Γιατί να επενδύσω στην προσωπική μου εξέλιξη;

Γιατί να επενδύσω στην προσωπική μου εξέλιξη;-Sofia Banagi

Γιατί να επενδύσω στην προσωπική μου εξέλιξη;

Αν θέλαμε να δώσουμε έναν ορισμό, τότε θα λέγαμε ότι η προσωπική εξέλιξη είναι μια διαδικασία που κρατάει όσο και η ζωή σου. Είναι σημαντικό να δουλεύουμε με τον εαυτό μας, να μάθουμε να ακούμε τις ανάγκες μας, να θέτουμε ρεαλιστικούς στόχους με σκοπό την εσωτερική μας ευεξία, αυτοβελτίωση και ισορροπία.

Η κατεύθυνση που ορίζουμε ότι θέλουμε να ακολουθήσουμε βοηθά στην προσωπική μας εξέλιξη, βελτιώνει κομμάτια της προσωπικότητας μας και αλλάζει την συμπεριφορά μας. Αυτό είναι βέβαιο ότι μπορεί να μας οδηγήσει στην προσωπική ευτυχία και συναισθηματική  μας ικανοποίηση.
Προορισμός κάθε ανθρώπου πρέπει να είναι η δίκη του προσωπική αυτοβελτίωση και εξέλιξη. Για να συμβεί αυτό χρειάζεται να θέτουμε εμείς τους δικούς μας στόχους και όχι αυτούς που έχουν ορίσει οι άλλοι για εμάς. Σημασία σε αυτό το ταξίδι δεν έχει να αρέσεις, σημασία έχει να ζήσεις την ζωή που εσύ επιλέγεις.
Για να συμβεί αυτό, μάθε να συμμετέχεις ενεργά στην προσωπική σου εξέλιξη.

Κατά την διάρκεια αυτής της νέας διαδρομής θα υπάρξουν εμπόδια, κυρίως εσωτερικά που θα χρειαστεί να κατανοήσεις, να δουλέψεις με σκοπό να τα προσπεράσεις.
Αυτό να μη σε τρομάζει είναι φυσιολογικό κομμάτι της διαδικασίας της εξέλιξης, του μεγαλώματος και της αλλαγής.
 
Να θυμάσαι ότι την στιγμή που κάνεις δηλώσεις “δεν μπορώ να αλλάξω”, “έτσι είμαι εγώ”, “Δεν μπορώ να κόψω αυτή τη συνήθεια”, “έτσι έχω μάθει”, σαμποτάρεις τον εαυτό σου. Μένεις στάσιμο και συνεχίζεις να κατηγορείς την τύχη, την  ζωή σου, τον τρόπο που μεγάλωσες.
Πώς θα καταφέρεις να κάνεις το επόμενο βήμα;
 
  • Το πιο σημαντικό είναι να κατανοήσεις ότι ο νους έχει μάθει να βάζει εμπόδια.
  • Δεύτερο βήμα είναι να παρατηρήσεις τις σκέψεις σου και να τις καταγράφεις.
  • Θυμήσου τις στιγμές που κατάφερες πράγματα και ξεπέρασες αρνητικές καταστάσεις
  • Επένδυσε στην δημιουργικότητα σου, πάρε μια απόφαση την φορά και κάνε ένα βήμα την φορά.
  • Ζήτησε βοήθεια γιατί είναι σημαντικό να έχεις σύμμαχο σε αυτή την πορεία. Ο ειδικός δεν κάνει θαύματα αλλά σε υποστηρίζει και είναι πιο ψύχραιμός να σε βοηθήσει σε αυτές τις αλλαγές.
  • Αύξηση αυτοφροντίδας και αυτοπεποίθησης. Δεν έχουμε μεγαλώσει σε ένα περιβάλλον που μάθαμε να βάζουμε όρια, να μας προστατεύουμε και να μας αυτοφροντίζουμε. Μέσα από αυτή την διαδικασία θα εκπαιδευτείς σε όλα αυτά.
Μέσα από αυτό το εσωτερικό ταξίδι, θα γίνεις ένας πιο υπεύθυνος άνθρωπος με τον εαυτό σου. Θα μάθεις να αυτό-ενθαρρύνεσαι, να σε προστατεύεις, να σε αγαπάς και να σε αποδέχεσαι.
Καλή αρχή!!
 

Εάν Ενδιαφέρεστε Συμπληρώστε την Φόρμα Επικοινωνίας

One thought on “Γιατί να επενδύσω στην προσωπική μου εξέλιξη;

  1. Pingback: Τελικά υπάρχει τύχη; - Sofia Banagi

Comments are closed.

Εάν θέλετε να μάθετε τα πάντα γύρω απο το Life Coaching

Eγγραφείτε στο NEWSLETTER