Πως να αποφύγουμε τους τοξικούς ανθρώπους;

 Πως να αποφύγουμε τους τοξικούς ανθρώπους;-Sofia Banagi

Πως να αποφύγουμε τους τοξικούς ανθρώπους;

 Κάθε σχέση που δημιουργούμε στη ζωή μας είτε είναι φιλική, συναδελφική, είτε συντροφική  πρέπει να μας πηγαίνει πάντα μπροστά, να μας εξελίσσει ως ανθρώπους και να μπορούμε να εκφραστούμε με αυθεντικότητα.

Δεν πρέπει να επιτρέπουμε σε κανέναν άνθρωπο να μας μειώνει και να μας πληγώνει. Ο εαυτός μας είναι σημαντικός και αξίζει σεβασμό.
 
Οι τοξικοί άνθρωποι προσπαθούν διαρκώς να σας ελέγξουν, συνήθως είναι άνθρωποι που δεν έχουν τον έλεγχο της ζωής τους. Όσα όρια και να τους θέσετε τα αγνοούν, δεν μπορούν να σεβαστούν αυτό που τους λέτε. Πολλές φορές θα σας κάνουν να αισθάνεστε ότι έχετε άδικο γιατί εκείνοι θέλουν πάντα να έχουν δίκιο. Σχεδό ποτέ δεν αναγνωρίζουν το λάθος τους και σας βγάζουν τρελλούς. Οι τοξικοί άνθρωποί δεν αναλαμβάνουν ποτέ ευθύνη και πάντα για ότι τους συμβαίνει φταίνε όλοι οι άλλοι ή οι συνθήκες.
 
Συνήθως τα άτομα αυτά μας κάνούν να αισθανόμαστε ενοχές ενώ στην ουσία φταίνε κυρίως αυτοί.
 
Σας είναι οικείο κάτι από τα παραπάνω; Μπορεί να σας φανεί χρήσιμο να αναγνωρίσετε την τοξικότητα στη ζωή σας. Στην πραγματικότητα, ή τοξικότητα μπορεί να υπάρχει χρόνια στη ζωή μας και να μην το έχουμε αντιληφθεί απόλυτα.
Πώς θα απομακρύνουμε τους τοξικούς ανθρώπους από την ζωή μας;
 
– Χρειάζεται να θέσουμε πολύ αυστηρά όρια ακόμα και αν χρειαστεί να συγκρουστούμε. Είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσουμε  ότι δεν αντέχουμε άλλο την συμπεριφορά τους.
 
-Τους μιλάμε  ανοιχτά. Λέμε  έξω από τα δόντια πόσο ανυπόφοροι είναι, ακόμα ότι είναι τοξικοί άνθρωποι δηλαδή ότι μολύνουν το περιβάλλον τους.
 
-Φροντίζουμε τον εαυτό μας.
Είναι αλήθεια ότι οι άνθρωποι που έχουν ένα τοξικό άτομο στο άμεσο περιβάλλον τους αποσυντινίζονται. Οι πνευματικές τους και οι ψυχικές τους δυνάμεις πέφτουν.
Είναι πολύ σημαντικό να ξεκουραζόμαστε, να πηγαίνουμε στη φύση να χαλαρώνουμε και να κοιμόμαστε σωστά.
 
-Ζητάμε βοήθεια από έναν ειδικό. Όταν αισθανόμαστε ότι δεν μπορούμε να τους απομακρύνετε ή βρίσκονται στη δουλειά μας ή στο οικογενειακό περιβάλλον, πρέπει να βρούμε τρόπους να τους χειριστούμε.
 
Οι τοξικοί άνθρωποι χαρακτηρίζονται από αρνητική ενέργεια την οποία μεταδίδουν σε όποιον υπάρχει δίπλα τους.
Είναι σημαντικό να τους αναγνωρίζουμε και να μην τους εμπιστευόμαστε , επειδή χρειαζόμαστε αγάπη, φιλία ή αποδοχή. Απομακρύνοντας τους τοξικούς ανθρώπους από την ζωή μας, δίνουμε την ευκαιρία στον εαυτό μας να είναι υγιής και χαρούμενος.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Εάν Ενδιαφέρεστε Συμπληρώστε την Φόρμα Επικοινωνίας

One thought on “ Πως να αποφύγουμε τους τοξικούς ανθρώπους;

  1. Pingback: Κομπλεξικοί άνθρωποι. Πως και γιατί να τους αποφύγεις;

Comments are closed.

Εάν θέλετε να μάθετε τα πάντα γύρω απο το Life Coaching

Eγγραφείτε στο NEWSLETTER