Πως σαμποτάρεις τον εαυτό σου;

SB23 BLOG AA0004 12MAY23

Πως σαμποτάρεις τον εαυτό σου;

Οι Περισσότεροι άνθρωποι έχουν δημιουργήσει μια ιστορία που λένε συνέχεια στον εαυτό τους. Η ιστορία αύτη είναι ένα ψέμα που κουβαλάμε μέσα μας και σαμποτάρουμε τον εαυτό μας.
Πρόκειται για την ιστορία που επαναλαμβάνουμε Καθημερινά στον εαυτό μας, είναι η σκέψη που περιορίζει το πως βλέπουμε τον εαυτό μας και τον κόσμο.

Δυστυχώς είναι η πηγή του Εγώ μας που συνήθως μας κάνει την ζωή δύσκολη και μας εμποδίζει να δούμε την ομορφιά μέσα μας και την θεϊκή ύπαρξή μας.

Τι μπορούμε να κάνουμε στο σήμερα με την ιστορία μας;

Σήμερα ευτυχώς είμαστε υπεύθυνοι για την ζωή μας και την ιστορία μας. Θα συνεχίσουμε να βλέπουμε μέσα από τα περιοριστικό γυαλιά μας τον εαυτό μας η θα προσπαθήσουμε να γράψουμε την δική μας ιστορία;
.
Η αυτογνωσία είναι το μοναδικό μονοπάτι που αν το εμπιστευτείς θα σε οδηγήσει στην αλήθεια. Ότι έχεις μάθει μέχρι σήμερα δεν είναι αποκλειστικά δικός σου, αφορά το πως οι σημαντικοί άλλοι έβλεπαν τον κόσμο και τι σου μετέφεραν. Κληρονομήσαμε τους δικούς μας, τις πεποιθήσεις τους, τα πρέπει τους και χρειάζεται να δούμε τι θα κρατήσουμε και τι θα αφήσουμε.

Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε για την προσωπική μας υγεία και ευεξία είναι να κατανοήσουμε το προσωπικό μας ψέμα ώστε να πάψουμε να μας σαμποτάρουμε. Αξίζουμε μια ζωή που θα επιλέξουμε.

Πως σαμποτάρουμε τον εαυτό μας;

Το σαμποτάρισμα του εαυτού είναι οι συμπεριφορές που μας εμποτίζουν να ενεργήσουμε υπερ μας και μας κρατεί αποδυναμωμένους. Οι συμπεριφορές που κάποιος σαμποτάρεις τον εαυτό του στην καθημερινότητα είναι εξής:

-Υποτίμηση του εαυτού

-Δυσκολία στην έκφραση συναισθημάτων

-Στασιμότητα

-Έλλειψη φροντίδας του εαυτού

-Αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές

-Αποφυγή άβολων καταστάσεων

Οι άνθρωποι πάντα κατηγορούν τις συγκυρίες για αυτό είναι. Εγώ δεν πιστεύω στις συγκυρίες. Οι άνθρωποι που προχωρούν σε αυτό τον κόσμο είναι αυτοί που αναζητούν τις συνθήκες που επιθυμούν, και αν δεν μπορούν να τις βρουν, τις δημιουργούν οι ίδιοι.

Εάν Ενδιαφέρεστε Συμπληρώστε την Φόρμα Επικοινωνίας

Εάν θέλετε να μάθετε τα πάντα γύρω απο το Life Coaching

Eγγραφείτε στο NEWSLETTER