Πώς το life Coaching θα σε βοηθήσει να μην επιτρέπεις να σου παραβιάζουν τα όρια σου;

Πώς το life Coaching θα σε βοηθήσει να μην επιτρέπεις να σου παραβιάζουν τα όρια σου;-Sofia Banagi
Τα όρια σχετίζονται με τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη που είναι απαραίτητα για την διαμόρδωση μια υγιούς σχέσης.
Τα όρια δεν είναι σημαντικά όμως για τις σχέσεις αλλά για το ίδιο μας το αυτογνωσιακό και προσωπικό ταξίδι.

-Τι είναι όμως τα όρια;

 • Τα όρια είναι εκείνες οι ορατές και αόρατες κόκκινες γράμμες που αναφέρονται στην διατήρηση της ελευθερίας της σκέψης, του λόγου, στα συναισθηματικά όρια δηλαδή στο πώς νοιώθω και αν οι άλλοι μου δημιουργούν εύκολα ένοχες και λειτουργώ αντιδραστικά και όχι με επιβλητικότητα. Όταν βάζεις όρια, επιλέγεις εσύ πώς θέλεις να διαθέτεις το χρόνο σου και τον εαυτό σου.
 • Συνήθως έχουμε μάθει να λέμε ότι οι άλλοι παραβιάζουν τα προσωπικά μας όρια. Αύτη είναι μια γρήγορη απάντηση και η πρώτη όπτικη. Τίποτα όμως δεν μας συμβαίνει τυχαία, εμείς το επιτρέπουμε. Οι άλλοι μπορεί να παραβούν τα όρια μας όταν δεν τα έχουμε θέσει με σαφήνεια.
Εμείς λοιπόν με βοηθό το life Coaching μπορούμε να κατανοήσουμε αν θέτουμε τα όρια μας ή αν φοβόμαστε να τα βάλουμε γιατί θα μας κρίνουν ή θα μας απορρίψουν.

Γιατί όμως είναι δύσκολο να βάλουμε όρια;

 • Από παιδιά μας λένε οι άλλοι τι είναι σωστό και τι όχι
 • Δεν γνωρίζουμε τις ανάγκες μας
 • Δεν ξέρουμε τα δικαιώματα μας
 • Πιστεύουμε ότι οι σχέσεις θα χαλάσουν αν συγκρουστούμε
 • Δεν έχουμε εκπαιδευτεί να θέτουμε υγιή όρια
 • Θεωρούμε ότι είναι εγωιστικό να εκφραζόμαστε ελεύθερα 
   

Ευτυχώς τα όρια ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΙ!!

 • Θυμίσου ότι είσαι ένας ανεξάρτητος και ώριμος ενήλικας και ποτέ δεν είναι αργά να εκπαιδευτείς στο να σέβεσαι τον εαυτό σου.
Για παράδειγμα έχεις το δικαίωμα της ιδιωτικότητας, έχεις το δικαίωμα να λες ΟΧΙ χωρίς απολογισμούς και εξηγήσεις.
Έχεις δικαίωμα να μην πάρεις ευθύνες που δεν θέλεις, έχεις δικαίωμα να ζητήσεις βοήθεια, έχεις δικαίωμα να μην ζείς μόνο για να πληρώνεις λογαριασμούς και να Είσαι το καλό παιδί!!
 • Αν κάποιες φορές έθεσες όρια και δεν ησακούστηκαν, δεν σημαίνει οτί δεν αξίζεις. Ίσως ο άνθρωπος που τα έθεσες ήταν χειριστικός, τοξικός, ασεβής και τελικά ίσως δεν ήθελε να σε ακούσει. Έχεις κάθε δικαίωμα να εκφράζεις ελεύθερα αυτό που είσαι, αυτά που νοιώθεις χωρίς να ζητάς την άδεια από κανέναν.
 • Το να θέτεις όρια στην ζωή σου χρειάζεται εξάσκηση και υποστήριξη. Δεν είναι κάτι που συμβαίνει από την μια μέρα στην άλλη. Ένας life coach έχει περάσει από το μονοπάτι που περνάς και εσύ και μπορεί να σε ενισχύσει να ανακαλύψεις τον δυναμισμό που κρύβεις μέσα σου. Εμπιστεύσου τον εαυτό σου και διεκδίκησε τα θέλω σου.

Πες επιτέλους ένα μεγάλο Ναι σε εσένα!!

Εάν Ενδιαφέρεστε Συμπληρώστε την Φόρμα Επικοινωνίας

Εάν θέλετε να μάθετε τα πάντα γύρω απο το Life Coaching

Eγγραφείτε στο NEWSLETTER