Ανάληψη της Προσωπικής σου ευθύνης!

Ανάληψη της Προσωπικής σου ευθύνης!-Sofia Banagi
Δεν είμαστε υπεύθυνοι μόνο για αυτά που κάνουμε αλλά και για αυτά που δεν κάνουμε.
Η ανάληψη ευθύνης είναι κάτι που μαθαίνεται και αποκτιέται.
 
   Το να αναλάβεις απόλυτα την ευθύνη της ζωής σου σε αλλάζει, σε βγάζει από την θέση του θύματος σε Νικητή! Σημαίνει πως εσύ είσαι ο δημιουργός  της δικής  σου ζωής και  των δικών σου επιλογών. Το δικαίωμα  της επιλογής προϋποθέτει ανάληψη ευθύνης καθώς με αυτό τον τρόπο προχωράμε με υπευθυνότητα και ενεργητικά στην ζωή.
Στην διάρκεια της ζωής μας εκπαιδευόμαστε να είμαστε υπεύθυνοι απέναντι στους άλλους και στις υποχρεώσεις μας. Τι συμβαίνει όμως με τον ίδιο μας τον εαυτό; Πόσο υπεύθυνοι είμαστε με  εμάς τους ίδιους και τις ανάγκες μας;
Αναλαμβάνω την ευθύνη του εαυτού μου σημαίνει ότι μπορώ να αναγνωρίσω τα θέλω μου, τις επιθυμίες μου και τα συναισθήματα μου. Παίρνοντας την ευθύνη μας αποκτούμε το δικαίωμα να επηρεάσουμε ενεργητικά την ζωή μας. Να θυμάσαι ότι κανένας άνθρωπος που έζησε την ζωή του μέσα από την θέση  του θύματος, δεν μπόρεσε να ζήσει τελικά αυθεντικά  και αληθινά.
Γιατί όταν ζεις σαν θύμα πάντα φταίνε οι άλλοι και εσύ μόνιμα είσαι ο αδικημένος  που ψάχνει να βρει το δίκιο του. Όσο ο φόβος της ανάληψης ευθύνης για την ίδια μας την ζωή  είναι πάνω από την τόλμη μας τόσο θα ζούμε καταδικασμένοι στην μιζέρια μας και την συρρίκνωση του είναι μας.
Καταλαβαίνετε  ότι σήμερα βρίσκεστε  σε αυτή τη θέση, εξαιτίας των αποφάσεων και των επιλογών που κάνατε στο παρελθόν σας. Αν επιθυμείτε να μελλοντικά να αισθάνεστε και να έχετε διαφορετικά αποτελέσματα χρειάζεται οι ενέργειες που θα κάνετε σήμερα να είναι τέτοιες ώστε να πάρετε αυτό που θέλετε.

Ενδεικτικοί τρόποι ανάληψης εαυτού:

-Άλλαξε νοοτροπία και τρόπο σκέψης. Ο τρόπος που σκεφτόμαστε οτιδήποτε επηρεάζει τον τρόπο που κάνουμε οτιδήποτε. Υιοθέτησε μια νοοτροπία ανάπτυξης και εξέλιξης και επένδυσε σε αυτό.
–Μάθε να θέτεις προτεραιότητες, δημιούργησε ένα σκοπό ζωής  και κυνήγησε το δικό σου όραμα. Όταν θέτεις στόχους , αναλογίσου το κοντινό και μακρινό παρελθόν.
–Ζήσε με αυθεντικότητα γιατί το να είσαι αυθεντικός είναι επιλογή. Για να είσαι αληθινός χρειάζεται να έχεις το θάρρος να αποδέχεσαι όλες τις πλευρές του εαυτού σου. Το να παραμείνεις αυθεντικός και αληθινός με τον εαυτό σου είναι η γενναιότερη μάχη που καλείσαι να δώσεις.
–Καλλιέργεισαι τον αυτοσεβασμό. Μάθε να εστιάζεις  στις δικές σου αξίες  και τα θέλω. Νιώσε υπερηφάνεια για τα όμορφα στοιχεία σου , θαύμασε όσα είσαι και επιβράβευσε τον εαυτό σου για τις προσπάθειες παρά για το αποτέλεσμα. 
–Βάλε τέλος στα παράπονα και στην γκρίνια. Συνήθως παραπονιόμαστε γιατί προσωρινά αισθανόμαστε καλύτερα και είναι και ένα είδος εκτόνωσης του θυμού μας. Η γκρίνια είναι μια προσωρινή λύση για την ανάληψη της ευθύνης.
–Εγκατάλειψε τις δικαιολογίες και την αναβλητικότητα. Οι άνθρωποι δημιουργούν δικαιολογίες διότι δεν θέλουν να πάρουν την ανάληψη ευθύνης. Δεν χρειάζεται να πάρουν ρίσκο, να συγκρουστούν ή να εμπλακούν σε καταστάσεις που θα τους εκπλήξουν. Οι δικαιολογίες σου στερούν την δυνατότητα να εξελιχθείς και να ανακαλύψεις το δυναμικό σου.
–Έχεις δικαίωμα να λες ΟΧΙ . Ένας από τους λόγους που έχουμε μάθει να λέμε ΝΑΙί είναι ότι φοβόμαστε  ότι πρέπει να απολογηθούμε για τα όχι μας και να δώσουμε εξηγήσεις, όταν κάθε φορά δικαιόλογουμε τις επιλογές μας και περιμένουμε την έγκριση των άλλων  αποδυναμώνουμε τον εαυτό μας και την αυτοεκτίμησή μας. Οι άλλοι απογοητεύονται από τις προσδοκίες που έχουν και όχι από εμάς.

Ανάληψη της Προσωπικής σου ευθύνης!-Sofia Banagi

 Σε αυτό το κόσμο, δεν ήρθες να ικανοποιήσεις τις προσδοκίες κανενός. Μια υποχρέωση έχεις να αναλάβεις την ευθύνη του εαυτού σου και να ζεις αληθινά. Όλα τα σπουδαία έρχονται δύσκολα  αλλά  αξίζει τον κόπο.

Εάν Ενδιαφέρεστε Συμπληρώστε την Φόρμα Επικοινωνίας

Εάν θέλετε να μάθετε τα πάντα γύρω απο το Life Coaching

Eγγραφείτε στο NEWSLETTER