Τι είναι αυτό που κάνει το Coaching τόσο αποτελεσματικό;

" Επιστροφή στο Ευρετήριο Γλωσσάρι

Τι είναι αυτό που κάνει το Coaching τόσο αποτελεσματικό;
Το Coaching έχει εμπνευστεί και έχει πάρει σημαντικά στοιχεία από την προσωποκεντρική θεωρία του Carl Rogers. Αυτό που κάνει τόσο αποτελεσματικό το Coaching είναι η σχέση ανάμεσα στον σύμβουλo και τον πελάτη. Η ανάπτυξη μιας συνεργατικής και έμπιστης σχέσης Θεωρείται και είναι ο πιο καθοριστικός παράγοντας για την αλλαγή. Η σχέση μεταξύ συμβούλου και συμβουλευόμενου αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη βαρύτητα σε όλες τις προσεγγίσεις και λαμβάνεται πολύ περισσότερο υπόψιν.

Στο προσωποκεντρικό Coaching η Σχέση Θεωρείται από μόνη της αποτελεσματική και η Συμμαχία των δύο μελών είναι Καθοριστική για τις αλλαγές.

-Τι πρέσβευε ο Carl Rogers ;

Ο ιδρυτής Carl Rogers πιστεύει στο εγγενές δυναμικό του Ανθρώπου και στο δρόμο προς την αυτό-πραγμάτωση του.
Το Κοινό γνώρισμα των δύο προσεγγίσεων είναι η πίστη στον άνθρωπο , στην ανάπτυξη μιας αυθεντικής σχέσης, στην αποδοχή, την ενσυναίσθηση και την τάση των ατόμων για αλλαγή και εξέλιξη.

Ο Coach εστιάζει στο σήμερα, αντιμετωπίζει τον άνθρωπο με θετική αναγνώρισή (positive regard) και τον βοηθάει μέσω ερωτήσεων να ανακαλύψει που είναι και που θέλει να παεί.
Ο Coach αντιμετωπίζει το άτομο με ενσυναίσθηση και ανταποκρίνεται στις ανάγκες του.

Όλοι έχουμε πολλές δυνάμεις μέσα μας. Δεν έχουμε μόνο μια πλευρά. Όλοι έχουμε τις περιοριστικές πεποιθήσεις μας που χρειάζεται να νικήσουμε. Τις πεποιθήσεις αυτές που μας εμποδίζουν να κάνουμε θαύματα. Ας αγκαλιάσουμε τον εαυτό μας και ας σταματήσουμε να τον σαμποτάρουμε .

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

" Επιστροφή στο Ευρετήριο
Αυτή η εγγραφή δημοσιεύτηκε στο . Σελιδοδείκτης στο permalink.

Εάν Ενδιαφέρεστε Συμπληρώστε την Φόρμα Επικοινωνίας

Αρχική Σελίδα
Τηλέφωνο
Κλείστε Ραντεβού

Εάν θέλετε να μάθετε τα πάντα γύρω απο το Life Coaching

Eγγραφείτε στο NEWSLETTER