Πως να προσδιορίσεις την προσωπική σου αξία με οδηγό το behavioral life coaching;

Social Media Branding-Sofia Banagi

Πως να προσδιορίσεις την προσωπική σου αξία με οδηγό το behavioral life coaching;

Η λέξη αυτοεκτίμηση πηγάζει
από το ρήμα εκτιμώ και όταν αναφερόμαστε για τον εαυτό μας, δηλώνει πόσο πιστεύουμε ότι αξίζουμε. Το life coaching είναι μια σταδιακή διαδικασία, κατά την οποία ο καταρτισμένος life Coach θα μας βοηθήσει μέσω της μαιευτικής μεθόδου του Σωκράτη και άλλων τεχνικών όπως το cognitive behavioral coaching να ανακαλύψουμε τον τρόπο που συμπεριφερόμαστε, τι γνώσεις κουβαλάμε για τον εαυτό μας και τον κόσμο και τελικά τι αποτέλεσμά έχουν στην ζωή μας.

Ο καθένας από εμάς είναι διαφορετικός, με συγκεκριμένες πεποιθήσεις, αξίες, ανάγκες και εμπόδια που πρέπει να υπερπηδήσει. Πολλές φορές υπάρχει ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο σκέψης, συναισθήματος και συμπεριφοράς που μας κινητοποιεί ώστε να ζητήσουμε βοήθεια γιατί μας έχει κουράσει, απογοητεύσει και αισθανόμαστε ότι μας κρατάει στάσιμους.
Σίγουρα θα έχετε αισθανθεί ότι κάποιες στιγμές είναι σαν να κυνηγάτε την “ουρά ” σας. Εκεί είναι και η πολύτιμη στιγμή της συνειδητοποίησης.

Κομπλεξικοί άνθρωποι. Πως και γιατί να τους αποφύγεις;-Sofia Banagi

 

Να θυμάστε ότι όλα όσα αισθανόμαστε για τον εαυτό μας είναι πολύ σημαντικά για τον τρόπο που οι ίδιοι μας αντιμετωπίζουμε. Αρά τον να πιστεύετε ότι αξίζετε ως άτομα για αυτό που είστε είναι πολύ σημαντικό για την υγεία σας σε όλα τα επίπεδα.

Πως να ενισχύσετε την αυτοεκτίμησή σας;

-Γνωρίστε τον εαυτό σας, εσείς οι ίδιοι και αφήστε για λίγο τον εσωτερικό κριτή

-Γράψτε σε ένα χαρτί την λέξη ΑΞΙΖΩ και πείτε στον εαυτό σας ότι αξίζετε για αυτό που είστε. Το ίδιο δεν θα κάνατε και με ένα παιδί;

-Αποδεχτείτε τον εαυτό σας, κατανοήστε ότι κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και διαφορετικός.

-Αν έχετε μεγαλώσει και εκπαιδευτεί σε ένα περιβάλλον σύγκρισης είναι λογικό να έχετε υιοθετήσει αυτή την συμπεριφορά. Αναγνωρίστε το και προσπαθήστε να αποφύγετε τις συγκρίσεις.

-Εστιάστε σε εσάς, ανακαλύψτε πόσο όμορφος είστε, φτιάξτε μια όμορφη σχέση με εσάς. Αφιερώνουμε χρόνο για όλες τις άλλες σχέσεις και μας αφήνουμε πίσω.

-Έχετε ανθρώπους κοντά σας που βλέπουν ότι αξίζετε και σας το δείχνουν. Είναι άνθρωποι που είναι δοτικοί και δεν φοβούνται να εκφράζουν με θετικό τρόπο αυτά που αισθάνονται.

-Ο εαυτός σας δεν θέλει ταμπέλες, Ζούμε σε μια εποχή και έχουμε μεγαλώσει με ταμπέλες. Δεν βοηθούν πουθενά. Οι ταμπέλες είναι για τα μαγαζιά, όχι για εσάς.

Το behavioral coaching θα σε βοηθήσει να δημιουργήσεις μια νέα σχέση με τον μοναδικό εαυτό σου. Να θυμάσαι ένα δυνατό Αξίζω κάθε πρωί που ξυπνάς μπορεί να είναι η έναρξη μιας εσωτερικής άνθισης.
Την αξίζεις!! Άλλαξέ νοοτροπία.

Εάν Ενδιαφέρεστε Συμπληρώστε την Φόρμα Επικοινωνίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εάν θέλετε να μάθετε τα πάντα γύρω απο το Life Coaching

Eγγραφείτε στο NEWSLETTER