Πως να εκφράζεις αυτό που θέλεις να σε ακούνε!!

Πως να εκφράζεις αυτό που θέλεις να σε ακούνε!!-Sofia Banagi
Η ανθρώπινη φωνή, ο πιο ισχυρός και δυνατός ήχος του κόσμου. Ο μόνος ήχος που μπορεί να αρχίσει μια σχέση ή ένας πόλεμος.Φανταστείτε λοιπόν ότι κατέχετε ένα μοναδικό εργαλείο στα χέρια σας που χρειάζεται να μάθετε να το χειρίζεστε προς όφελός σας.
 
 Έρχονται στιγμές στη ζωή μας που αισθανόμαστε ότι έχουμε την ανάγκη να μας ακούσει κάποιος. Να μας ακούσει κάποιος σημαντικός  άνθρωπος για εμάς χωρίς να μας κρίνει. Ανυπομονούμε να μιλήσουμε, να εκφράσουμε όσα επιθυμούμε και αυτό που προσδοκούμε είναι κατανόηση, εμπιστοσύνη, εν συναίσθηση και ίσως και υποστήριξη.Με λύπη, όμως, διαπιστώνουμε ότι τελικά ο σημαντικός άλλος δεν μας ακούει πραγματικά.Κάνει το μονόλογο του και αντιμετωπίζει με βάση τις δικές του πεποιθήσεις και την δική του προσωπική κοσμοθεωρία.
Αυτές τις στιγμές μπορεί να αισθανθείς τόσο μόνος, διαφορετικός ,απογοητευμένος από τους ανθρώπους που δεν ακούνε.Είναι ανθρωπινό και απόλυτα φυσιολογικό να νιώθεις μοναξιά και λύπη. Δεν είναι τόσο πολύ ότι ψάχνεις κάποιον που θα συμφωνήσει απόλυτα μαζί σου, αλλά κάποιον που θα βάλει τον εγωισμό του στην άκρη και θα σε ακούσει χωρίς κριτική, χωρίς να σε διακόψει και χωρίς να θέλει να πει το δικό του. Εκείνη την στιγμή έχεις ανάγκη να σε προσέξει κάποιος ώστε να αισθανθείς καλύτερα. Δυστυχώς οι άνθρωποι έχουμε μάθει να μιλάμε περισσότερο από το να ακούμε. Μπορεί να φοβόμαστε να ακούσουμε, γιατί αυτά που θα ακούσουμε να μη μας βολεύουν ή να μη μας αρέσουν.Όμως οι σχέσεις χρειάζονται την  λειτουργική επικοινωνία.
Υπάρχει μια δεξιότητα που μπορεί να τη μάθουμε όλοι εάν το επιθυμούμε που λέγεται Ενεργητική Ακρόαση. Είναι η ικανότητα του να ακούς προσεκτικά τον συνομιλητή σου και μετά να απαντάς.
Πως να εκφράζεις αυτό που θέλεις να σε ακούνε!!-Sofia Banagi
  • Τρόποι και θεμελιώδεις αρχές για να σε ακούν!!
  • Ειλικρίνεια. Το να είσαι ειλικρινής , ξεκάθαρος και ευθύς σε ότι θέλεις να πεις.
  • Αυθεντικότητα. Το να είσαι ο εαυτός σου και να εμπιστεύεσαι τις ανάγκες σου.
  • Αγάπη. Όχι με την έννοια της ρομαντικής αγάπης αλλά με το να θέλεις τόσο το καλό του εαυτού σου και των άλλων.
  • Η χροιά της φωνής σου.ΟΙ άνθρωποι προτιμούν τις ζεστές και ήρεμες φωνές.
  • Συναίσθημα. Η συναισθηματική έμφαση στην ομιλία.Να χρησιμοποιείς τις λέξεις ”νιώθω” και ”αισθάνομαι”.
  • Απομάκρυνση από τοξικούς ανθρώπους. Οι άνθρωποι αυτοί σε επιβαρύνουν και σε κάνουν να αισθάνεσαι μοναξιά.Δεν πιστεύω να είναι τελικά  είναι τόσο δύσκολο και  ακατόρθωτο να συναντήσεις και να ανοιχθείς σε ανθρώπους που μπορούν να σε ακούσουν και να συναισθανθούν. Σίγουρα υπάρχουν όμορφοι άνθρωποι και αξιόλογοι γύρω μας. Άνθρωποι που δεν είναι επικριτικοί, άνθρωποι που δεν τα γνωρίζουν όλα, δεν μας διακόπτουν και δεν είναι απόλυτοι.
Χρειαζόμαστε όλοι ανθρώπους που δεν προβάλλουν τα δικά τους απωθημένα και ανασφάλειες πάνω μας, Επιθυμούμε άτομα που έχουν χώρο και χρόνο μέσα τους να μας ακούσουν και να ξέρουν να μοιράζονται!
Οι σχέσεις  μας καθορίζουν την ποιότητα  της ζωής μας !!

Εάν Ενδιαφέρεστε Συμπληρώστε την Φόρμα Επικοινωνίας

Εάν θέλετε να μάθετε τα πάντα γύρω απο το Life Coaching

Eγγραφείτε στο NEWSLETTER