Πως βοηθάει το γνωσιακό συμπεριφορικό Coaching;

Πως βοηθάει το γνωσιακό συμπεριφορικό Coaching;-Sofia Banagi

Πως βοηθάει το γνωσιακό συμπεριφορικό Coaching;

Είναι αλήθεια και επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι η γνωσιακή συμπεριφοριστική θεραπεία αποτελεί μια από τις πιο ισχυρές μεθόδους για την ψυχοθεραπεία.

Βασική αρχή της Γνωσιακής συμπεριφοριστικής θεραπείας είναι ότι κάθε μορφή συμπεριφοράς είναι μαθημένη. Επομένως μπορεί να αλλάξει και να τροποποιηθεί μέσα από την κατανόση και μια νέα διαδικασία μάθησης.
Το Life Coaching δανείζεται αρκετά στοιχεία και τεχνικές από άλλες μεθόδους, αυτή είναι και CBT. Η διαφορά έγκειται ότι το συμπεριφοριστικό Coaching δεν απευθύνεται σε όσους αναζητούν θεραπεία αλλά σε ανθρώπους λειτουργικούς στην καθημερινότητά τους που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν καταξιωμένες τεχνικές της συγκεκριμένης προσέγγισης με σκοπό να κατευθύνουν πιο αποτελεσματικά την ζωή τους.

Το Congitive behavioural Coaching προέκυψε από την ανάγκη της εποχής μας και τις συνεχόμενες αλλαγές που συμβαίνουν σε όλα τα επίπεδα. Οι άνθρωποι αισθάνονται την ανάγκη να μάθουν να αλλάζουν και να εξελίσσονται σε πολλά πεδία και να βιώνουν θετικά συναισθήματα. Ο συγχρονός άνθρωπος λειτουργεί με έναν μαθημένο τρόπο αλλά δεν παίρνει αυτά που πιστεύει ότι χρειάζεται ή αξίζει. Με το congitive behavioural Coaching θα μάθεις να αναγνωρίζεις τις σκέψεις και πεποιθήσεις που σε σαμποτάρουν, θα μάθεις να αισθάνεσαι διαφορετικά, άρα θα έχεις και διαφορετικά αποτελέσματα.

 

Πως βοηθάει το γνωσιακό συμπεριφορικό Coaching;-Sofia Banagi

“Να θυμάσαι ότι δεν είναι τα γεγονότα που μας ταράζουν, αλλά ο τρόπος που έχουμε μάθει να τα ερμηνεύουμε”

Το CBC είναι μια προσέγγιση Coaching που είναι απαραίτητη αν θέλεις να δεις την ζωή σου να αλλάζει. Πρωτίστως, θα αλλάξει η σημαντικότερη σχέση που έχεις, ή σχέση με τον μοναδικό εαυτό σου. Πόσο όμορφο είναι να γίνεις ο καλύτερος εμψυχωτής σου; Πόσο ανακουφιστικό είναι να κατανοήσεις ότι δεν χρειάζεται να είσαι τέλειος για να Είσαι αρκετός;

Αξίζει να προσπαθήσεις, μέσα από την κατανόηση, την αποδοχή και την δράση, συμβαίνουν οι αλλαγές. O life Coach είναι ο συμμαχός σου, ο παρακινητής σου, ο συνοδοιπόρος σου!!

 

Εάν Ενδιαφέρεστε Συμπληρώστε την Φόρμα Επικοινωνίας

2 thoughts on “Πως βοηθάει το γνωσιακό συμπεριφορικό Coaching;

  1. Pingback: Πως το συμπεριφορικό Coaching σε βοηθάει να αλλάξεις;

  2. Pingback: Πως το behavioral coaching σε βοηθάει σε κάθε είδους σχέση;

Comments are closed.

Εάν θέλετε να μάθετε τα πάντα γύρω απο το Life Coaching

Eγγραφείτε στο NEWSLETTER