Πως το behavioral coaching σε βοηθάει σε κάθε είδους σχέση;

Πως το behavioral coaching σε βοηθάει σε κάθε είδους σχέση;-Sofia Banagi

Πως το behavioral coaching σε βοηθάει σε κάθε είδους σχέση;

Πολλές φορές στις προσωπικές, επαγγελματικές, φιλικές μας σχέσεις δημιουργούνται συγκρούσεις. Οι συγκρούσεις προσωπικότητας όπως ονομάζονται επηρεάζουν την παραγωγικότητα, την λειτουργικότητα και την ισορροπία των σχέσεων μας.

Η παραγωγικότητα, η συνεργασία ή ισορροπία είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία κάθε οργανισμού αλλά και των διαπροσωπικών μας σχέσεων. Συχνά όμως οι συγκρούσεις προσωπικότητας μεταξύ ανθρώπων, εργαζομένων, προϊσταμένων και διευθυντών μπορεί να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην ομάδα και γενικότερα στις σχέσεις μας.
Ο καθένας μας έχει μια προσωπικότητα, κάποιοι πιο ισχυρές προσωπικότητες, κάποιοι πιο συμβατικοί.

Το behavioral coaching σε βοηθάει να κατανοήσεις το DISC : ένα μοντέλο για την κατανόηση των στυλ συμπεριφοράς. Το συγκεκριμένο μοντέλο αναπτύχθηκε από τον William Moulton Ph.D, πριν από 75 χρόνια και έχει γίνει ευρέως γνωστό, για την κατανόηση της ανθρώπινης συμπεριφοράς.

Το μοντέλο DISC BEHAVIORAL STYLE αποτελείται από τέσσερα κύρια στυλ συμπεριφοράς: D, I ,S, C. Κάθε στυλ είναι διαφορετικό, όπως και οι άνθρωποι. Κάθε στυλ προσωπικότητας κρύβει μια ενσωματωμένη σύγκρουση προς τα άλλα στυλ. Θα αναρωτηθεί κανείς, ποιο στυλ είναι το καλύτερο; Το μοντέλο δεν εστιάζει σε καλό ή κακό. Αυτό που χρειάζεται και είναι χρήσιμο είναι να το μάθεις, να το κατανοήσεις και να καταλάβεις ότι κάθε στυλ είναι χρήσιμο, απλά χρειάζεται να μάθουμε να επικοινωνούμε, να συνυπάρχουμε και να συνεργαζόμαστε.

Προπόνηση σε θέματα διαχείρισης σχέσεων!

Η αποτελεσματική ομαδική εργασία, ή συγκατοίκηση, ή φιλία, απαιτούν οικοδόμηση σχέσεων. Όσοι είναι πιο υπεύθυνοι ή έχουν ρόλους είτε στο σπίτι ή στην εργασία με περισσότερη ευθύνη χρειάζεται να ανακαλύψουν τα στυλ προσωπικότητας. Αυτό θα τους βοηθήσει να κατανοήσουν τόσο τον εαυτό τους, όσο και τους ανθρώπους που συναναστρέφονται.

Οι 4 τύποι επιγραμματικά είναι οι : 

D: στυλ κυριαρχίας οδηγός

I: στυλ επιρροής κοινωνικός, με προσανατολισμό στον άνθρωπο

S: Υποστηρικτικό στυλ, ο λεγόμενος συγγενής. Ανθρωποκεντρικός και εσωστρεφής

C: στυλ συμμόρφωσης, αναλυτής, εσωστρεφής και πολύ εργατικός.

Εάν επιθυμείς καλύτερες σχέσεις, εποικοδομητικές με λιγότερες συγκρούσεις, χρειάζεται να δουλέψεις με τον εαυτό σου και να κατανοήσεις το μοντέλο προσωπικότητας του ανθρώπου που συναναστρέφεσαι, συνεργάζεσαι, σχετίζεσαι. Κυρίως όμως είναι απαραίτητο να γνωρίζεις εσένα και το δικό σου στυλ!!

Εάν Ενδιαφέρεστε Συμπληρώστε την Φόρμα Επικοινωνίας

One thought on “Πως το behavioral coaching σε βοηθάει σε κάθε είδους σχέση;

  1. Pingback: - behavioral business coaching

Comments are closed.

Εάν θέλετε να μάθετε τα πάντα γύρω απο το Life Coaching

Eγγραφείτε στο NEWSLETTER