Αξίζεις για αυτό που είσαι!!

Αξίζεις για αυτό που είσαι!!-Sofia Banagi
Κάνεις δε μπορεί να σου  δώσει  την αξία που τόσο πολύ επιθυμείς  αν δεν την δώσεις πρώτα εσύ στον εαυτό σου. Αξίζεις όχι εγωιστικά αλλά επειδή φέρεις μιαν αξία από την δημιουργία σου και είναι στιγμή να την εκδηλώσεις.
 
Αξίζω σημαίνει  πρώτα και πάνω απ όλα  ότι με αναγνωρίζω, με αποδέχομαι και με υποστηρίζω πριν από οποιοδήποτε άλλον στην ζωή μου.
​ Αξίζω σημαίνει ότι έχω αξία σαν άνθρωπος και σαν προσωπικότητα.
Τo μονοπάτι για την ανακάλυψη της αξίας σου, χρειάζεται να το ανακαλύψεις  και να το ορίσεις εσύ. Μην περιμένεις από κανέναν να σου δώσει αξία γιατί θα είναι δανεική και πολλές φορές κάλπικη. Και η δική σου ζωή και αξία δε μπορεί να καθοριστεί πια από άλλους. Αν εξαρτιέστε από άλλους γιατί δική σας αξία τότε η αξία ανήκει στους άλλους. Όχι,  δεν θα εξαρτηθείς από την γνώμη των άλλων για εσένα και όσων περιμένουν απο εσένα.
Η αυταξία  είναι βασική προϋπόθεση για την ευτυχία σου και την ηρεμία σου.Αντί να σπαταλάς το χρόνο σου σκεπτόμενος όπως έμαθες από παιδί στο τι σκέπτονται και το τι λένε οι άλλοι για εσένα , είναι καλύτερο να επενδύσεις στην προσωπική σου ανάπτυξη και καλλιέργεια του εαυτού σου. Απαραίτητο συστατικό για την ψυχική σου ισορροπία  είναι η αυτό -αποδοχή και η αυτο-συμπόνοια που προέρχεται από μέσα σου και κινητοποιεί την αγάπη για τον εαυτό σου.

 
Πως να αυξήσεις την αυταξία σου;

–Μείωσε την σκληρή αυτοκριτική, συνήθως ο αρνητικός εσωτερικός μονόλογος δεν θα σε βοηθήσει. Γίνε συμπονετικός με τον εαυτό σου. Πόσο δίκαιο είναι να κρίνεις τόσο αυστηρά τον εαυτό σου για μια ένα λάθος ή μια αδυναμία;
–Φρόντισε τον εαυτό σου, η αυτό-φροντίδα φανερώνει αγάπη και κάλυψη των αναγκών σου. Η αυτοεκτίμηση εξαρτάται από έναν ολιστικό τρόπο φροντίδας, δηλαδή, καλής ψυχικής, συναισθηματικής και σωματικής υγείας.
–Βάλε τα προσωπικά σου όρια, σταμάτα να είσαι το θύμα  και το καλό παιδί.Μεγάλωσες και τώρα είναι η στιγμή να μάθεις τους άλλους να σε σέβονται.
-Βάλε στόχους, θέτοντας   έναν στόχο και κάνοντας μικρά βήματα να τον πετύχεις αισθάνεσαι ενεργός και δημιουργικός.
–Αντικατάσταση αρνητικών σκέψεων με θετικές, αυτή η άσκηση θα σε βοηθήσει να σταματάς τον φαύλο κύκλο της αρνητικότητα. Ο βομβαρδισμός των αρνητικών σκέψεων για τον εαυτό σου θα σε παραλύει και θα σε οδηγεί στην παραίτηση.
Αξίζεις για αυτό που είσαι!!-Sofia Banagi

Εσύ είσαι ο δημιουργός της δικής σου ζωής, κάνε τώρα μια επικοδομοιτική προσπάθεια να σε συναντήσεις και να ανακαλύψεις την αληθινή και μοναδική εσωτερική σου ομορφιά. Το αξίζεις!!

Εάν Ενδιαφέρεστε Συμπληρώστε την Φόρμα Επικοινωνίας

Εάν θέλετε να μάθετε τα πάντα γύρω απο το Life Coaching

Eγγραφείτε στο NEWSLETTER