Θέλεις να αλλάξεις αλλά τα παρατάς;

« Back to Glossary Index

Θέλεις να αλλάξεις αλλά τα παρατάς;
Ξεκινάμε πολλές φορές με χαρά, ενθουσιασμό και αποφασιστικότητα και λέμε “τώρα θα αλλάξω”. Αρχίζουμε με σχέδια, όνειρα και ξαφνικά κάτι συμβαίνει και τα παρατάμε.
Τι πήγε στραβά άραγε; Γιατί πάλι τα παρατάω;

Αρχικά, θέλω να σου πω να μην απογοητεύεσαι. Έχει συμβεί στους περισσότερους και πραγματικά υπάρχει λόγος που μας συμβαίνει. Στην αρχή κάθε καινούριας απόφασης αισθανόμαστε σα να είναι η πρώτη φορά που το θέλουμε τόσο και νιώθουμε τόσο δυνατοί που δεν σκεφτόμαστε κανένα εμπόδιο. Η αποφασιστικότητα μας, μας κάνει να αισθανόμαστε παθιασμένοι και γεμάτοι ενέργεια. Έχουμε όρεξη να ανακαλύψουμε νέους δρόμους, να κάνουμε νέες επιλογές και να πειραματιστούμε!

Life Coaching : Αξίζει;-Sofia Banagi
Τα πράγματα όμως αρχίζουν και αλλάζουν έπειτά από λίγες βδομάδες. Αρχίζουμε και κουραζόμαστε, απογοητευόμαστε και βρίσκουμε εμπόδια. Θυμηθείτε τις φορές που ξεκινήσατε διατροφή και την παρατήσατε. Τις φορές που γραφτήκατε σε ένα γυμναστήριο και μετά από το πρώτο μήνα δεν είχατε χρόνο. Μια αλλαγή στη συμπεριφορά σας που δεν ήταν ωφέλιμη για εσάς και το περιβάλλον σας.

Γιατί μας συμβαίνει άραγε αυτό;
Τι μας οδηγεί στην απογοήτευση και παραίτηση; Μπορούμε να αλλάξουμε αυτή την συνθήκη;

Ναι μπορούμε αλλά θέλει χρόνο, εκπαίδευση και επανάληψη. Έχουμε μάθει από παιδιά σε συγκεκριμένα μοτίβα σκέψης και συμπεριφοράς. Οι πεποιθήσεις που κουβαλάμε είναι συνήθως περιοριστικές και αρνητικές και έχουν χτιστεί χρόνια τώρα. Έχουν ριζώσει μέσα μας, έχουν γίνει η πραγματικότητα μας. Αυτό δημιουργεί μια εσωτερική αντίσταση. Ο εαυτός μας αισθάνεται ότι απειλείται, ότι κάτι θα χάσει.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

« Επιστροφή στο Ευρετήριο
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Εάν Ενδιαφέρεστε Συμπληρώστε την Φόρμα Επικοινωνίας

Εάν θέλετε να μάθετε τα πάντα γύρω απο το Life Coaching

Eγγραφείτε στο NEWSLETTER