Πώς μπορώ να ωφεληθώ από το life Coaching;

Πώς μπορώ να ωφεληθώ από το life Coaching;-Sofia Banagi

Πώς μπορώ να ωφεληθώ από το life Coaching;

Στο life Coaching ο άνθρωπος μπορεί αν το επιθυμεί πραγματικά να εξελιχθεί αυτογνωσιακά και να επιτύχει με εργασία, προσήλωση και δημιουργικότητα τους στόχους τους. Είναι αλήθεια ότι έχουμε την τύχη να ζούμε σε μια εποχή , οπού υπάρχουν όλα τα μέσα, τα οποία μας θοηθάνε και μας δίνουν την δυνατότητα να εξελιχθούμε.

Η ερώτηση είναι “πόσο το θέλουμε”;

Έχουμε την διάθεση να το διεκδικήσουμε;

Τo coaching και ο life Coach είναι ο ειδικός που θα σε υποστηρίξει σε αυτή την διαδρομή με σκοπό να βρεις που θέλεις να πας, τι θέλεις να πρεσβεύεις και πως εσύ επιθυμείς να ζεις;

Πολλές φορές όλα αυτά μας ακούγονται πολύ απλά αλλά δυστυχώς ανακαλύπτουμε στην πορεία της ζωής μας, ότι τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά.
Οι περισσότεροι από εμάς φτάνουμε στην ηλικία των 40 και συνειδητοποιούμε ότι κάτι μας λείπει, ότι ενώ έχουμε ακολουθήσει όλα όσα εκπαιδευτήκαμε ως παιδιά, εμάς δεν μας γεμίζουν συναισθηματικά, υλικά, ψυχικά.

O life coach με τις τεχνικές του, με την συνέντευξη που θα σας πάρει, την σχέση εμπιστοσύνης που θα δημιουργηθεί αναμεσά σας κατά την διάρκεια των συνεδριών συνεδριών, θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε μέσω ερωτήσεων τι πραγματικά θέλετε. Το να κατανοήσεις μέσω συγκεκριμένων ερωτήσεων και τεχνικών τι σε μπλοκάρει, ποιες είναι οι πεποιθήσεις που σε οδήγησαν σε μια διαφορετική αναζήτηση είναι πραγματικά όμορφο και ελπιδοφόρο. Γιατί η αλήθεια είναι ότι 《οι άνθρωποι μπορούν να αλλάξουν και αλλάζουν》.

Ο life coach θα σε βοηθήσει να εστιάζεις στις ικανότητες σου, τις δυνατότητές σου και τα ταλέντα σου. Συνήθως νομίζουμε ότι δεν είμαστε αρκετοί γιατί αυτό έχουμε ακούσει, έχουμε διδαχθεί και δυστυχώς έχουμε μάθει να συγκρινόμαστε με τους άλλους. Αυτή η αυτοματοποιημένη συμπεριφορά μας οδηγεί σε παραίτηση και σε χαμηλή αυτοπεποίθηση.

Τι είναι αυτό τελικά, που μπορείς να κάνεις ώστε να δεις τον εαυτό σου και τις δυνατότητές σου να ανθίζουν;

-Ζήτα βοήθεια, κάνεις δεν πέτυχε μόνος!!

Ο καλύτερος τρόπος, για να αντιμετωπίσεις το κομμάτι της συμπεριφοράς σου που σε κρατάει μακρύα από όσα θέλεις, είναι να αποκτήσεις αυτογνωσία. Μην ξεχνάς ότι η μεγαλύτερη σου δύναμη είναι να γνωρίζεις ποιος Είσαι και τι εσύ θέλεις.

Να γνωρίζεις τις αδυναμίες σου αλλά να ενισχύεις τα δυνατά σου σημεία. Να πιστεύεις ότι αξίζεις και ναί, έχεις δικαίωμα στο όνειρο που θα ορίσεις εσύ. Για άλλους το όνειρο είναι η δόξα, η φήμη, τα χρήματα και για άλλους τα ταξίδια, η φύση, η οικογένεια ή όλα μαζί. Μόνο αν χαρτογραφήσεις τι θέλεις θα ξέρεις πως να το διεκδικήσεις.


Σκέψου πόσο σημαντικό και πόσο βοηθητικό θα είναι να έχεις έναν life Coach να σε στηρίζει σε κάθε σου βήμα;
Έναν άνθρωπο που θα σε ακούει και θα σε βοηθάει να ξεπερνάς εμπόδια, κάποιον που όταν εσύ απογοητεύεσαι, αυτός θα μπορεί να σε εμψυχώνει.


Όλοι οι άνθρωποι χρειαζόμαστε έναν σύμμαχο, κάποιον που θα πιστέψει σε εμάς. Έχεις λοιπόν μια επιλογή… ένα δώρο. Τον εαυτό σου. Κάτι πρέπει να κάνεις γιατί σου το οφείλεις.

Το Coaching είναι αλήθεια ότι αποτελεί και είναι η πιο σύγχρονη μέθοδο αφύπνισης, υποστήριξης του ατόμου σε όλα τα επίπεδα.

Το coaching εχεί υιοθετήσει τεχνικές και στοιχεία από αρκέτες ανθρωπιστικές επιστήμες, όπως την CBT ( γνωσιακή συμπεριφορική θεραπεία), οργανωσιακή Ψυχολογία, θετική ψυχολογία κ.λ.π
Το life Coaching λειτουργεί κυρίως στο εδώ και τώρα και ο Coach είναι ο ειδικός που με την μαιευτική προσέγγιση του Σωκράτη ( ερωτήσεις) και πολλές ακόμα τεχνικές, βοηθάει τον Coachee να ξεπεράσει δυσλειτουργικά μοτίβα σκέψης και συμπεριφοράς και τον βοηθάει να πάει παρακάτω.

Θέλεις να προσφέρεις την δυνατότητα στον εαυτό σου να ανθίσει και να ωφεληθεί;
Έχεις την επιλογή και τις λύσεις
Το Coaching έχει πολύ μετρήσιμα και αξιόλογα αποτελέσματα σε προσωπικό, επαγγελματικό, κοινωνικό επίπεδο.

Εάν Ενδιαφέρεστε Συμπληρώστε την Φόρμα Επικοινωνίας

Εάν θέλετε να μάθετε τα πάντα γύρω απο το Life Coaching

Eγγραφείτε στο NEWSLETTER