Τι σημαίνει branding;

« Back to Glossary Index

Τι σημαίνει branding;
Τι σημαίνει branding; Το branding είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται συχνά στον επιχειρηματικό κόσμο, αλλά τι σημαίνει στην πραγματικότητα; Με απλά λόγια, το branding είναι η διαδικασία δημιουργίας μιας μοναδικής, αναγνωρίσιμης ταυτότητας ή εικόνας για ένα προϊόν, μια υπηρεσία ή έναν οργανισμό. Είναι το “πρόσωπο” μιας εταιρείας και χρησιμοποιείται για να τη διαφοροποιήσει από άλλες παρόμοιες εταιρείες.

Το branding έχει να κάνει με τη δημιουργία μιας συναισθηματικής σύνδεσης μεταξύ των πελατών και της επιχείρησής σας. Πρόκειται για τη δημιουργία μιας ταυτότητας και ενός μηνύματος που θα βοηθήσει τους ανθρώπους να αναγνωρίσουν και να επιλέξουν το προϊόν ή την υπηρεσία σας έναντι άλλων.

Στον πυρήνα του, το επιτυχημένο branding αφορά τη δημιουργία μιας αυθεντικής σύνδεσης με τους πελάτες. Οι άνθρωποι έλκονται από εκείνους που είναι γνήσιοι και ειλικρινείς και είναι πιο πιθανό να επιλέξουν μια μάρκα που μπορούν να εμπιστευτούν. Όταν οι πελάτες εμπιστεύονται και πιστεύουν στην επωνυμία σας, είναι πιο πιθανό να γίνουν πιστοί πελάτες, και αυτός είναι ο απώτερος στόχος του branding.

Το branding βοηθά επίσης στη δημιουργία μιας αίσθησης κοινότητας και αφοσίωσης μεταξύ των πελατών. Όταν οι άνθρωποι έχουν μια προσωπική σχέση με μια μάρκα, είναι πιο πιθανό να παραμείνουν πιστοί και επίσης πιο πιθανό να διαδώσουν την εταιρεία.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

« Επιστροφή στο Ευρετήριο
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Εάν Ενδιαφέρεστε Συμπληρώστε την Φόρμα Επικοινωνίας

Εάν θέλετε να μάθετε τα πάντα γύρω απο το Life Coaching

Eγγραφείτε στο NEWSLETTER