Τι είναι το Personal Coaching

« Back to Glossary Index

Personal Coaching
Το personal coaching είναι μια διαδικασία που βοηθά τα άτομα να δημιουργήσουν ουσιαστικές αλλαγές στη ζωή τους, βοηθώντας τα να αποκτήσουν σαφήνεια σχετικά με τους στόχους, τις πεποιθήσεις και τις αξίες τους και προσφέροντας στρατηγικές που θα τα ενδυναμώσουν ώστε να επιτύχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Δεν είναι θεραπεία, αλλά μάλλον μια διαδικασία που βοηθά τα άτομα να εστιάσουν στους τομείς της ζωής τους που χρειάζονται προσοχή προκειμένου να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους.

Το personal coaching είναι μια ιδιαίτερα εξατομικευμένη διαδικασία, καθώς κάθε άτομο έχει μοναδικούς στόχους, αξίες και πεποιθήσεις. Ένας life coach θα ακούσει τους στόχους του ατόμου και θα το βοηθήσει να δημιουργήσει ένα σχέδιο δράσης για την επίτευξη αυτών των στόχων. Θα βοηθήσει επίσης το άτομο να εντοπίσει και να αντιμετωπίσει τυχόν εμπόδια που μπορεί να το εμποδίζουν να επιτύχει τους στόχους του.

Ένα από τα κύρια οφέλη του personal coaching είναι ότι παρέχει μια αντικειμενική, εξωτερική προοπτική. Όταν είμαστε πολύ κοντά σε μια κατάσταση, μπορεί να μην είμαστε σε θέση να δούμε τη συνολική εικόνα ή να αποκτήσουμε εικόνα για το τι πρέπει να γίνει. Ένας προσωπικός προπονητής μπορεί να παρέχει μια αντικειμενική άποψη και να προσφέρει διορατικότητα και στρατηγικές που θα βοηθήσουν το άτομο να κατανοήσει την κατάστασή του και να κάνει βήματα προς το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

« Επιστροφή στο Ευρετήριο
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Εάν Ενδιαφέρεστε Συμπληρώστε την Φόρμα Επικοινωνίας

Εάν θέλετε να μάθετε τα πάντα γύρω απο το Life Coaching

Eγγραφείτε στο NEWSLETTER