Τι είναι αυτό τελικά που μας οδηγεί στην αλλαγή;

Τι είναι αυτό τελικά που μας οδηγεί στην αλλαγή;-Sofia Banagi

Τι είναι αυτό τελικά που μας οδηγεί στην αλλαγή;

Αλήθεια ακούμε καθημερινά απο τους ανθρώπους μας, από τον εαυτό μας την φράση “πρέπει να αλλάξω”. Για να συμβεί αυτό χρειάζεται να στραφώ προς τα μέσα και να δω ποιος είμαι.

Να κατανοήσω τον εαυτό μου, να δω τις αξίες μου, να επεξεργαστώ ποιες είναι οι πεποιθήσεις μου. Οι πεποιθήσεις μου δείχνουν τον τρόπο που έχω πορευτεί στην ζωή μου. Αν μέσα από την διαδικασία του Coaching εντοπίσεις τις περιοριστικές πεποιθήσεις που σε σαμποτάρουν και σε κρατούν στάσιμο, μπορεί να τις αμφισβητησεις και να χαράξεις μια νέα πορεία.
Να κατανοήσεις πως θέλεις να είσαι από εδώ και πέρα, τι θέλεις να κρατήσεις και τι θέλεις να αλλάξεις.
 
Οτιδήποτε όμως επιθυμούμε να πετύχουμε στη ζωή μας χρειάζεται πλάνο, αφοσίωση και δράση. Καμία αλλαγή δεν συμβαίνει από μόνη της, πόσο μάλλον αλλάγες που αφορούν τον εαυτό μας και την προσωπική μας εξέλιξη. Χρειάζεται να ακολουθήσουμε βήματα και μετακινήσεις που πρέπει να κάνουμε εσωτερικές αλλά και εξωτερικές.
Το Coaching, μας βοηθά με συγκεκριμένη μεθοδολογία να ορίσουμε τους στόχους μας και να κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση. Μόνο με εξάσκηση, καθημερινή προπονησή, αλλαγή νοότροπίας και ενδυνάμωση μπορούμε να αλλάξουμε. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε σε ισορροπία με τις σκέψεις μας, τα συναισθηματά μας, τις αξίες μας και τις ανάγκες μας.
 
Η σχέση που δημιουργείται μέσα στις συνεδρίες  Coaching, σε ένα ασφαλές περιβάλλον αποδοχής, εμπιστοσύνης θα βοηθήσουν τον Coachee να αισθανθεί ελεύθερα, να εκφραστεί και να πάρει τις δικές του αποφάσεις. Η αλλαγή είναι προσωπική απόφαση αλλά η συμμαχία με έναν ειδικό θα σε οδηγήσει πιο ανώδυνα εκεί που επιθυμείς!! Άρα αυτό που μας οδηγεί στην αλλαγή είναι ο εαυτό μας που θέλει να εκφραστεί ελεύθερα και αυθεντικά.

Εάν Ενδιαφέρεστε Συμπληρώστε την Φόρμα Επικοινωνίας

One thought on “Τι είναι αυτό τελικά που μας οδηγεί στην αλλαγή;

  1. Pingback: Life coaching Ερωτήσεις - Sofia Banagi

Comments are closed.

Εάν θέλετε να μάθετε τα πάντα γύρω απο το Life Coaching

Eγγραφείτε στο NEWSLETTER