Πως να χρησιμοποιήσεις το μυαλό ωστέ να λειτουργεί υπερ σου;

Πως να χρησιμοποιήσεις το μυαλό ωστέ να λειτουργεί υπερ σου;-Sofia Banagi

Πως να χρησιμοποιήσεις το μυαλό ωστέ να λειτουργεί υπερ σου;

Είναι αλήθεια και επιστημονικά τεκμηριωμένο, ότι χρησιμοποιούμε μόνο το 5% του συνειδητού νου στην καθημερινότητα μας, το υπόλοιπό 95% του υποσυνείδητου νου είναι οι συνήθειες που έχουμε πάρει από την οικογενειά μας και το περιβάλλον μας.

 

Ο Bruce lipton μιλάει για τη νέα επιστήμη που πρεσβεύει και αποδεικνύει την δύναμη του νου τόσο στην θεραπεία ασθενειών όσο και στην διαμόρφωση της ζωής μας.
 
Πως όμως μπορούμε να αλλάξουμε νοοτροπία και αν είναι τόσο εύκολο γιατί δεν το κάνουμε;
Ο λόγος είναι ότι έχουμε μάθει, έχουμε εκπαιδευτεί από μικρά παιδιά να λειτουργούμε με αυτά που μας έχουν πει.
 
Σκεφτείτε λοιπόν αν τόσα χρόνια λειτουργούμε, σκεφτόμαστε και έχουμε οικοδομήσει ένα σύστημα πεποιθήσεων και αυτόματων σκέψεων άρα και συμπεριφορών, θέλει χρόνο, παρατήρηση και εκπαίδευσε σε ένα νέο τρόπο σκέψης.
 
Αν ο ανθρώπινος πληθυσμός αλλάξει το σύστημα πεποιθήσεών του ο κόσμος θα αλλάξει. Χρειάζεται να το πιστέψουμε, να θέλουμε την ζωή μας να αλλάξει και να δημιουργήσουμε ένα νέο όραμα.
Οι σκέψεις μας είναι κατά κάποιον τρόπο η εσωτερική μας φωνή. Είναι η φωνή που μας ακολουθεί πρωί-βράδυ, αυτή η φωνή καθορίζει το πως νοιώθουμε και το πως συμπεριφερόμαστε. Άρα θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι γνώσεις μας δηλαδή οι σκέψεις μας έχουν τεράστια δύναμη πάνω μας. Χρειάζεται λοιπόν, να γίνουμε παρατηρητές των σκέψεων μας, να δούμε πως σκεφτόμαστε για τον εαυτό μας και τον κόσμο.
 
Είναι σημαντικό αφού παρατηρήσετε το πως σκέφτεστε όλη μέρα να πάρετε μια απόσταση. Αναρωτηθείτε, τελικά ο τρόπος που σκέφτομαι είναι βοηθητικός για εμένα ή μου δημιουργεί αγχός, ανασφάλεια;
Μετά την αναγνώριση όσων σκέφτεστε, προσπαθήστε με δημιουργικό τρόπο να αλλάξετε τις σκέψεις σας. Αντί να πείτε δηλαδή 《Δεν θα καταφέρω να περάσω το interview για τη νέα δουλειά》, να πείτε 《έχω μια σκέψη ότι μπορεί και να μη τα καταφέρω αλλά θα κάνω το καλύτερο που μπορώ》.
 
Αυτομάτως η σκέψη αποδυναμώνεται και εσείς είστε ο δημιουργός μιας νέας νοοτροπίας.
 
Είναι αλήθεια ότι οι σκέψεις μας δείχνουν πολλά πράγματα για το τρόπο που λειτουργούμε, για το πως έχουμε εκπαιδευτεί και τι αποτελέσματα έχει αυτό μέχρι σήμερα στην προσωπική, επαγγελματική, κοινωνική μας ζωή. Όμως το θετικό είναι ότι με την βοήθεια του life coaching ,της γνωσιακής συμπεριφορικής να εστιάσουμε στο παρόν και να σκεφτούμε ότι Ναί μπορώ να αλλάξω τον τρόπο που σκέφτομαι.
 
Μη σας φοβίζει ότι χρειάζεται να αλλάξατε, να σκέφτεστε πόσα πολλά και όμορφα πράγματα έχετε να κερδίσετε!!
Να θυμάστε ότι η σκέψη είναι δράση σε πρόβα, οπότε φροντίστε οι σκέψεις σας να λειτουργούν υπέρ σας, μη πέφτετε στην παγίδα της συνήθειας και της ανασφάλειας.
Έχετε ένα δώρο στα χέρια σας αξιοποιήστε το, δείτε το σαν παιχνίδι και κάντε ειρήνη με τις σκέψεις σας!!

Εάν Ενδιαφέρεστε Συμπληρώστε την Φόρμα Επικοινωνίας

Εάν θέλετε να μάθετε τα πάντα γύρω απο το Life Coaching

Eγγραφείτε στο NEWSLETTER