Εσύ βάζεις όρια; Προστατεύεις τον εαυτό σου;

" Επιστροφή στο Ευρετήριο Γλωσσάρι

Εσύ βάζεις όρια; Προστατεύεις τον εαυτό σου;
Ευτυχία χωρίς όρια δεν μπορεί να υπάρξει, ακόμα και η αγάπη για να ανθίσει θέλει όρια. Οι άνθρωποι Χρειάζεται να γνωρίζουν τι μπορεί να ανεχτούν και τι όχι. Μόνο όταν γνωρίζεις τι θέλεις και τι αντέχεις, μπορεί να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου.
Εάν δυσκολεύεστε να πείτε όχι , αν κρύβεται τις ανάγκες σας για να ικανοποιήσετε τους άλλους ή αν ενοχλείστε από κάποιον που είναι τοξικός, χειριστικός, πιεστικός, αυταρχικός, επικριτικός μαζί σας, τότε είναι δική σας ευθύνη να πάρετε θέση και να μιλήσετε.

Ποιοι είναι οι τύποι ορίων;

– Τα σωματικά ορια εχουν να κάνουν με τον προσωπικό σας χώρο, το σώμα σας και την ιδιωτικότητα σας. Φροντιστε να είστε σαφής με αυτά και να διχνετετε με κατανοητό τροπο στους αλλούς μέχρι που μπορούν να ππλησιάσουν.

-Τα συναισθηματικά όρια μας βοηθούν να κατανοήσουμε ποιες είναι οι δικές μας ευθύνες και ποιες των αλλων. Τα υγιή όρια , σας αποτρέπουν από το να δίνετε συμβουλές, να κατηγορείται τους άλλους ή τον εαυτό σας.
Να γνωρίζετε ότι τα συναισθηματικά όρια σας προστατεύουν από το να παίρνετε προσωπικά τα σχόλια των άλλων. Χρειάζεται να μάθετε τα συναισθήματα σας και τις ευθύνες σας απέναντι στον εαυτό σας και τους άλλους.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

" Επιστροφή στο Ευρετήριο
Αυτή η εγγραφή δημοσιεύτηκε στο . Σελιδοδείκτης στο permalink.

Εάν Ενδιαφέρεστε Συμπληρώστε την Φόρμα Επικοινωνίας

Αρχική Σελίδα
Τηλέφωνο
Κλείστε Ραντεβού

Εάν θέλετε να μάθετε τα πάντα γύρω απο το Life Coaching

Eγγραφείτε στο NEWSLETTER