Life Coaching-Η τέχνη της Ευτυχίας!

Life Coaching-Η τέχνη της Ευτυχίας!-Sofia Banagi

Life Coaching και Ευτυχία

Ευτυχία σημαίνει να μοιράζεσαι.

Η ευτυχία μπορεί συχνά να φαίνεται σαν να εξαρτάται από εξωτερικούς παράγοντες και την τύχη. Ζούμε σε ένα κόσμο που απαιτεί η προσοχή μας να είναι στραμμένη στην επιτυχία, τα χρήματα, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την αποδοχή των άλλων και την επιτυχία.
Η αλήθεια είναι ότι η ευτυχία δεν είναι ένας προορισμός στον οποίο μπορείς να φτάσεις μέσα από ένα συγκεκριμένο και μοναδικό μονοπάτι. Μια ευτυχισμένη ζωή είναι το άθροισμα πράξεων, προσωπικών επιλογών, αναγκών αλλά και ενός γενικότερου τρόπου σκέψης και νοοτροπίας.
Το life coaching είναι μια εκπαίδευση σκέψης, αυτογνωσίας και ανακάλυψης των δικών σου αναγκών. Βασικός στόχος του Life Coaching  μέσα από έναν συνδυασμό πρακτικών αλλά κυρίως μέσω ενεργητικής ακρόασης και την δημιουργία εμπιστευτικής σχέσης είναι να ενισχύσει στον άνθρωπο την αυτοεκτίμησή του, να τον μάθει να αναγνωρίζει τις δικές του μοναδικές ανάγκες και να εστιάζει στο παρόν ώστε να υλοποιεί τα όνειρα του και τους στόχους του. Να θυμάσαι ότι το life coaching είναι επικεντρωμένο σε εσάς.
 
 
 
Πρακτικές εξάσκησης της Ευτυχίας μέσα από το Life Coaching
 
  • Ξεκίνα να απολαμβάνεις τον εαυτό σου. Η σχέση με τον εαυτό σου χρειάζεται χρόνο, ηρεμία, χαλάρωση και φροντίδα.
Σίγουρα οι ισχυροί κοινωνικοί δεσμοί είναι ένα από τα σημαντικά κλειδιά ευτυχίας αλλά τελικά ένας πραγματικά ευτυχισμένος άνθρωπος μπορεί να αισθάνεται καλά και μόνος του.
  • Να είσαι ευγνώμων για όσα είσαι και έχεις. Η Καθημερινή εστίαση σε ανθρώπους, πράγματα, τα οποία έχουμε στην ζωή μας, για πολλούς φαίνεται μια ανόητη ιδέα. Δεν είναι όμως, αν επικεντρώνεσαι στην υγεία σου, το σπίτι σου, την ειρήνη που βιώνεις, στις σχέσεις σου θα καταλάβεις πόσο πλούσιος είσαι.
  • Υγιείς σχέσεις. Έρευνες συνεχώς δείχνουν ότι οι ισχυρές προσωπικές σχέσεις είναι η απάντηση για την ευτυχία πολύ περισσότερο από τα χρήματα, τα υλικά αγαθά, το φύλο και την ηλικία. Οι αληθινά ευτυχισμένοι άνθρωποι έχουν ζεστές, κοντινές σχέσεις συντροφικότητας, υποστήριξης και κοινών δραστηριοτήτων.
  • Επένδυσε στην απόλαυση της εργασίας σου. Η εργασία είναι ένας από τους δυο σημαντικούς πυλώνες αυτοπραγμάτωσης στην ζωή σου. Μέσα από την εργασία βιώνεις τον δυναμισμό σου, την δημιουργικότητα σου, τις ξεχωριστές σου ικανότητες. Η απόλαυση που βιώνεις μέσα από την εργασία σου μπορεί να σε οδηγήσει σε μια πιο ευτυχισμένη ζωή.
  • Ξεκουράσου, χαλάρωσε και κοιμήσου 7-9 ώρες. Ο οργανισμός σου, το σώμα σου και το μυαλό σου χρειάζονται καθημερινή επαρκή ξεκούραση. Η έλλειψη σωστού ύπνου δημιουργεί νευρικότητα  κόπωση, έλλειψη σεξουαλικής διάθεσης, διαταραχές στην μνήμη και γενικότερα εκπτώσεις σημαντικές στην καθημερινότητα σου. Δημιούργησε μια όμορφη ατμόσφαιρα με χαλαρή μουσική, ένα κεράκι, χωρίς κινητά και απόλαυσε τον ύπνο σου.
  • Παίξε, διασκέδασε. Μέσα σου υπάρχει ένα παιδί που σε περιμένει. Επιθυμεί να γελάσει, να ξεχαστεί από τις καθημερινές δουλειές και να διασκεδάσει ώστε να έχει ενέργεια και διάθεση να συνεχίσει. Το εσωτερικό παιδί είναι αυτό που σου δίνει κίνητρο, δύναμη και ενέργεια. Φροντισέ το.
  • Ζήτα βοήθεια όποτε την έχεις ανάγκη. Όλοι σε κάποια στιγμή της ζωής μας έχουμε ανάγκη έναν σύμμαχο, κάποιον που θα μας ακούσει αντικειμενικά, θα μας υποστηρίξει χωρίς να μας κρίνει. Είναι ζήτημα δύναμης να ζητάς βοήθεια γιατί κανένας μας δεν μπορεί να τα κάνει όλα, δε τα ξέρει όλα και δεν είναι υποχρεωμένος να τα κάνει όλα μόνος. Όταν έμαθα να ζητάω βοήθεια κατάλαβα ότι δεν είμαι ούτε μόνη ούτε ή μόνη και αυτό είναι λυτρωτικό. Βοηθώντας ο ένας τον άλλον μπορούμε να εξελιχθούμε πιο γρήγορα, να εξελιχθούμε, να ανοίξουμε τους ορίζοντες μας, να βελτιώσουμε τις ζωές μας και να αποκτήσουμε αυτογνωσία.
 
 
 
 
Life Coaching-Η τέχνη της Ευτυχίας!-Sofia Banagi
Η ευτυχία λοιπόν είναι μια ψυχοσωματική κατάσταση την οποία όλοι αξίζουμε σε όποια ηλικία και φάση ζωής και αν Είμαστε. Πιστεύω ότι είναι το πιο σημαντικό ο άνθρωπος να γνωρίσει και να βιώσει τον εαυτό του όπως ο ίδιος επιθυμεί και θέλει. 
Συνειδητοποίησε πως αυτό που ζείς δεν θα επιστρέψει, είναι η ζωή σου και σίγουρα δεν είναι πρόβα

Εάν Ενδιαφέρεστε Συμπληρώστε την Φόρμα Επικοινωνίας

Εάν θέλετε να μάθετε τα πάντα γύρω απο το Life Coaching

Eγγραφείτε στο NEWSLETTER