Πως το behavioral coaching σε βοηθάει σε κάθε είδους σχέση;

« Back to Glossary Index

Πως το behavioral coaching σε βοηθάει σε κάθε είδους σχέση;
Πολλές φορές στις προσωπικές, επαγγελματικές, φιλικές μας σχέσεις δημιουργούνται συγκρούσεις. Οι συγκρούσεις προσωπικότητας όπως ονομάζονται επηρεάζουν την παραγωγικότητα, την λειτουργικότητα και την ισορροπία των σχέσεων μας.

Η παραγωγικότητα, η συνεργασία ή ισορροπία είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία κάθε οργανισμού αλλά και των διαπροσωπικών μας σχέσεων. Συχνά όμως οι συγκρούσεις προσωπικότητας μεταξύ ανθρώπων, εργαζομένων, προϊσταμένων και διευθυντών μπορεί να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην ομάδα και γενικότερα στις σχέσεις μας.
Ο καθένας μας έχει μια προσωπικότητα, κάποιοι πιο ισχυρές προσωπικότητες, κάποιοι πιο συμβατικοί.

Το behavioral coaching σε βοηθάει να κατανοήσεις το DISC : ένα μοντέλο για την κατανόηση των στυλ συμπεριφοράς. Το συγκεκριμένο μοντέλο αναπτύχθηκε από τον William Moulton Ph.D, πριν από 75 χρόνια και έχει γίνει ευρέως γνωστό, για την κατανόηση της ανθρώπινης συμπεριφοράς.

Το μοντέλο DISC BEHAVIORAL STYLE αποτελείται από τέσσερα κύρια στυλ συμπεριφοράς: D, I ,S, C. Κάθε στυλ είναι διαφορετικό, όπως και οι άνθρωποι. Κάθε στυλ προσωπικότητας κρύβει μια ενσωματωμένη σύγκρουση προς τα άλλα στυλ. Θα αναρωτηθεί κανείς, ποιο στυλ είναι το καλύτερο; Το μοντέλο δεν εστιάζει σε καλό ή κακό. Αυτό που χρειάζεται και είναι χρήσιμο είναι να το μάθεις, να το κατανοήσεις και να καταλάβεις ότι κάθε στυλ είναι χρήσιμο, απλά χρειάζεται να μάθουμε να επικοινωνούμε, να συνυπάρχουμε και να συνεργαζόμαστε.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

« Επιστροφή στο Ευρετήριο
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Εάν Ενδιαφέρεστε Συμπληρώστε την Φόρμα Επικοινωνίας

Εάν θέλετε να μάθετε τα πάντα γύρω απο το Life Coaching

Eγγραφείτε στο NEWSLETTER