Πως θα βγεις από την ζώνη άνεσης σου με το life coaching;

Πως θα βγεις από την ζώνη άνεσης σου με το life coaching;-Sofia Banagi

Πως θα βγεις από την ζώνη άνεσης σου με το life coaching;

Είναι αλήθεια ότι η ζώνη άνεσης σου είναι βολική, είναι μέρος της ζωής σου, είναι η ρουτίνα σου. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν επιθυμούν τις αλλαγές. Τους φοβίζει το άγνωστο, ακόμα και όταν δεν αισθάνονται ευχάριστα με την καθημερινότητά τους.

Η αλλαγή όμως είναι η μόνη σταθερά και χρειάζεται να μάθουμε να μπορούμε να χειριζόμαστε τις αλλαγές. Το life coaching είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια έχει μπει για τα κάλα στις ζωές μας και αφορά πολλούς τομείς. Ο Coach είναι εδώ για να σε εκπαιδεύσει σε ένα νέο τρόπο σκέψης , αντίληψης και αυτογνωσίας. Το Coaching με τις διάφορες τεχνικές και προσεγγίσεις που διαθέτει σε βοηθάει να καταλάβεις ότι η αλλαγή είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής. Ζούμε σε μια νέα πραγματικότητα που τα πάντα αλλάζουν με γρήγορους ρυθμούς και πολλές φορές αναγκαζόμαστε να δεχτούμε αλλαγές που άλλοι αποφασίζουν για εμάς.

Υπάρχει ένα μοντέλο, τoυ Richard Boyatzis που υποστηρίζει ότι ο άνθρωπος δεν είναι έρμαιο της τύχης του ή του πεπρωμένου του. Ο ρόλος του Coaching στην διαδικασία της αλλαγής είναι καθοριστικός. Ο Coach με γνώμονα την μαιευτική μέθοδο του Σωκράτη, την γνωσιακή συμπεριφορική θεραπεία ,την θετική ψυχολογία και την ανθρωποκεντρική προσέγγιση μπορεί να σε υποστηρίξει να ανακαλύψεις ένα νέο δρόμο ικανοτήτων που διαθέτεις αλλά μέχρι σήμερα δε γνώριζες.

-Το Coaching θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις πως έχεις μάθει να σκέφτεσαι και να πράττεις

-O Coach θα σε προετοιμάσει για την αλλαγή και θα σε βοηθήσει να βγεις από την ζώνη άνεσής σου

-Το coaching θα σε εκπαιδεύσει σε ένα νέο τρόπο αντίληψης της ζωής

-ο Coach θα είναι ο άνθρωπος που θα σε ακούει και θα είναι ο σύμμαχός σου στη μετάβαση

 

Είναι ανθρώπινο να φοβάσαι τις αλλαγές. Οι περισσότεροι τις φοβόμαστε αλλά το αλατοπίπερο της ζωής βρίσκεται έξω από τα συνηθισμένα. Όλα μαθαίνονται και οι άνθρωποι είμαστε φτιαγμένοι να αλλάζουμε, να εξελισσόμαστε, να Ψηλώνουμε!!
Αυτή είναι και η φύση της ζωής!!

Εάν Ενδιαφέρεστε Συμπληρώστε την Φόρμα Επικοινωνίας

Εάν θέλετε να μάθετε τα πάντα γύρω απο το Life Coaching

Eγγραφείτε στο NEWSLETTER