Πως θα γίνεις επιτυχημένος, αλλάζοντας τρόπο σκέψης;

Πως θα γίνεις επιτυχημένος, αλλάζοντας τρόπο σκέψης;-Sofia Banagi

Πως θα γίνεις επιτυχημένος, αλλάζοντας τρόπο σκέψης;

Είναι αλήθεια ότι ο τρόπος σκέψης σου, επηρεάζει την συμπεριφορά σου και τις πράξεις σου. Μέρος της ανθρώπινης φύσης είναι ότι έχεις την επιλογή ότι μπορείς να αλλάξεις.

Η αλλαγή του τρόπου σκέψης είναι ένα σημαντικό εργαλείο που έχεις στα χέρια σου. Όμως  πώς γίνεται αυτό πραγματικότητα; Πώς μπορείς να αλλάξεις τρόπο σκέψης; Για να συμβεί αυτό υπάρχει η τεχνική CBT, γνωσιακή συμπεριφορική συμβουλευτική, μια επιστήμη με πολύ θετικά αποτελέσματα για να σε υποστηρίξει και να σε βοηθήσει να ανακτήσεις τον έλεγχο της ζωής σου.
 
Όσο συνεχίζεις να επιτρέπεις στον εαυτό σου να ακολουθεί αυτό τον εσωτερικό κριτή και τις μαθημένες πεποιθήσεις, οδηγείσαι με μαθηματική ακρίβεια σε έναν φαύλο κύκλο απογοήτευσης, διαμορφώνοντας την καθημερινότητά σου.
 
-Παρατήρησε τι σκέφτεσαι και άρχισε να αλλάζεις. Εκπαιδεύοντας τον συνειδητό νου, μπορείς να επαναπρογραμματίσεις το υποσυνείδητο σου. Είναι αλήθεια και επιστημονικά τεκμηριωμένο, ότι εάν καταφέρεις και ελέγξεις συνειδητά τον τρόπο που σκέφτεσαι και αλλάξεις τις λανθασμένες “γνώσεις” θα  αποκτήσεις νέες πεποιθήσεις αρά νέα συμπεριφορά. Με αυτό τον τρόπο εκπαίδευσης, θα αλλάξεις νοοτροπία και θα προσεγγίσεις την ελευθερία.
 
-Καθόρισε πώς θέλεις να σκέφτεσαι.
 
Είναι ζωτικής σημασίας να σκεφτείς πως θέλεις να αισθάνεσαι για τον εαυτό σου και την ζωή σου. Γράψε σε ένα χαρτί τι θέλεις να βιώνεις και οραματίσου αυτή την κατάσταση. Μπορείς να το κάνεις, δώσε χρόνο στον εαυτό σου και ενίσχυσε την πίστη σου.
Μπορεί ο νους σου, να σου φέρει εμπόδια και να αρχίσεις να σκέφτεσαι αρνητικά, “είμαι μεγάλος”, “δε αλλάζουν οι άνθρωποι”, “έτσι έχω μάθει”. Αν το γνωρίζεις από την αρχή, θα αναγνωρίσεις ότι όλο αυτό είναι ο τρόπος που έχει προγραμματιστεί ο νους σου να σκέφτεται. Ως γνωστό υπάρχει και η αντίσταση στην αλλαγή.
Εσύ όμως θέλεις να αλλάξεις, έχεις κουραστεί με τον συγκεκριμένο τρόπο σκέψης, θέλεις να βιώνεις θετικά τον εαυτό σου και την ζωή.
Είναι σημαντικό να πάρεις απόσταση απο τις αυτόματες σκέψεις σου και να συνειδητοποιήσεις ότι αυτό είναι ο τρόπος που σκέφτεσαι, όχι εσύ. Αυτό θα σε κάνει να αποκτήσεις τον έλεγχό της σκέψης σου. Είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι με μικρές πρακτικές μπορείς να αλλάξεις. Έχε πίστη στον εαυτό σου, στην επιστήμη, στις δεξιότητές σου. Με συστηματική δουλειά, παρατήρηση, καταγραφή θα αλλαξείς νοοτροπία. Βήμα, βήμα θα ενισχυθεί η αυτοεκτίμησή σου και η αυτοπεποίθηση σου και θα οδηγηθείς όπου εσύ ορίσεις.
-Αξίζεις να ζεις όμορφα και επιτυχημένα.
 
Όταν μάθεις να έχεις επίγνωση της τωρινής σου κατάστασης και του προγραμματισμού σου τότε μόνο μπορείς να καταλάβεις και τον τρόπο που μπορείς να αλλάξεις. Καταλαβαίνεις τον τρόπο που μεγάλωσες και εκπαιδεύτηκες να υπάρχεις και να λειτουργείς. Συνειδητοποιείς ότι έχεις μάθει σε ένα τρόπο σκέψης, συναισθηματικής κατάστασης και συμπεριφοράς που είναι “φορεμένο”. Το θετικό σε αυτή την συνειδητοποίηση είναι ότι θα καταλάβεις ότι τώρα εσύ είσαι αυτός που ορίζει τι σκέφτεται και πως θα πράξεις. Έχεις την δύναμη να φτάσεις με το μυαλό σου σε μια επιθυμητή κατάσταση ζωής και ύπαρξης.
Είσαι ο δημιουργός του πεπρωμένου σου, δημιουργησέ μια νέα εσωτερική πραγματικότητα και αλλαγή.
Αξίζεις μια καλύτερη ζωή και καθημερινότητα. Αξίζεις να ζεις με ευημερία, να βιώνεις ευτυχία και επιτυχία και μπορείς.
 
Κάνε συνήθεια σου, να χρησιμοποιείς θετικές λέξεις, να δείχνεις ευγνωμοσύνη σε όσα είσαι και έχεις. Η νοοτροπία αυτή θα ενισχύσει την ηρεμία του μυαλού σου και θα αισθάνεσαι όμορφα.
Είσαι υπέροχος, μοναδικός, ζήσε ελεύθερα!!

Εάν θέλετε να μάθετε τα πάντα γύρω απο το Life Coaching

Eγγραφείτε στο NEWSLETTER