Πόσο υπεύθυνος είσαι με τον εαυτό σου;

« Back to Glossary Index

Πόσο υπεύθυνος είσαι με τον εαυτό σου;
Πόσο υπεύθυνος είσαι με τον εαυτό σου; Έχετε αναρωτηθεί ποτέ εάν είστε υπεύθυνοι όσο θέλετε με τον εαυτό σας και την ζωή σας;
Η ανάληψη της προσωπικής ευθύνης είναι μια απόφαση που δεν κρατάει μια στιγμή αλλά θέλει χρόνο, αφοσίωση , προπόνηση και δέσμευση.

Το life Coaching σε υποστηρίζει να κατανοήσεις πως έχεις δράσει μέχρι σήμερα και τελικά αν είσαι ικανοποιημένος με τον εαυτό σου και τα αποτελέσματα που έχεις σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο.

Η προσωπική ευθύνη περιλαμβάνει την δουλεία με τον εαυτό μας και το ταξίδι της προσωπικής αυτογνωσίας.
Όταν κάποιος αναλαμβάνει την ευθύνη του εαυτού, γίνεται παρατηρητής και δημιουργεί ένα νέο πλάνο που θέλει να κινηθεί και να δράσει. Συνήθως αυτή η διαδικασία ξεκινάει όταν σταματάνε να φταίνε οι άλλοι μόνιμα για τις επιλογές μας, για το πόσο άσχημα ή όμορφα αισθανόμαστε κ.λ.π

Ο Behavioral life coach σε υποστηρίζει σε αυτή την διαδρομή και μέσω ερωτήσεων, ενεργητικής ακρόασης, αναστοχασμού και μια σειρά τεχνικών και ασκήσεων, σε βοηθάει να χαράξεις μια νέα κατεύθυνση σύμφωνα με τις προσωπικές σου ανάγκες και θέλω. Οι στόχοι που ορίζονται σε κάθε συνεδρία σε βοηθούν να μπορείς να αλλάζεις, να καλλιεργείς νέα μοτίβα σκέψης και συμπεριφοράς, άρα να έχεις νέα αποτελέσματα.

Συνήθως η ανάληψη προσωπικής ευθύνης μας τρομάζει γιατί το θεωρούμε κάτι “μεγάλο” ή “αρνητικό”.
Ακόμα και αυτό είναι μια μαθημένη επαναλαμβανόμενη πεποίθηση. Σήμερα είσαι ενήλικος και έχεις την δική σου άποψη για την ζωή και μπορείς να νοηματοδοτήσεις αλλιώς τα πράγματα. Όταν αλλάζει η κοσμοθεωρία σου, αλλάζουν και οι πράξεις σου και αυτό είναι μαγικό. Είναι μαγικό γιατί μπορείς να είσαι ο δημιουργός μιας διαφορετικής πορείας που σίγουρα θα χαίρεσαι που εσύ μπορείς και είσαι υπεύθυνος.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

« Επιστροφή στο Ευρετήριο
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Εάν Ενδιαφέρεστε Συμπληρώστε την Φόρμα Επικοινωνίας

Εάν θέλετε να μάθετε τα πάντα γύρω απο το Life Coaching

Eγγραφείτε στο NEWSLETTER