Πόσο σημαντική είναι η ευεξία των εργαζομένων;

« Back to Glossary Index

Πόσο σημαντική είναι η ευεξία των εργαζομένων;
Τα τελευταία χρόνια είναι επιτακτικό, οι εταιρείες και οι επιχειρήσεις να υποστηρίζουν τους εργαζόμενους τους ολιστικά, δηλαδή σε σωματικό, ψυχικό και νοητικό επίπεδο.

Η πανδημία του covid-19 τα τελευταία χρόνια άλλαξε και επηρέασε καθοριστικά την ζωή μας σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Οι εργαζόμενοι υπέστησαν αλλάγες ως προς τον τρόπο εργασία τους. Αυτό τους επηρέασε ψυχολογικά, κοινωνικά, οικονομικά και σωματικά. Οι εταιρείς χρειάζεται να αναζητήσουν νέες λύσεις ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού τους. Οι εργαζομενοί τους θέλουν μια ολιστική προσέγγιση που θα στοχεύει στην ψυχική τους και σωματική τους ευημερία. Άρα χρειάζονται αλλάγες και στην νοότροπία των ηγετών.

Το εργασιακό wellbeing των εργαζομένων, καθώς και η δέσμευση τους στις επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονται είναι σημαντικοί παράγοντες για την αποδοσή τους. Σύμφωνά με την Currie (2001), για να είναι οι επιχειρήσεις βιώσιμες θα πρέπει να εφαρμόζουν το wellbeing των εργαζομένων, το όποιο αυξάνει την αφοσιώση τους αρά και την αποδοσή τους. Οι εργαζόμενοι είναι το μεγαλύτερο κεφάλαιο σε μια επιχείρηση μικρή ή μεγάλη, χρειάζεται προσοχή, φροντίδα και ενδυνάμωση. Οι άνθρωποί γίνονται καλύτεροι σε όλα τα επίπεδα όταν αισθάνονται ότι νοιάζεστε.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

« Επιστροφή στο Ευρετήριο
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Εάν Ενδιαφέρεστε Συμπληρώστε την Φόρμα Επικοινωνίας

Εάν θέλετε να μάθετε τα πάντα γύρω απο το Life Coaching

Eγγραφείτε στο NEWSLETTER