Πόσο παρών είσαι στην ζωή σου;

« Back to Glossary Index

Φροντίζω τον εαυτό μου σημαίνει Αγαπώ και ακούω το σώμα μου και τις ανάγκες μου.
Φροντίζω τον εαυτό μου σημαίνει ότι τρέφω με χαρά και ευγνωμοσύνη την ψυχή μου. Είμαι παρών στην ζωή μου και έχω τον έλεγχο των σκέψεών μου. Εσύ σου επιτρέπεις να σε φροντίσεις;

Πολλές φορές για να κοιτάξεις τον εαυτό σου, να του δώσεις αληθινή φροντίδα θα πρέπει να έχεις φτάσει στα όρια σου. Έχεις μάθει να είσαι πολύ αυστηρός και επικριτικός μαζί του ,κάτι που εμποδίζει την αγάπη προς τον εαυτό σου. Η καθημερινότητα σου είναι γεμάτη με υποχρεώσεις και πρέπει για να ταιριάζεις με τους άλλους. Έχεις αναρωτηθεί πόσες ώρες την μέρα αφιερώνεις για να καλύψεις ανάγκες και απαιτήσεις των άλλων;
Αυτή η συνήθεια και η τάση σου να δίνεσαι και να αφήνεσαι στις ανάγκες και στις επιθυμίες των άλλων , σε απομακρύνει από την αυτό-φροντίδα σου. Αυτό μπορεί να σε οδηγεί σε θυμό, απογοήτευση, νευρικότητα, σύγκριση και απαισιοδοξία.
Ίσως τώρα πρέπει να πάρεις μια βαθιά ανάσα, να αφουγκραστείς τα συναισθήματά σου και να υιοθετήσεις μια νέα στάση απέναντί σου.

Αγαπώ τον εαυτό μου σημαίνει τον νοιάζομαι και τον φροντίζω, μεριμνώ για την ψυχική, σωματική και πνευματική μου υγεία και ισορροπία. Σέβομαι , εκτιμώ και υπερασπίζομαι τον εαυτό μου και δεν αφήνω κανένα να τον προσβάλει, να τον υποτιμά και να τον βλάπτει.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

« Επιστροφή στο Ευρετήριο
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Εάν θέλετε να μάθετε τα πάντα γύρω απο το Life Coaching

Eγγραφείτε στο NEWSLETTER