Τελικά υπάρχει τύχη;

Τελικά υπάρχει τύχη;-Sofia Banagi

Τελικά υπάρχει τύχη;

Μήπως τελικά δεν υπάρχει τύχη ή και αν υπάρχει βρίσκεται σε μικρότερο βαθμό από αυτόν που θέλουμε να πιστεύουμε;

Μήπως εμείς ορίζουμε την τύχη μας αλλά φοβόμαστε να το παραδεχτούμε. Γιατί τελικά αν δούμε ότι εμείς είμαστε υπεύθυνοι για την ζωή μας θα χρειαστεί να γίνουμε δημιουργοί της τύχης μας.
 
Μελέτες έχουν δείξει ότι αυτοί που ονομάζουμε “τυχερούς ανθρώπους” είναι άνθρωποι σαν και εμάς απλά δεν είναι ευθυνόφοβοι και είναι πιο εργατικοί και συνεπείς με τον εαυτό τους. Πόσο πιο τυχερός θα αισθανόσουν αν πίστευες ότι εσύ όριζεις τα περισσότερα πράγματα; 
Αν διαρκώς πιστεύεις ότι κάτι έξω από εσένα όριζει την εργασία σου, την προσωπική σου ζωή, γίνεσαι έρμαιο της τύχης. Αντίθετα αν πιστέψεις ότι έσυ δημιουργείς την τύχη σου θα κάνεις κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση.
Ανάλογα με το σύστημα αξιών και πεποιθήσεων του καθενός μας, η τύχη είναι θέμα οπτικής και προσωπικής άποψης. Η συμπεριφορά μας, ο τρόπος που βλέπουμε τα πράγματα επηρεάζει την τύχη μας. Από ότι φαίνεται λοιπόν οι τυχεροί άνθρωποι είναι αυτοί που έχουν στόχους, όραμα και πρόγραμμα. 
Οι τυχεροί άνθρωποί δεν ρίχνουν την ευθύνη στους άλλους, ούτε στην κακή τύχη. Στατιστικά πάντα , οι άνθρωποι που θεωρούν τον εαυτό τους τυχερό αντιμετωπίζουν από μια πιο θετική γωνία την ζωή. 
-Οι τυχεροί άνθρωποι λοιπόν έχουν την ικανότητα να σχεδιάζουν το παρόν και το μέλλον τους
 
-Έχουν αυτογνωσία και ξέρουν τι θέλουν, άρα το ακολουθούν
 
-Ορίζουν την ζωή τους και κυνηγάνε τα όνειρα τους
 
-Δεν φοβούνται την αποτυχία
 
-Παίρνουν ρίσκο
 
-Είναι δημιουργοί και όχι έρμαια χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν αναποδιές
 
Η τύχη αγαπά τους τολμηρούς και αυτούς που είναι ανοιχτοί στην ζωή. Η τύχη λοιπόν, υπακούει σε αυτό που έλεγαν οι Αρχαίοι Έλληνες , “συν Αθηνά και χείρα κίνει”.
Όποτε κοίτα μπροστά και δες πόσο τυχερός είσαι που ζεις και δημιουργείς !

Εάν Ενδιαφέρεστε Συμπληρώστε την Φόρμα Επικοινωνίας

Εάν θέλετε να μάθετε τα πάντα γύρω απο το Life Coaching

Eγγραφείτε στο NEWSLETTER