Τι θα συμβεί αν δεν αρέσεις σε όλους;

Τι θα συμβεί αν δεν αρέσεις σε όλους;-Sofia Banagi

Τι θα συμβεί αν δεν αρέσεις σε όλους;

Έχουμε μεγαλώσει με την ανάγκη να “αρέσουμε”, να πρέπει να είμαστε τα “καλά παιδιά”, να ζούμε τελικά σκέφτοντας πως θα φαινόμαστε στους άλλους.
Είμαστε εγκλωβισμένοι σε μια πυρηνική πεποίθηση ότι πρέπει να αρέσουμε και να μας αποδέχονται όλοι. Αυτό αποτελεί ένα πολύ σοβαρό εμπόδιο για την εξέλιξη μας σε όλους τους τομείς της ζωής μας.

Η ανάγκη για να είμαστε αποδεχτοί και για έγκριση από τους άλλους Κατατάσσεται στην ΠΡΩΤΗ θέση στον κατάλογο των πανάλογων πεποιθήσεων. Ο Albert Ellis γνωστικός Ψυχολόγος έχει αναπτύξει την θέση του για τα μη ρεαλιστικές πεποιθήσεις που υποφέρουν αρκετοί άνθρωποι και που συνεχώς αναζητάνε την αποδόχη των άλλων για να είναι ευτυχισμένοι.

Αν το σκεφτούμε λογικά, δεν γίνεται να αρέσουμε σε όλους, γιατί πολύ απλά ο καθένας μας είναι διαφορετικός, έχει τις δικές του αξίες, κριτήρια και ανάγκες για την ζωή. Για να είμαστε ειλικρινείς ούτε σε εμάς αρέσουν όλοι και αυτό αποτελεί και μια μορφή Ελευθερίας. Όσο προσπαθούμε με αγωνία να γίνουμε αρεστοί στους σημαντικούς αλλού, τόσο θα απομακρυνόμαστε από τον πυρήνα μας, από την ζωή που επιθυμούμε για εμάς.

Σαφώς είναι άμορφη να αισθανόμαστε ότι μας αγαπάμε και μας Θέλουν στην παρέα τους γιατί είμαστε κοινωνικά όντα αλλά το κυριότερο είναι εμείς πρώτα να αγαπάμε τον εαυτό μας. Χρειάζεται να αισθανθούμε ασφαλείς με εμάς και είναι σίγουρο ότι θα εμπνεύσουμε και τους γύρω μας να κάνουν το ίδιο. Συνειδητοποιήστε ότι και εμείς θαμάζουμε τους ανθρώπους που είναι αυθεντικοί και σίγουροι για τα θέλω τους και τις ανάγκες τους.

Πόσες φορές έχετε υπομείνει καταστάσεις, ανθρώπους από φόβο να συγκρουστείτε;

Πόσες φορές έχετε μείνει σιωπηλοί από τον φόβο μη σας αποδοκιμάσουν;

Πόσες φορές έχετε ακολουθήσει τις ανάγκες των σημαντικών άλλων και οι δικές σας ανάγκες έμειναν ανικανοποίητες;

Δεν γίνεται , ούτε χρειάζεται να αρέσεις σε όλους. Δε μπορείς όσο και αν θες να τους ευχαριστείς όλους και δεν είναι εφικτό.
Να θυμάσαι Είσαι αρκετά μεγάλος για να ζήσεις όπως θέλεις και να μην περιμένεις την έγκριση κανενός. Έχεις καταλάβει ότι πρόκειται για τη ζωή σου;

Αξίζεις μια δεύτερη Ευκαιρία!!
Η ζωή είναι αυτό που συμβαίνει τώρα.

Εάν Ενδιαφέρεστε Συμπληρώστε την Φόρμα Επικοινωνίας

Εάν θέλετε να μάθετε τα πάντα γύρω απο το Life Coaching

Eγγραφείτε στο NEWSLETTER