Συμβουλευτική και life coaching

« Back to Glossary Index

Συμβουλευτική και life coaching
Η συμβουλευτική και life coaching είναι δύο πολύτιμα εργαλεία για όποιον θέλει να βελτιώσει τη ζωή του. Και τα δύο μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση ενός ευρέος φάσματος θεμάτων, όπως δυσκολίες στις σχέσεις, κατάθλιψη, άγχος, στρες, αλλαγές καριέρας και πολλά άλλα.

Η συμβουλευτική και life coaching είναι μια διαδικασία κατά την οποία μπορείτε να συζητήσετε τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας με έναν εκπαιδευμένο επαγγελματία σε ένα ασφαλές, μη επικριτικό περιβάλλον. Μέσω της συμβουλευτικής, μπορείτε να κατανοήσετε καλύτερα τον εαυτό σας και να αποκτήσετε μεγαλύτερη αυτογνωσία. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να πάρετε αποφάσεις που είναι καλύτερες για εσάς και να κάνετε βήματα προς μια πιο ικανοποιητική ζωή.

Το life coaching είναι μια διαδικασία κατά την οποία ένας life coach σας βοηθά να προσδιορίσετε τους στόχους σας και να αναπτύξετε μια στρατηγική για την επίτευξή τους. Το life coaching επικεντρώνεται συνήθως στον καθορισμό στόχων, στην άρση των εμποδίων και στον εντοπισμό λύσεων.

Ο κύριος στόχος του life coaching είναι να σας βοηθήσει να αναπτύξετε τις δεξιότητες και τα εργαλεία που είναι απαραίτητα για την επίτευξη των στόχων σας.
Τόσο η συμβουλευτική όσο και το life coaching μπορούν να αποτελέσουν αποτελεσματικά εργαλεία για τη βελτίωση της ζωής σας. Ωστόσο, είναι σημαντικό να κατανοήσετε ότι δεν είναι το ίδιο πράγμα και ότι το καθένα έχει τα δικά του μοναδικά οφέλη.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

« Επιστροφή στο Ευρετήριο
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Εάν Ενδιαφέρεστε Συμπληρώστε την Φόρμα Επικοινωνίας

Εάν θέλετε να μάθετε τα πάντα γύρω απο το Life Coaching

Eγγραφείτε στο NEWSLETTER