Τι σημαίνει αποδόχη του εαυτού μας;

« Back to Glossary Index

Τι σημαίνει αποδόχη του εαυτού μας;
Είσαι ένα άτομο που ξέρει τι θέλει να κάνει ανεξάρτητα από τα θέλω και τα πρέπει των γύρων σου η μήπως Είσαι απασχολημένος με ρόλους που σε καταπιέζουν και δεν σου ταιριάζουν;

Μήπως Είσαι ο χειρότερος κριτής του εαυτού σου; Μήπως σκέφτεσαι ότι πρέπει να παντρευτείς, να κάνεις παιδιά, να μη χωρίσεις, να μείνεις σε μια δουλειά που δεν σου αρέσει από φόβο και ενοχές;

Ίσως αισθάνεσαι απογοητευόμενοι, αδικημένος από εργοδότες, φίλους. Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα, κανείς δεν θα αλλάξει. Ούτε εσύ είσαι υπεύθυνος για τις συμπεριφορές των γύρων σου. Ήρθε η ώρα να αποδεχτείς όλα όσα είναι πέρα από τον έλεγχο σου.

Η συμφιλίωση με τον εαυτό σου είναι Μαραθώνιος, δεν είναι εύκολη υπόθεση και θέλει προσωπική δουλειά και αυτογνωσία. Συνήθως κάτω από τα συναισθήματα ενοχής, θλίψης, ντροπής, αμφιβολιών κρύβεται η χαμηλή αυτοαξία μας.

Είναι σημαντικό να κατανοήσεις ότι αυτές οι αρνητικές πεποιθήσεις σας κάνουν να αισθάνεστε ανεπαρκείς και το κλειδί για την έξοδο από όλο αυτό είναι η αποδόχη του εαυτού. Η Καλλιέργειά της αυτοεκτίμηση είναι ένα κομμάτι Βασικό για την αποδόχη του εαυτού μας. Δυστυχώς πολλές φορές μεταβάλλεται από επιφανειακά πράγματα και πρότυπα.

Πως μπορείς να αποδεχτείς τον εαυτό σου;

Χρειάζεται να θυμάσαι ότι από μικρός έχεις ακούσει κάποιες γνώμες για εσένα που δεν είναι απαραίτητα αληθινές. Όταν είμαστε παιδιά τα παίρνουμε όλα ως σωστά γιατί τα ακούμε από τους σημαντικούς άλλους που είναι οι γονείς μας.. Διαμορφώνουμε μια εικόνα για τον εαυτό μας που δεν είναι αντικειμενική και ενώ το μέσα μας νιώθει ότι Κάτι συμβαίνει δεν μπορούμε να το εξηγήσουμε.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

« Επιστροφή στο Ευρετήριο
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Εάν Ενδιαφέρεστε Συμπληρώστε την Φόρμα Επικοινωνίας

Εάν θέλετε να μάθετε τα πάντα γύρω απο το Life Coaching

Eγγραφείτε στο NEWSLETTER