Τι είναι το Personal Branding kαι ποιοι οι κύριοι στόχοι του;

Τι είναι το Personal Branding kαι ποιοι οι κύριοι στόχοι του;-Sofia Banagi

Τι είναι το Personal Branding kαι ποιοι οι κύριοι στόχοι του;

Δημιουργήστε ένα προσωπικό σχέδιο δράσης για το δικό σας personal branding και ξεχωρίστε. Καθώς στοχάζεσαι στο ποιος είσαι, τι θέλεις να πρεσβεύεις και πως θέλεις να υπάρχεις στον εργασιακό κόσμο, θα γίνεις δημιουργός του δικού σου έργου.

Καθώς ανακαλύπτετε τι πραγματικά θέλετε, βρίσκετε τον εαυτό σας γεμάτο δημιουργικότητα και ενέργεια για αυτή τη νέα αρχή σας.
 
–Τι είναι το Personal Branding και ποιοι είναι οι στόχοι του;
 
Ο Andres Perez Ortega, ειδικός στρατηγικής επωνυμίας και ένας από τους συγγραφείς με τη μεγαλύτερη επιρροή στο Personal branding, oρίζει την έννοια ως εξής:
 
“Το Personal branding συνιστάται στο να αφήνεις ένα συγκεκριμένο και αξέχαστο σημάδι ανακαλύπτοντας ποιος Είσαι, παρέχοντας μοναδική αξία σε μια συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων, δημιουργώντας εμπιστοσύνη και αρμονία μέσω αποτελεσματικής επικοινωνίας”
Τι είναι το Personal Branding kαι ποιοι οι κύριοι στόχοι του;-Sofia Banagi
Η δημιουργία μιας προσωπικής επωνυμίας στην εποχή μας κρίνεται απαραίτητη και πολύ σημαντική και περιλαμβάνει τον εντοπισμό και την επικοινωνία των ιδιοτήτων σας που σας βοηθούν να ξεχωρίσετε.
 
Σχέδιο Δράσης Personal Branding: 6 βασικά βήματα για να χτίσετε το brand σας;
 
1-Ξεκινήστε με αυτογνωσία. Το πρώτο και το πιο πολύτιμο βήμα για την δημιουργία της προσωπικής σας επωνυμίας είναι να προσδιορίσετε το σκοπό σας. Είναι σημαντικό τι σας αρεσει, τι σας οδηγεί προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση. θα σας βοηθήσει να βρείτε και να εκφράσετε τα μοναδικά σας χαρακτηριστικά και δεξιότητες.
 
2-Καθορίστε την αποστολή σας και το όραμά σας. Εξίσου σημαντικό βήμα, αν και μπορεί να φαίνονται παρόμοια είναι διαφορετικά. Η αποστολή της επωνυμίας σας αναφέρεται στο σήμερα και απαντά σε ερωτήσεις  “Τι κάνω” και “Ποιον να βοηθήσω”.
Το ‘όραμα σας σχετίζεται με τους μελλοντικούς στόχους σας και απαντά σε ερωτήσεις όπως ” που θέλω να πάω”, “ποια είναι η συνεισφορά μου στην κοινωνία” και “τι αντίκτυπο θέλω να αφήσω”. Αυτή η ιδέα είναι παρακινητική και ένας οδικός χάρτης για το προσωπικό σας πλάνο.
 
3-Προσδιορίστε τις αξίες σας. Η προσωπική σας επωνυμία χρειάζεται να είναι πιστή στις προσωπικές σας αξίες. ΟΙ αξίες μας είναι ο αρχές, οι ιδιότητές και οι αρετές που καθορίζουν τις πράξεις μας. Αξίες όπως η δημιουργικότητα, η επιμονή, η αυθεντικότητα, η εμπιστοσύνη και η ειλικρίνεια, είναι αυτές που μας καθορίζουν και μας οδηγούν.
 
4-Καθορίστε την πρόταση αξία σας. Σε αυτό το στάδιο, είστε ‘έτοιμοι να καθορίσετε την αξία σας στην αγορά. Τι αντίληψη θέλετε να έχουν οι πελάτες για εσάς:
Να θυμάστε το να προσδιορίσετε ποιον στοχεύετε είναι το κλειδί για τον προσδιορισμό του ιδανικού πελάτη.
 
5-Καθορίστε τους στόχους σας. Οι στόχοι που θέλετε να πετύχετε είναι βασικό μέρος της διαδικασίας. Αν δεν είστε ξεκάθαροι με τους στόχους σας, δύσκολα θα τους πετύχετε. Αν επιθυμείτε να προχωρήσετε ένα βήμα παραπέρα, ακολουθήστε την προσέγγιση SMART: κάθε στόχος πρέπει να είναι μετρήσιμος, συγκεκριμένος, εφικτός, ρεαλιστικός και χρονικά περιορισμένος.
 
6-Δημιουργήστε μια ψηφιακή ταυτότητα, είναι εξίσου σημαντικό και δημιουργικό για την προσωπική σας επωνυμία. Το να γνωρίζεις πώς να τοποθετείς τον εαυτό σου 
στον ψηφιακό κόσμο είναι συναρπαστικό και απαραίτητο.
Ορισμένα βασικά στοιχεία της οπτικής ταυτότητας  περιλαμβάνουν , το λογότυπο ,τα χρώματα, τις εικόνες, την φωτογραφία, τις εκφράσεις.
Τι είναι το Personal Branding kαι ποιοι οι κύριοι στόχοι του;-Sofia Banagi
Αυτά είναι μερικά από τα πιο σημαντικά βήματα που έχετε να εργαστείτε, αν επιθυμείτε να ξεχωρίζετε και να υπάρχετε στη σύγχρονη εποχή . Σαφώς η προσωπική επωνυμία εμπεριέχει και άλλα βήματα και διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσετε. Η εξέλιξη και η προσωπική ανάπτυξη διαρκεί όσο εμείς  θέλουμε και είναι στο χέρι μας να αναπτυσσόμαστε.
Η κοινωνία, ο πολιτισμός και οι άνθρωποι εξελίσσονται με την παροδο   του χρόνου. Η προσωπική σας επωνυμία  θα πρέπει να κάνει το ίδιο.

Εάν Ενδιαφέρεστε Συμπληρώστε την Φόρμα Επικοινωνίας

Εάν θέλετε να μάθετε τα πάντα γύρω απο το Life Coaching

Eγγραφείτε στο NEWSLETTER