Γιατί να επιλέξω να κάνω life Coaching;

« Back to Glossary Index

Γιατί να επιλέξω να κάνω life Coaching;
Το life Coaching έχει κάνει την εμφάνισή του με μεγάλη ζήτηση τα τελευταία χρόνια. Οι άνθρωποι απευθύνονται όλο και με μεγαλύτερη ευκολία σε επαγγελματίες Life Coaches για την προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη και εξέλιξη.

Ο κυριότερος λόγος που συμβαίνει αυτό, είναι ότι οι άνθρωποι πάρα την πρόοδο των χρόνων, τείνουν να παραμένουν βολεμένοι, αδρανείς και να αποφεύγουν να αφήσουν την ζώνη άνεσης τους. Είναι ανθρώπινο να συμβαίνει αυτό γιατί όλοι είμαστε μεγαλωμένοι και εκπαιδευμένοι με πεποιθήσεις και ίσως τραυματικές εμπειρίες που μας “φοβίζουν” να προχωρήσουμε σε νέα μονοπάτια. Εκεί έρχεται το life Coaching να καλύψει το κενό και με την βοήθεια του ειδικού Coach να αναγνωρίσουμε ότι υπάρχουν επιλογές και λύσεις. Η υποστήριξη, η παρακίνηση, η εμπιστοσύνη και η αποδοχή που θα αισθανθούμε από τον σύμβουλο είναι πολύ σημαντικές για να πάμε ένα βήμα πιο κοντά στα όνειρα μας.

Ο Life Coach έχει αρκετές ομοιότητες με έναν καθοδηγητή, μέντορα, σύμβουλο αλλά ο ρόλος του είναι να σας βοηθήσει να αυξήσετε την αυτογνωσία σας και να βρείτε τις δικές σας λύσεις στο εδώ και τώρα. Κυρίως είναι στη ζωή σας για να σας κρατάει ενεργούς και σε δράση. Η σχέση και τα αποτελέσματα θα είναι μηδαμινά αν περιμένετε από τον Coach σας να σας δίνει έτοιμες λύσεις και συνταγές επιτυχίας. Αυτή η σχέση ανάμεσα σε εσάς και τον life Coach βασίζεται στην συνεργασία και την αυθεντικότητα.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

« Επιστροφή στο Ευρετήριο
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Εάν Ενδιαφέρεστε Συμπληρώστε την Φόρμα Επικοινωνίας

Εάν θέλετε να μάθετε τα πάντα γύρω απο το Life Coaching

Eγγραφείτε στο NEWSLETTER