομανία
Είναι αλήθεια ότι οι Τελειομανία άνθρωποι έχουν την τάση να αγαπάνε λιγότερο ως και καθόλου τον εαυτό τους. Δίνουν όλη τους την ενεργεία να φαίνονται τέλειοι και ζουν μέσα στην αγωνία και το άγχος. Το “τέλειο” δεν υπάρχει, είναι μόνο μια ιδέα που μας έχουν βάλει μέσα στο νου μας από μικρά παιδιά.

-Θέλεις συνεχώς να Είσαι το καλό παιδί
Ένας άλλος σημαντικός λόγος που δεν προλαβαίνεις να σε αγαπήσεις, είναι ότι κυνηγάς μονίμως να ευχαριστείς τους άλλους. Έχεις εξαντληθεί και δεν μπορείς να δώσεις αγάπη στον εαυτό σου. Με αυτό τον τρόπο δίνεις μονίμως στους άλλους και όχι σε Εσένα.

-Μόνιμα συγκρίνεσαι με τους άλλους
Αυτή είναι μια συνήθεια που μας την καλλιέργησαν από παιδιά. Τα τελευταία χρόνια με την εμφάνιση των social media και μια εικονική τελειότητα και πραγματικότητα που προβάλλεται, οι άνθρωποι ζουν συνεχώς μέσα στην σύγκρισή. Αυτό δημιουργεί μια συνεχόμενη αγωνία και άγχος. Σταδιακά η αγωνία παγιώνεται, γίνεται θλίψη και πολλές φορές κατάθλιψη.

-Έχεις παράλογες προσδοκίες
Το να Είσαι ένας άνθρωπος με όνειρα και στόχους είναι πολύ όμορφο αλλά το να έχεις παράλογες πεποιθήσεις και προσδοκίες σε βάζει σε μια περιπέτεια χωρίς τέλος. Κανείς δύσκολη την ζωή σου και την καθημερινότητα σου και ζεις μόνιμα με τον φόβο της αποτυχίας.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

« Επιστροφή στο Ευρετήριο
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Εάν Ενδιαφέρεστε Συμπληρώστε την Φόρμα Επικοινωνίας

Εάν θέλετε να μάθετε τα πάντα γύρω απο το Life Coaching

Eγγραφείτε στο NEWSLETTER