Κομπλεξικοί άνθρωποι. Πως και γιατί να τους αποφύγεις;

Κομπλεξικοί άνθρωποι. Πως και γιατί να τους αποφύγεις;-Sofia Banagi

Κομπλεξικοί άνθρωποι. Πως και γιατί να τους αποφύγεις;

Είναι αλήθεια ότι περιτριγυριζόμαστε από κομπλεξικούς ανθρώπους. Οι άνθρωποι αυτοί συνήθως, αντιμετωπίζουν θέματα χαμηλής αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης. Συνήθως υποτιμούν τους άλλους και ποτέ δεν τους ακούνε. Μόνιμα μιλάνε για τα επιτεύγματά τους. Είναι ο μοναδικός τρόπος να διατηρούν την εικόνα που έχουν πλάσει για τον εαυτό τους.

 
Ο κομπλεξικός άνθρωπος σου αφήνει μια αίσθηση πικρίας. Είναι ο τρόπος που θα σου πει κάτι ή θα σου διαφημίσει την ζωή του. Μπορεί να αισθάνεσαι ότι τα φουσκώνει αλλά εσένα σε απασχολεί συνέχεια. Αυτό σε ρίχνει συναισθηματικά και ψυχολογικά.
 
Τι σημαίνει επιτυχία για εσένα;-Sofia Banagi
Πώς θα καταλάβεις αν κάποιος είναι κομπλεξικός;
 
-Δεν έχει ενσυναίσθηση. Ο άνθρωπος αυτός είναι τόσο απασχολημένος με την ζωή του που δεν θα μπει ποτέ στη θέση σου.
 
–Σε ζηλεύει. Ναι φίλη μου, φίλε μου φαίνεται από τον τρόπο που σου συμπεριφέρεται. Η ξινίλα είναι τόσο φανερή και έκδηλη στο προσωπό του
 
-Χρησιμοποιεί λέξεις και τρόπους για να σε μειώσει. Είναι το χόμπι τους να υποτιμούν τους ανθρώπους.
 
-Είναι μίζερος στην ψυχή. Ποτέ δε θα σου πει μια όμορφη κουβέντα και ούτε θα χαρεί με την χαρά σου.
 
-Ζει για να επιδεικνύεται. Με το να λέει πόσο σημαντικός είναι στη δουλειά, με το να φοράει μάρκες και να κάνει επίδειξή των χρημάτων που χαλάει.
 
-Δε θα σε ρωτήσει ποτέ τι κάνεις, απλά δεν τον ενδιαφέρει. Επίσης δε θέλει να ακούσει πόσο καλά περνάς στη ζωή σου.
 
 
Οι άνθρωποι αυτοί είναι τοξικοί για την υγεία σας και τον ψυχικό σας κόσμο. Το μόνο θετικό που μπορεί να σας εκπαιδεύσουν είναι να βάζετε όρια και να σας προστατεύετε. 
Είναι αλήθεια ότι όλοι έχουμε στο άμεσο περιβάλλον μας τέτοιους ανθρώπους. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι μόλις τους αντιληφθούμε να κρατήσουμε απόσταση και να τους βγάλουμε από την ζωή μας.
 
Μπορείς να δημιουργήσεις νέες σχέσεις με ανθρώπους που σε εκτιμούν και σε θέλουν για αυτό που είσαι. Ανθρώπους όμορφους που σε θαυμάζουν για όσα είσαι και θα στο πουν. Τέτοιοι άνθρωποι σου αξίζουν. Άνθρωποι με ωραία ψυχή και ανοιχτή καρδιά.
 
Είσαι γεννημένος να παίρνεις και να δίνεις αγάπη. Να προσφέρεις και να δέχεσαι τα δώρα της ζωής. Ένα είναι σίγουρο, υπάρχουν όμορφοι άνθρωποι και ψάξε να τους βρεις.

Εάν Ενδιαφέρεστε Συμπληρώστε την Φόρμα Επικοινωνίας

Εάν θέλετε να μάθετε τα πάντα γύρω απο το Life Coaching

Eγγραφείτε στο NEWSLETTER