Μήπως φοβάσαι την επιτυχία;

Μήπως φοβάσαι την επιτυχία;-Sofia Banagi

Μήπως φοβάσαι την επιτυχία;

Συνήθως μιλάμε για τον φόβο της αποτυχίας και θεωρούμε ότι κανενάς δεν φοβάται την επιτυχία. Υπάρχουν άνθρωποι και λόγοι που μπορεί να φοβόμαστε την επιτυχία. Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι οι άνθρωποι δεν φοβούνται την επιτυχία αυτή καθαυτή. Αντίθετα , ο φόβος τους επικεντρώνεται στις πιθανές συνέπειες της επιτυχίας.

 
Φόβος επιτυχίας!!!
Η επιτυχία έχει έναν ιδιαίτερο βαθμό πολυπλοκότητας από εκείνος της αποτυχίας. Αν δεν καταφέρεις να πετύχεις κάτι, δεν θα συμβεί και κάτι διαφορετικό, απλά θα μείνεις στην ζώνη άνεσης σου. Αν πετύχεις όμως μιλάμε πραγματικά για μια νέα κατάσταση . Πρόκειται για μια νέα διαδρομή και σε φέρνει αντιμέτωπο με νέες καταστάσεις. Όταν σκέφτεσαι την επιτυχία, αναλογίσου τι θα σου φέρει.
 
-Θα αισθανθείς ότι μπορεί να τα καταφέρεις
-θα αναπτύξεις νέες δεξιότητες
-θα ενισχυθεί η αυτοπεποίθηση σου
-θα αποκτήσεις φήμη
-Θα γνωρίσεις νέο κόσμο
-Θα δημιουργήσεις νέες ευκαιρίες
 
Μια λύση στο συγκεκριμένο προβληματισμό και φόβο είναι η αλλαγή αυτής της νοότροπίας. Αυτό που εμείς βλέπουμε ίσως ως περισσότερες ευθύνες μπορεί τελικά να σημαίνει σημαντικές ικανότητες και ανάπτυξη εμπιστοσύνης προς το πρόσωπο μας, γιατί ναι τελικά τα καταφέραμε. (PSYCHOLOGYNOW TEAM 2018)
 
Είναι ωφέλιμο να βλέπουμε τι έχουμε να κερδίσουμε από την επιτυχία και όχι τι θα χάσουμε. Σε αυτό που εστιάζεις δυναμώνει, οπότε ας εστιάσουμε στα θετικά. Ποια μπορεί να είναι τα οφέλη; Αυτονομία, ανεξαρτησία, αυθεντικότητα, αυτοέλεγχος, αυτοπεποίθηση ,αυτοεκτίμηση κ. λ. Π
 
 Το μυστικό για να επιτύχειτε είναι πρώτον να συνειδητοποιήσετε ότι αξίζετε και να ορίσετε ποιος θέλετε να είναι ο προόρισμό σας. Έπειτα δημιουργήστε ένα στρατηγικό πλάνο και βήμα βήμα βαδίστε προς την επιτυχία.

Εάν Ενδιαφέρεστε Συμπληρώστε την Φόρμα Επικοινωνίας

Εάν θέλετε να μάθετε τα πάντα γύρω απο το Life Coaching

Eγγραφείτε στο NEWSLETTER